notranji leti indija
V bližini hotelov za popotnike v Indiji so skoraj povsod “turistične agencije”,
kamor vsaj dan pred potovanjem prideš in poveš, kam bi rad potoval in
s čim (vlak, letalo, ladja,…). Tam ti natančno povedo, koliko stane karta
in še koliko je njihova provizija, da ti jo nabavijo. Naslednji ali še
isti dan greš ponovno tja in karta te že čaka. Za več info pokliči.
LP!
Ulrik
kar se tiče vlakov, je dovolj da karto recimo kupiš en dan prej, lahko imaš srečo in jo dobiš tudi zadnji trenutek. Notranji leti so kar dobro organizirani, postopek nakupa je lahko tak kot ga je opisal spanheim, ali pa pejdi pogledat na kako internet stran, recimo Jet Air je en tak njihov prevoznik za notranje lete, in jo rezerviraj. lp,
katja
Z vlaki ni vedno tako enostavno – še posebej, če gre za bolj “popularne” vlake ali destinacije – so večkrat dneve vnaprej razprodani. Na internetu je podatkovno izčrpna domača stran, lahko pa si tudi v Indiji kupiš knjižico z voznimi redi in številkami vlakov. Ja, tudi številke so pomembne. Ko kupuješ karte moraš na listek napisati številko vlaka, destinacijo in razred (poleg svojih podatkov).
Nekaj si preberi tukaj: http://www.seat61.com/index.html (čudovita stran – pa ne samo za indijske vlake).
Če boš začel v Delhiju – na glavni železniški postaji je velika turistična pisarna – ti vse lepo razložijo.
Ulrikova aka Samosova informacija je pa za lase privlečena – pri Indijcih je vedno tako, kot je bilo včasih pri naših južnih bratih – ako prodže — če ne poznaš cene za vozovnico, jo lahko mastno preplačaš in nihče ti niti slučajno ne bo povedal koliko je “provizije”. Pa nima vsa Indija Paharganj četrti.
No ja, mogoče ima pa gospod tajni agent kake zaupne podatke – kar pokliči ga. Obilo zabave :))
MarkoP: Pozorno preberi moje sporočilo glede agencij. Piše: …skoraj vedno…
in ne vedno, kot ti trdiš. Nekaj manj kot tri mesece sem potoval po Indiji in
vedno sem uspel dobiti karte na navedeni način in z minimalno provizijo!
Moje ime ni Samos, res pa je, da mi je Samos na sliki znan, saj sem
ga že nekje videl, vendar ne vem točno, kje je to bilo.
Mmateo: Pokliči za več info. Imam tudi LP za izposojo, če želiš.
Amike,
Ulrik
Vidim da naš novopečeni uporabnik Spanheim tone pod vpliv sindroma razcepljene osebnosti….ampak nekatere stvari pač ostanejo iste, njegovi nasveti ostajajo isti-90% neuporabnih….
Kar se Indije tiče sem jaz zmeraj sproti rezerviral karte za vlake, ponavadi ob prihodu nekam sem ze priblizno vedel kdaj odrinem naprej in sem ze takrat rezerviral karto na zelezniski, preko posrednikov sem urejal le enkrat in sicer v Agri, ker je tam dokaj zabukirano ponavadi…..in ravno takrat sem dobil koristno informacijo od posrednika (zastonj) da ce ne mores iz Agre ven gres do mesta Tundla, ki je kaksni dve uri z busom iz Agre in tam je veliko krizisce zelezniskih poti….v glavnem tam se vedno dobi karta in tudi vlak, samo cakalna doba je nepredvidljiva, oziroma cisto indijska je:))
Ce te dajo na cakalno listo za vlak, sem jaz prakticiral tako, da naslednji dan poklices in vprasas ce si ze na listi za karte, ponavadi recejo da nisi…..odgovoris z “vceraj ste obljubili da danes dobim karto” in ze jo imas:)) Vsekakor so krivulje indijske birokracije res cudne, vendar nikoli se ne bi odrekel temu in prepustil urejanje kart posrednikom ali preko interneta……
lp
Shanti
Veš kaj Štritof-samos-spanheim in vsa ostala navlaka tvojih zmedenih psihičnih stanj……počasi te imam poln k…. vse tukaj gor bi nas rad imel za neumne….. navajaš cel kup lažnih telefonskih številk, tiste ki pa so prave pa dviguje telefon tvoja mama in ko sem zahteval presvetlega Štritofa in povedal zakaj in kdo kliče se je hitro prekinila linija,……mislim…….zresni se saj nisi pubertetnik, ki se skriva za maminim krilom v prostem casu pa igra vloge čudežnega bojevnika po internetu….. Olajšaj sebi, nam in v končni fazi tudi svojim staršem zadevo in bodi pošten predvsem do sebe, ker tako boš posledično sčasoma postal pošten tudi do vseh ostalih……
Lep popotniški pozdrav,
Shanti
Forum je zaprt za komentiranje.