Notesnik-mnenje
Prosim za mnenje, ker se sama ne spoznam dovolj, prodajalci pa želijo samo zaslužiti. Se vam zdi tole ugoden nakup oz. je vredno vzeti zadevo (za nezahtevno delo z Office programi in internetom – potrebujem predvsem dovolj prostora za shranjevanje in hitrost ter primernost za predstavitve)? Stane 315.000 z DDV. Mu manjka kaj ključnega?
Če vprašaš mene, je to absolutno preveč denarja za nezahtevno delo z Office programom. Vsak notebook s hitrostjo procesorja nad 1.5 GHz je dovolj hiter za takšna opravila. Tudi garancija bi morala biti dalj časa, 1 leto hiro mine..Seveda pa ga le kupi, če boš potrebovala prenosnik za igranje iger, saj je tale model kot nalašč za to(hiter procesor, dobra grafična-visoka cena)… Če tega ne boš počela, si kupi cenejšega. Najdeš ga na : http://www.si-shop.net/product_info.php?cPath=25_34&products_id=354
Hvala, Flega. Se zavedam, da je grafika dosti “predobra” za moje namene – igre me niti najmanj ne zanimajo, toda želela bi dovolj spomina – disk 40 in procesor 256 (Hummer ima 30, pa se bojim, da bi ga ob mogoče večji vnemi za delo kot si zdaj mislim, prehitro napolnila) – sem si pa pri Gericomu ogledovala Beetla, ki bi zadostoval – njegova cena je 289.000. Toda pri prvem (za 315k) mi dajo zraven brezplačno floppy enoto, ki jo rabim, pa se cena skoraj izenači, pa še Pentium je, tukaj pa Celeron. Hm, garancija je pa res kratka … Daj, a, svetuj še ti kaj, namesto da si se spravil na edinega, ki mi je bil pripravljen odgovoriti.
Pogledal sem model, ki ga misliš kupiti… pa me ni ravno navdušil.
Razlogi:
Računalnik je tipa “homemade” , kar pomeni, da si glede servisiranja odvisna izključno od relativno majhnega sestavljalca (v tvojem primeru firme Lancom). Jaz se načeloma takih variant izogibam, saj izkušnje kažejo, da redki sestavljalci držijo potem na zalogi tudi zadostno količino rezervnih delov (ki ne prinesejo profita). Zato ni slabo razmisliti o kaki preverjeni varianti.. recimo Compaq-HP ali IBM. Pri teh imaš namreč servis možen po celem svetu, zadeve so narejene v ogromnih serijah in zato dosti preizkušene, kadarkoli si lahko tudi dokupiš garancijo do 3 leta, če želiš.
Tik pred novim letom je bil tako zelo popularen prenosnik Compaq 9005, ki je imel podobne karakteristike kot tvoj Neon, le da je bil že serijsko vgrajen disketnik, disk 60GB, nižja teža, že dodani Windowsi XP. Prodajna cena je bila okoli 330.000 Sit. Glede na padec dolarja je po moje cena še vedno enaka, če ne celo nižja. Preveri. Za isti denar lahko dobiš produkt ene največjih svetovnih firm ali pa produkt neke štajerske firme… razmisli no…
Najlepša hvala, zelo dobri argumenti, nisem niti pomislila. Pogledala sem HP C 9005 in res velja razmisliti – nekje v KAmniku (ali prek neta) ga imajo za 319.000 (gotovina). Opozarjali so me, da se Athlon preveč pregreva. Kaj pa ti misliš, je to raca?
Kaj praviš pa o Asus računalnikih? Včeraj sem si ogledovala tale primerek:
Zavedam se, da je nekoliko “šibkejši”, in da bom morala dokupiti disketnik …
Kolega ga ima že tretjič na servisu. Ni zanesljiv notesnik.
Moje mnenje: Kupi HP notesnik, v zadnjem letu je najbolj prodajan notesnik, in ima najboljši price/performance. Ampak dejansko performance.
Ne nasedaj “kvazi testom” ki jih objavljajo razne revije. Ampak poglej dejstva.
HP je svetovno podjetje
HP ima največjo prodajo notesnikov (leto 2003) v Sloveniji
Ima največji tržni delež v Sloveniji
.
.
..
Okoli pregrevanja Athlona… Ljudje nekoliko mešajo zadeve.
Obstaja Athlon in obstaja Mobile Athlon. Prvi je namenjen namiznim računalnikom in je res nekaj večji “požiralec štroma”, drugi je namenjen prenosnikom in ne žre popolnoma nič več, kot enakovredni Intlovi produkti. Preverjeno na mnogih kosih. Tako da si glede tega lahko brez skrbi.
Sicer pa je bilo pregrevanje lastnost starejših tipov procesorjev in procesorjev, ki jih nadobudneži doma navijajo. Sedanja generacija je pri normalni uporabi popolnoma OK.
Forum je zaprt za komentiranje.