nov avto
Če ga boste uporabljali vse do konca njegove življenjske dobe je to povsem nepotrebno. Hkrati vsakdo, ki ga pride pogledat, ko ga boste prodajali mu pač dokažete, da ste ga decembra 2012 prvič registrirali in ne januarja 2012.
Meni se zdi nesmiselno čakati, sploh če vemo, da se zmeraj vsi zelo veselimo novega avtomobila.
Res je. Kitajci so lastniki znamke Volvo, vendar to nima veze glede zanesljivosti in varnosti avtomobilov, ampak izključno z lastništvom. Namreč znamko Volvo so si želeli pri marsikateri znamki. Deleži so se kupovali in prodajali. Na koncu je pristal pri Kitajcih, kar pa je za njih najbolje. Sedaj imajo za seboj močan kapital s pomočjo katerega lahko razvijajo nove modele in pričnejo ofenzivo v Evropi in ZDA. Namčre sami Kitajci nimajo dovolj močne znamke, ki bi jo Evropejci kupovali, Volvo pa je že priznan. Nivo kvalitete ohranjajo enak.
Ampak zanimivo, da propade firma, ki menda izdeluje tako kvalitetna vozila. A so v Volvu imeli tudi kakšne tajkune v lastniški strukturi? A zdaj, ko so Kitajci lastniki, pa posel spet laufa? Kako so oni prepričali kupce, ki jim zgolj kvaliteta ni dovolj prepričljiv argument? Očitno Švedi niso več tisto, kar so bili, če jih morajo zdaj Kitajci učit biznisa na prostem trgu, čeprav so bili še včeraj v komunizmu.
Percepcija Kitajcev je napačna, kot tudi mnogih ostalih. Vodilni Kitajci v podjetništvu so iz najboljših ameriških šol. Kapital jim omogoča pustolovščine, kot je nakup znamk, kot je Volvo.
Volvo ima še vedno dober renome v Evropi. Predvsem po zaslugi varnosti. Sedaj so pripravili povsem nov dizajn, ki je bila včasih hiba Volva.
Zbiral sem med BMW 523i, Audi A6 in Volvo S80, pa se mi zdi da sem se prav odločil za Volvota…ni glih nek hud dizajn, je pa definitivno drugačen od konkurence na vseh nivojih ….najlepša stvar na njemu je pa mašina …vrstni petak in njegova poezija med motorji…
Bo tud moj naslednji….[/quote]
Et ti ga na!
[img]http://shrani.si/t/1A/CL/4a9815rB/bmw.jpg[/img]
Bo tud moj naslednji….[/quote]
Et ti ga na!
[img]http://shrani.si/t/1A/CL/4a9815rB/bmw.jpg[/img][/quote]
če takega ohranjenega najdeš je kul. ta avto ne crkne.