Nosečnost – otrok – obdržati
Poraja se ti vrsta vprašanj, normalno, ampak ta otrok ti je namenjen! Lahko si srečnica, da boš lahko mama, da boš nekomu najpomembnejša oseba na svetu. Tvojim otrokom!
Nikakor nisi prestara, mnogi te sreče nimajo, vloge matere ne doživijo nikoli.
Z velikim veseljem in ljubeznivostjo sprejmi to vlogo, saj niti sama ne veš, koliko ljubezni premoreš, koliko ti bo otrok pomenil,..
Pomisli kako ponosno ga boš prvič stisnila in ga neskončno poljubljala, kako boš vesela kobacanja, ko ti bo namenil prvi nasmeh, ko boš dobila solzne oči,ko boš v vrtcu imela nastop svojega otroka, kako ga boš spremljala v šolo, kako ti bo pomagal doma pripravljati njegove najljubše palačinke,….
Te vloge se še ne zavedaš, saj se je ne moreš, ampak verjamem, da je zdaj pravi čas zate..
Ker pa imaš partnerja ,ki te podpira in je ok, pa sploh ni ovir!
Želim ti srečno nosečnost!
Trenutno imam lastnisko stanovanje – dedovala in cisto nov avto star cca.1 mesec, dedovala denar, kupla pa tako, da ne prekoračim cenzusa 120.000 za stanovanje in 12.000 za nov avto. Socialno pa prejemam ker nimam cenzusa presezenega. Še kaj te zanima?
Pa veš kaj, tio povem da moški sploh ne slišijo tega, ampak slišijo samo da nimam službe. En me je htel kar v Graz za čistilko poslat, ker je nucal keš ker je zasvojen s travo, torej narkoman. Takim zal ni dovolj da mas stanovanje in avto.
Še kaj vas zanima? Z veseljem odgovorim.
[/quote]
Torej še ena z enim levim faksom, ki ni vreden nič in bo sedaj celo življenje živela na račun drugih zaradi svoje nesposobnosti in lenobe. Uau, res zavidanja vredni dosežki.
Prvega otroka rodila pri 37, drugega en mesec pred 40. Sem se hecala, da zato, da nisem imela casa travmirat zaradi okrogle obletnice in se lepo izognila zabavi. Nihce, niti gin. niti druzina niti v vrtcu… nihce nikoli ni imel nobene pripombe glede let. Se ne pocutim blazno starejsa od ostalih v vrtcu, ceprav nekatere mame so res otročje. Tudi sicer nisem imela nekih hudih tezav ali utrujenosti, uživamo skupaj in se imamo super. Res pa ne vem, kako bi bilo, če bi ju imela 10 let prej. Ampak tako kot je, je super. Ne bi hotela nic zamenjati. Vse je v glavi, če se počutiš prestara tudi si, pa če si 30 ali 40.
Najbolj na kratko – ne delaj problemov, kjer jih ni.
Če se boš odločala po mnenju drugih, ti bo na koncu vedno žal. Tu je pomembno mnenje samo ene osebe – otrokovega očeta. Pa tudi to ne bolj kot tvoje.
Moja nekdanja šefica je rodila prvega otroka pri 42, drugega pri 48. Tudi jaz sem ravnokar pri 42. Soloh ne vem, v cem bi bil problem.
hej, sama delam kot diplomirana babica in verjem.. leta niso merilo, sploh ce nosecnost poteka okejcin je otrocek zdrav – skoda zavreci tako sanso, glede na to da sklepam, da si zelis.
Pa tako je – sama sem v sluzbi dala skoz se na stotine zensk in marsikera 39 – letnica zgleda BOLJSE, BOLJ MLADOSTNO IN BOLJ POLNA ENERGIJE v primerjavi s kaksno 20 – letnico.. Ce je otrocek to kar si zelis, GO FOR IT!
Vse lepo vam zelim, vsem trem😊
Pravkyr pri 42-ih rodila drugega, po 10ih letih. Bili me Q kaj menijo drugi, ampak pri nas se je cela soseska razveselila nove sosede! Da o zaljubljenosti babic ne govorim, obe prababici sta usekani nanjo!
Od tamauga sošolci imajo veliko takih mamic, ki so pred kratkim rodile! Ali pa še bodo. Boš videla kakšna je to ljubezen mati-otrok 😀♥️.
A daj nehaj komplicirat, sem imela tri po 35,, enga za drugim, pa sem zdržala, oziroma se držim…pa kakšna stara mama, lepo te prosim. Najprej sva si uredila vse za dobro življenje, hiša, služba, vikend, nato sva se odločila za otročke. Uživamo, lepo nam je, ne počutim se utrujene, sem polna energije, res nam je lepo, vse imamo, najbolj važno pa je, da se imamo radi in da smo vsi zdravi. Otroci ti dajo toliko ljubezni, toliko pozitivne energije, da nimaš časa razmišljat o negativnih stvareh, dajo ti en nov smisel v življenju.
Danes ima večina žensk otroke zelo pozno. Nekatere imajo otroke tudi po 40. Sama sem imela drugega otroka pri 39. V vrtcu se nihče ni ukvarjal s tem koliko sem stara.. Sploh pa, če v osnovi skrbite za svoj videz, pri 37 res ni potrebno da ste videti kaj slabše kot pri 30. Sama v šoli izgledam mnogo bolje kot mlajše mame. Vaš dvom izvira verjetno iz česa drugega, ne iz let.
Lep pozdrav. Vesela mama
Pa to je tvoj otrok, no? Kako lahko razmišljaš, da ga ne bi imela samo zato, ker te skrbi, kako bodo ostali gledali nate kot na “40-letno mamico”? Teh je zadnje čase ogromno! Moja sestra je imela prvega pri 39, drugega pri 41, pa prav uživa in si sploh ne predstavlja, da ju ne bi bilo. Pred sabo imaš še vsaj 40 let življenja? V čem je sploh težava? Pa še podporo partnerja imaš! IMej to malo bitjece, ne bo ti žal…
Nisi prestara. Nikakor.
Zelo te bo osrečilo malo detece.
Pravzaprav si dovolj mlada, da naročite še sestrico ali bratca čez 2 leti. Da bo paketek zaokrožen in bosta drug drugemu za družbo in življenjske sorojenske lekcije.
Prvo leto bo malo težje, potem pa bo zalaufalo.
Ne skrbi! Krasna družinica boste. Ti pa fajn mama. Vse bo OK, kljub skrbem in dvomom, ki jih imaš sedaj. Boš kar pozabila, da si imela pred otročki sploh kakšno življenje. Otroček vama bo dal življenje.
Živjo,
vam dam še vpogled iz druge strani, sem namreč otrok starejše mame.
30 let nazaj so bili to malce drugačni časi in je doživela komentarje (niso bili mišljeni slabo seveda) v stilu: “oooo a babica kupuje za vnučko, kako lepo”, ampak se ni sekirala, ker je bila tako vesela, da je sploh imela otroka, nato je prišla še 2 leti mlajša sestra 🙂
Kot sem rekla, danes so drugi časi, življenjska doba je daljša, ljudje drugače gledajo na vse skupaj in v bistvu je popolnoma vseeno koliko ste stari, važno je, da se ga veselite.
Iskreno, boljše mame od moje si ne bi mogla želeti. Ker je do takrat, ko je imela naju dala že veliko skozi, ima toliko izkušenj, da nama je lahko svetovala v vseh situacijah in to dobro svetovala.
Na splošno sem opazila skozi leta, da imam s svojo mamo precej boljši odnos kot marsikatera prijateljica/sošolka in verjemite, na koncu šteje odnos, ne koliko ste pretekali za otroci, ko so bili majhni 😉
Srečno!
Če bi bila prestara, ne bi zanosila- simpl! Sicer pa zakompliciraš lahko zmeraj. Moja mama je imela mene pri 30 – takrat, ko so vse rojevale zelooo mlade in mi že celo življenje govori kako je bila ona stara ( mislim , a res no ) Jaz sem rodila prvič pri 27 pa sem tudi misla, da sem že stara za prvega otroka( pa je bilo ravno obratno ) Skratka – človek včasih producira neke čudne ideje v svoji glavi – povsem nepomembne. Kaj si mislijo drugi ? Nič, ker ne bodo vzgajali tvojega otroka. Take stvari so drugim povsem nepomembne in se z njimi sploh ne ukvarjajo,čeprav mi mislimo,da se. Vidva bosta vzgajala otroka , ne drugi, vidva ga bosta pestovala, crkljala in morala spraviti v končni fazi do kruha, ne drugi. Torej, če si za želita , odgovorna sta pa menda pri teh letih že dovolj, zakaj ne?!
Neskončno sem vsem hvaležna za vaša mnenja.
To bitjece si globoko v sebi želim a ne vem zakaj imam nek občutek krivde, da kaj mi je, da bi pri teh letih imela otroka.
Kaj pa če ne bom dolgo živela in bo otrok brez mame ostal. Po naravi sem zelo odgovorna oseba in zato tudi zdaj razmišljam vse mogoče. Ali bom lahko svojemu otroku nudila vso podporo tudi potem ko bo starejši in bo imel kdaj kakšne težave v življenju ali bom že tako stara s kupom zdravstvenih težav, da od mene ne bo imel nič. Tega mu ne bi privoščila.
Ne vem zakaj me takšna vprašanja tako preganjajo. Dejansko imam nek občutek krivde.
Vem, sama bom morala najti rešitev, da si takšne zadeve izbijem iz glave. Ko sem brala vaše komentarje in vaš pogled na zadevo, se mi je zdelo kot da iščem potrditev, da naj obdržim otroka. In bila sem vesela in hvaležna za ta mnenja, ker niti eden ni napisal da imam jaz prav, kar pomeni pravzaprav, da globoko v sebi si otroka želim. Ne vem zakaj mi takšne misli ne dajo spati in kako naj se znebim tega občutka, kot nekakšna tesnoba, vse zaradi let.
Strah me je tudi za bitjece, ki bo prišlo, ker sem po naravi tudi zelo skrbna, vem da bi želela vse najboljše temu otroku in da sem mu lahko na voljo za pomoč, nasvete tudi potem ko bo že samostojna odrasla oseba. In ravno to me muči, ali bom lahko to izpolnila zaradi let. Zdi se mi da me bodo leta v povezavi z otrokom spremljala vse življenje.
Še enkrat hvala vsem.
Po tvojem pisanju sodeč, se mi zdi da si otroka želiš, zato se ne oziraj na mnenja drugih in uživaj v pričakovanju.Jaz sem imela prvega pred 23 leti, pri 32-tih letih, drugega pa pri 36-tih letih,in se nikoli nisem obremenjevala z starostjo, obratno, oba sta me pomladila in takšno se počutim še zdaj, pa sem doma z majhnega kraja in nikoli ni bilo nobene pripombe.
Čestitke za nosečnost. Niti ne pomisli na splav. Otrok je blagoslov, je milost, ki te je doletela pri 39. letih!
To danes niso nobena visoka leta, važno je, kako se počutiš. Otroka si želiš – torej ga boš rodila! Prinesel ti bo radost in srečo v življenju.
Ženske vsaj teoretično lahko rodimo do 50. leta, ali celo čez.
Oba s partnerjem se veselita! Danes ženske rojevajo kasneje kot včasih. Važno je, da si otroka želiš in da mu nudiš vso ljubezen, pozornost in vse, kar potrebuje!
Zdravo nosečnost in vse dobro ti želim!
Forum je zaprt za komentiranje.