Najdi forum

nov mobilnik in GPS

Torej zadeva je takšna, da imam novi mobilnik, ki ima možnost GPS., ki je pa žal ne znam sama vzpostavit. Prijatelj je svetoval da bo potrebno nastavit – naložit karte, ki pa jih tudi ne zna poiskati.

Če ima kdo kakšne izkušnje v zvezi z nalaganjem kart se priporočam. Mogoče samo namig kje jih lahko dobim in ali so plačljive. Pa še to če želim GPS (navigacijo) uporabljati v avtu rabim še “pribor” za namestitev (držalo in kabel za napajanje). Kje kupiti to,…

Hvala za odgovore.

odvisno od operacijskega sistema telefona, kar se kart tiče, google maps dela prek interneta torej ti ne pride v poštev, ker bo visok mesečni račun, imaš pa veliko aplikacij, ki delujejo izključno prek gps, so pa na raznih marketih in trgovinah, če imaš nokio imaš recimo nokia maps v Ovi store, če imaš androida je recimo v android marketu npr. aplikacija map quest in še veliko drugih, brezplačnih in plačljivih itn. če maš ifon maš spet v tistem appstoru posamezne aplikacije…
kar se pa dodatne opreme tiče kot je držalo za telefon in avtomobilski napajalnik, pa to dobiš v big bangih, v raznih prodajalnah telefonov itn.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Gunnar hvala za informacije, ja imam androida, torej bom tam nadaljevala. Če naletim še na kakšen problem te bom še prosila za pomoč.

Če imaš Androida, zelo priporočam I-Go. Tudi karte so precej natančne in jih lahko nalagaš za vsako državo posebej. Glede ostalega (napajalec za avto, stojalo)… valjda v kakšni specializirani trgovini.

Tudi jaz sem za I-Go, kje in kako ga dobiti pa, hm… ne smem tukaj.

Pa en lep dan želim, Joan

Jaz imam kar Garmina naloženega. Je zastonj (khm) in tudi prenosa podatkov ne plačuješ. Pri kakšnih original verzijah pazi, da ne boš plačevala še prenos podatkov vsakič, ko boš storitev uporabljala.

Ampak verjetno ne za Androida?

No, glede visokih računov za telefon – temu ni nujno tako. Kaj pa če je v paketu že 100 ali nekaj več MB podatkov’? jaz google maps uporabljam že nekaj časa (zlasti na kolesu, pa tudi v tujino sem že šel z njim), pa ne račun ni nikoli sezul. Navsezadnje traso naštudiraš vnaprej, potem pa navigacijo vklapljaš le po potrebi, ko se bližaš razcepom ali pa cilju… v nekaj zadnjih minutah pa ne stočiš toliko podatkov, da bi to bilo več kot nekaj eur.

vsekakor predlagam google maps za začetek.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close