Nov avto
Živjo,
zanima me naslednje – v torek grem plačat nov avto. Kaj pa potem? Moram najprej uredit zavarovanje in potem registracijo in tablice oz., kako je z vrstnim redom in katere papirje potrebujem? Pa še Kasko – kakšna kombinacija se po vašem mnenju nabolj splača? A obstaja taka, da mi ni treba dat kupončka, če mi nekdo na parkirišču odrgne avto (in kako se temu reče)?
Lep pozdrav vsem!
Takole priblizno:
Placas avto, s papirji gres (brez novega avta, ta se ni zavarovan, zato ga kar pri prodajalcu pusti) nekam (ponavadi tam, kjer so tehnicni) kjer lahko hkrati uredis zavarovanje in registracijo. Glede na to, da za kasko ponavadi hocejo avto videt, tvoj je pa pri prodajalcu, naj ti ta da izjavo, da je avto nov&neposkodovan (vsaj pri Triglavu je to dovolj). Zavarujes, placas cestnino in tablice in gres s tablicami nazaj do prodajalca po avto…
Obstajajo pa tudi druge variante, recimo da si zav. agenta narocis k prodajalcu (ampak potm je treb naknadno na polico vpist reg. st. ki jo takrat s ene ves…) in podobno.
Kasko? Obstaja kombinacija (ne vem oznake, morda je H) za skodo na parkirscu, pri kateri v opisanem primeru ne izgubis bonusa, je pa precej draga (za avto vrednsoti slabe 4 mio pride okoli 30 jurjev)