Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Nosečnost in prekinitev pogodbe!???

Nosečnost in prekinitev pogodbe!???

ah, dejte no. če bi ona imela rizično nosečnost jo nebi poslali delat.

Pravzaprav še ni strošek delodajalca, če je vzrok bolniške isti in prekinitev ni daljaša od 10-ih dni se bolniška nadaljuje na strošek ZZZS.

Najprej vsem hvala za odgovore,ste mi pomagale-tako ali drugače!Včeraj sem šla v Adecco in zahtevala pojasnilo!So mi rekli da se je moja firma odločila tako zato ker sem za 2 dni prekinila bolniško, če jo nebi bi mi avtomatsko podaljšali pogodbo!Je sicer ena rešitev,ki upam da se bo dala izpeljat(o tem vam poročam jutri)kjer bi mi pa vseeno podaljšali!
Zdaj pa pojasnilo za vse tiste ki ste me napadle zakaj sem šla nazaj na bolniško če mi je pa komija določila da lahko delam!Nisem mislila izsiljevat bolniške v smislu dokler bo šlo bo šlo,ampak sem imela resne težave preden mi komisija ni prekinila!Sem se po prekinitvi resda malo bolje počutila in sem odšla delat vendar so se težave ponovile in tako sem kjer sem!

In še vedno velja, če prekinitev ni bila daljša od 10-ih delovnih dni si še vedno strošek zzzs!

ene pa ste težke!vsaka za sebe ve kako in kaj!razpizdena nikar se ne sekiraj zaradi službe,otrok ti je na prvem mestu!imaš iste pravice kot vse ostale glede službe,razen če ti pogodba za določen čas poteče,delodajalcu ni muss,da ti jo podaljša!sama trenutno delam in po nekaj tednih grem vedno v bolniško,kajti ne zaradi sebe da mi ni za delat,ampak zaradi otroka,kr rabi počitek!za vse bodoče mamice lep dan in lepo nosečnost naprej!

pozdravljeni.sem zaposlena prek adecca. zaposlena sem že leto pa pol.podaljšujejo nam vsak mesec in to samo za en mesec.zdaj sem ugotovila da sem noseča in ne upam si povedati v službi da sem.boji se da me bodo odpustili. je mogoče imel kdo takšne izkušnje z tem?je možno da me bodo odpustili?

prek adeccoja sem zaposlena že skoraj eno leto pa pol.podaljšujejo nam vsak mesec.zdaj sem zvedela da sem noseča in me je strah povedati’zakaj?zato ko bodo zvedeli da sem me lahko odpustijo. nevem kaj naj storim. je že kdo bil v takšni situaciji

Formalno te najbrž ne bodo odpustili, le pogodbe ti ne bodo podaljšali 🙁

Žal se veliko ne da narediti, saj v primeru pg za določen čas nosečnice ne uživajo nobenega posebnega varstva. Ko se pg izteče, je delodajalec ni dolžan podaljšati.

Imaš 2 varianti: nosečnost čim dlje skrivaš (tako da pridobivaš mesece zaposlitve) ali pa čim prej govoriš z delodajalcem in ga prosiš, da ti pg podaljša do nastopa porodniške – delodajalca to nič ne stane, ko boš šla na porodniško nima do tebe nikakršnih obveznosti. Sama presodi, kaj bo bolj učinkovito.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close