nosečnost-odpoved
kolegica je noseča in gre drugi mesec v porodniško, pogodba pa ji poteče junija, povedali so ji, da ji je ne bodo podaljšali, lahko to naredijo, se mora potem prijaviti na zavod, se lahko pritoži, po končani porodniški naj bi ji spet podaljšali pogodbo, a lahko, se delovna doba potem sešteje skupaj ali gre spet od začetka, ker v tem podjetju podaljšujejo vsaj 4 leta, a ni tako da lahko podaljšujejo dve leti ali dvakrat, mogoče ve kdo novi zakon o tem?
hvala za kakršnokoli pomoč.
Po novem lahko podaljšujejo tri leta, potem te morajo načeloma vzet v službo za nedoločen čas (če si na istem del.mestu, brez prekinitev del. razmerja itd.). So pa sigurno kakšne luknje, ki jih delodajalci izkoriščajo, pa ne vemo zanje. SAma sem v podobni situaciji kot tvoja prijateljica, še iščem odgovore.
Lep dan,P
Ja res je, sem se pozanimala. V prehodnem obdobju (do 1.1.2007) je bilo tri leta, zdaj pa ti lahko podaljšujejo dve leti, potem te načeloma morajo vzet za nedoločen čas. Meni so svetovali tako:počakam, da grem na porodniško, potem pa “zahtevam” od delodajalca pogodbo za NČ, sicer pa iztožim preko inšpektorata za delo oziroma odvetnika.
Srečno!
Forum je zaprt za komentiranje.