nov avto, imam še starega- postopek
Torej;
Namen imam kupit nov avto, ki ga lahko dobim v parih dneh.
Doma imam pa še starega, ki ga nameravam prodat.
Imam 50% bonusa.
Pri nakupu novega bom imela drugo zavarovalnico… ker mi ob nakupu novega avta pač dajo dodatno ugodnost.
A mi zna kdo lepo prosim čim enostavneje razložit zadevo?
A lahko že 50% bonus prenašam , glede na to, da imam star avto še normalo prijavljen, dokler ga ne prodam?
Kako to gre?
Hvala.
Zdravo.
Kolikor jaz vem, če imaš prijavljena dva avtomobila, potem lahko koristiš popust samo za enega. Moj predlog je potem takšen, da star avto odjaviš in ga prodajaš (kdor ga bo želel kupit, ga bo tako prišel na dom gledat), potem pa novega zavaruješ. In mislim, da je tudi določen rok, da mora biti prejšnji avto zavarovan vsaj nekaj časa (3 ali 6 mesecev) – ne vem, nisem čisto pravi naslov za to. Vem samo to, da pri dveh avtih na isto osebo ne moreš koristiti istega bonusa za zavarovanje.
Drug način pa je, da star avto odjaviš,zavaruješ novega, potem pa staremu plačaš polno zavarovanje. Ko ga boš prodala, boš tako dobila vrednost zavarovanja vrnjeno, zmanjšano za dni, katere je bil avto prijavljen.
Upam, da sem kaj pomagal.
Lp
Kaj komplicirate…stari avto nima nobene veze z novim…pri novem plačaš 100 % zavarovanje, dobiš novo prometno , tehnični in cestnino pa tud plačaš.
Pri prodaji starega je isti postopek kot pri nabavi novega…prodajalec lahko pusti ali ne pusti zavarovanja in cestnine…pogodba se pa naredi na vseh večjih tehničnih pregledih..
aja…da bom jaz zdaj za novega plačala 100%.
Kupcu novega pa vse pustim…..hahhaha, svašta.[/quote]
Kupcu starega avta nič ne pustiš, če nočeš…pač zahtevaš vračilo denarja(razlike do izteka registracije) pri zavarovanju in pri cestnini .
Če imaš stari avto še zavarovan, nikakor pri novem ne moreš uveljavljat bonifikacije in seveda plačaš 100 %, se pravi brez popusta…ko stari avto prodaš, preneseš bonifikacijo na novega in dobiš nazaj razliko do 50 % popusta ali kolikor ga že imaš…