Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nov ali rabljen avto?

Nov ali rabljen avto?

Vedno rabljen avto z okoli 100k km… Nekaj od VAG, ker znam sam popravit praktično vse.
Imel sem tudi nekaj Fordov pa Citroenov in Renaultov pa so po večini bili slabše kvalitete od VAG-ovih… jih je bilo tudi težje šraufat. Z Japonci nisem imel stika, ker vedno gledam na to, da kupim avto, ki ga proizvajajo na kontinentu, kjer živim.

Jaz v avtohiši rabljenega avta ne kupim niti pomotoma. Kot prvo zato, ker ga preplačaš, kot drugo pa zato, ker zavajajo, načrtno prikrivajo napake in na sploh delajo v smeri, da te nategnejo.
Kupim striktno od fizičnih oseb, ki se na avte ne spoznajo. Ko reče, gospa, verjemite mi, , jaz že vem, sem dal skozi že toliko in toliko avtov, sva končala. Črno za nohti, delavnica ob bajti – sva končala.
Res pa je to, da dobri avti za dobro ceno gredo zelo hitro.

Hja… je treba vedeti kaj kupuješ. Tudi VAG ni vsemogočen in so imeli kar nekaj čisto faljenih motorjev.

Kar nekaj avtov japonskih znamk se sestavi v Evropi. Deli so pa v vseh avtih od vsepovsod. Prav smešen si s takimi izjavami, verjetno si pa domišljaš, kaka brihta si. Jooooj, človek, ne smeši se.

Verjameš kilometrom? To je vse naštimano oz. prirejeno. Gledam oglase, nekateri prodajajo avte, stare 4 ali 5 let (in to celo uradni trgovci, ne samo fizične osebe) in piše: 9800 km ali pri 4 leta starem avtu 12500 km…. Ma dajte no, totalni nateg in laž!!!
Sicer pa, a ni bilo nekje rečeno, da je možno ugotoviti, če so bili kilometri prestavljeni nazaj? Kdo lahko to ugotovi?[/quote]
je star 13 in pol in ima 77000…
je pa tako kupljen je bil kot nov- najprej drugi mestni avto, potem sem začela s študijem na drugem koncu slo – in je bil par let redno na dolgih relacijah, potem pa spet mestni avto- zadnja leta – po mestu večino pešakam, ker mi je brezveze za partking dnar metat – je pa še za kakšne izjemne dolge relacije občasno… dicer pa res veliko zgolj mestno in obmestno občasno- ne vsakodnevno tudi ne… in ima tako malo… servisiran – servisna knjiga priložena, vse napisano.
Po tvoji logiki bi me obtožila,d ajih vrtim nazaj – pa kaki… se vidi tudi na avtu,d a je so km realni – čeprav se po letih neb sklepalo… aja pa garažiran je tud.

Kar nekaj avtov japonskih znamk se sestavi v Evropi. Deli so pa v vseh avtih od vsepovsod. Prav smešen si s takimi izjavami, verjetno si pa domišljaš, kaka brihta si. Jooooj, človek, ne smeši se.[/quote]

Kaj serješ, saj sem povedal, da z Japonci nisem imel stika.
Vem sicer da Ford in Mazda veliko delata skupaj (Motocraft?), vem da v Mitsubishijih in Toyotah najdeš iste dele podvozja in celo motorje pa Toyote sestavljajo na Slovaškem. Pa Mitsubishi je lep čas vgrajeval VAG motorje… Vem tudi, da je v nekaj Mercedesih in Volvotih PSA-jev motor (dvoliterski turbodiesel). Pa Nissan in Renault tudi skupaj “varita pivo”…
Pa tudi to vem, da v nekaj BMW-jih najdeš VAG-ov motor (diesel z 240 konji).
Danes je vse prepleteno.
Kupim tisto, kar se sestavlja v EU in do česar imam dober dostop do aftermarket delov. Verjamem, da so Toyote super ampak zanje nimam potrebnih podatkov za vzdrževanje in jih tudi ne iščem. Imam dovolj znanja in podatkov za VAG-ove avte in to mi zadošča. Nisem pa profesionalni mehanik in me to delo tudi ne zanima.

Argumenti?

Kar nekaj avtov japonskih znamk se sestavi v Evropi. Deli so pa v vseh avtih od vsepovsod. Prav smešen si s takimi izjavami, verjetno si pa domišljaš, kaka brihta si. Jooooj, človek, ne smeši se.[/quote]

Vem sicer da Ford in Mazda veliko delata skupaj (Motocraft?), vem da v Mitsubishijih in Toyotah najdeš iste dele podvozja in celo motorje pa Toyote sestavljajo na Slovaškem. Pa Mitsubishi je lep čas vgrajeval VAG motorje… Vem tudi, da je v nekaj Mercedesih in Volvotih PSA-jev motor (dvoliterski turbodiesel). Pa Nissan in Renault tudi skupaj “varita pivo”…
Danes je vse prepleteno.
Kupim tisto, kar se sestavlja v EU in do česar imam dober dostop do aftermarket delov. Verjamem, da so Toyote super ampak zanje nimam potrebnih podatkov za vzdrževanje in jih tudi ne iščem. Imam dovolj znanja in podatkov za VAG-ove avte in to mi zadošča. Nisem pa profesionalni mehanik in me to delo tudi ne zanima.[/quote]

Cele avte sestavljajo v tovarnah po Evropi, tudi EU. Aftermarket deli, kot rečeno, se delajo v istih tovarnah za vse mogoče znamke.
Lej, delaj, kar hočeš, samo molči, da se ne smešiš.

Danes je vse prepleteno.
Kupim tisto, kar se sestavlja v EU in do česar imam dober dostop do aftermarket delov. Verjamem, da so Toyote super ampak zanje nimam potrebnih podatkov za vzdrževanje in jih tudi ne iščem. Imam dovolj znanja in podatkov za VAG-ove avte in to mi zadošča. Nisem pa profesionalni mehanik in me to delo tudi ne zanima.[/quote]

Cele avte sestavljajo v tovarnah po Evropi, tudi EU. Aftermarket deli, kot rečeno, se delajo v istih tovarnah za vse mogoče znamke.
Lej, delaj, kar hočeš, samo molči, da se ne smešiš.[/quote]

A sem to kar trdiš ti zanikal? Sploh ne. Povedal sem le, kako se jaz odločam o nakupu rabljenega avta in zakaj se tako odločam. Kaj pa ti o tem misliš je pa tvoja stvar. Na zdravje!

Imam 5 let starega terenca BMW. Kupljen nov. Prevoženih do sedaj 29.700 km. Realnih. Prijatelji bi ga takoj kupili. Vem, izgubil sem ogromno v teh 5 letih, vendar bo dober še 10 let. Res je pri hiši še en avto, ki se bolj uporablja. Nikoli več ne kupim starega avta, sem jih v mladosti preveč vozil okoli mehankarjev.

Star avto je kot stara babnca, vedno mu nekaj manjka.

Lej, tudi star avto je treba znat kupit. Pri sveti trojici je na trgu toliko šrota, da se veliko ljudi naserje. Preprodajalci pa služijo.
Govorimo pa drugače o dve, tri leta starih avtomobilih, za kakršnega sam priznavaš, da je odlično ohranjen.

Odlični nasveti. Sploh glede strokovnjaka, hvala za info. Sama res pojma nimam. Nikogar pa ne poznam, ki bi šel tako malo z mano naokrog. Tako, da hvala za info kako dobiti take strokovnjake.
Pa hvala za info iz prve roke glede nakupov :).

Mi smo kupili starega, oz rabljenega, star ravno ni bil in zanj smo placali cez 40 000 in ni nic kot stara babnca, avtu ne manjka cisto nic, mi pa smo prisparali ogromno denarja v primerjavi z nakupom novega z enako opremo. In sedaj kupujemo drugi avto v druzini in se se informiramo in zbiramo ideje, ce bo nov cenejsi bo nov, drugace bo pa en mejcken rabljen, jaz bi rajsi rabljenega, ce povem po pravici, ker kar gledam in oprema ki jo zelim bo pri novem ohoho prevec denarja.

Sicer so ta vprašanje zelo nehvaležna za odgovarjat, saj je odvisno od primera do primera ampak generalno gledano je tako, da v primeru nakupa novega avtomobila se vam najbolj splača kupiti kakšen model, ki že šteje zadnje dneve, ker pride nov model na trg. Takrat je ponavadi cena za nov a starejši model nižja, vi pa dobite, kot rečeno nov avtomobil.

Kupiti nov avtomobil in ga voziti 12 let ne vem, koliko ima smisla, razen, če ste tako zelo disciplinirani, da boste v vseh teh letih varčevali za nakup novega. Moje mnenje je, da se ne splača imeti (nov) avto več kot 5 let, ker drugače preveč izgubiš, voziš se v manj varnem avtomobilu in težje privarčuješ za novega.

Ampak, kot rečeno … odvisno od posameznikovih potreb.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close