NOTESNIK Amilo Siemens ???
Dragi mojstri
upam, da nihče nima več takega problema kot jaz. Kupil sem prenosnik Amilo EL Celeron 20, 500 Mb rama, DVD-CD RW kombo, 20 GB hdd, FIWI, TV out..XP-home… sedaj pa problem. Že od novega je ko ni priklučen na napajalnik pozabljal datum, zamenjava baterije za bios ni pomagala. LIKO servis pravijo pustite ga tu bomo videli kaj se da narediti-garancije mi ne priznajo, ker sem ga kupil v Austriji, račun pa tako spravil, da ga ne najdem. Imam vse papirje reklamo njegovo, garancijski list samo računa iz trgovine ne@?&..da bi jih.
No sedaj je pa začelo to čudo od SIEMENSA veselo zaj… ne morem naložit nobenega operacijskega sistema, med nalaganjem napiše, da je prišlo do izjemne napake in zaradi zaščite računalnika se bo program zaprl. No ker XP-jev ne morem prenašat sem vzel disk ven in ga priklopil na hišni računalnik, sformatiral in naredil mapo z WIN-ME cab si. Nato sem zbudil mašino z zagonsko disketo, šel na c: vtipkal SETUP in zadeva se je naložila. Vzel sem hdd ven ga dal nazaj v Siemensa stvar deluje le nekaj novih naprav najde OK. Pobrišem driverje od hišnega računalnika in vstavim CD z gonilniki od Siemensa in glej sranje zadeva se inštalira potem pa začne zopet zaj.. Ob zagonu napiše
Scandskw je vzrok za splošno kršitev zaščite v modulu KRNL386.EXE pri bff6:00000136. ZAPRI
Tukaj stvar zmrzne. Kaj naj naredim, predno do konca po..in ga vržem čez okno.
Hvala za odgovore in lep dan vsaj vam
Amilo
Klemenxx
sem na morju zato ti odgovarjam kar iz mobi laboratorija pred Bernardinom.
Mašina je res v garanciji, samo brez računa nihče ne bo priznal garancije. Kot sem že omenil sem ga pa tako spravil, da ga še bog ne najde, ko ga bom našel pa garancije več ne bo. Kdo mi bo pa verjel, da je nagajal od začetka?
Na začetku se je začelo tako, da je nagajal samo, ko sem hotel naložit druge XP-je sprejemal je samo svoje, se pravi Nemško verzijo XP Home, ki se pa ne da prevesti in sem se še z nemščino igral. Potem mi je enkrat drugič sprejel samo Linux, no sedaj pa moče nobenega OS naložit ampak se sesuje na polovici nalaganja. Očitno je napaka kot praviš na plati ali pa morda celo bios samo se ga sam ne upam apdeitat, enkrat sem to naredil pa tista kišta še danes ne dela.
Torej kaj mi lahko še svetuješ oziroma ali poznaš koga, ki bi to stvar vzel pod prste in bi bil servis cenejši od nakupa enakovrednega rabljenega notesnika?
LP Amilo
Forum je zaprt za komentiranje.