Nosecnost – brezposelna
Če si bila zaposlena v zadnjih 3 letih 12 mes.pol si opravičena,če ne potem je fajn,da te kdo zaposli vsaj zadnji dan pred porodom,še bolje,če te prej in potem greš na bolniško pa,da ti še fino plačo prikaže si na konju.Več mesecev imaš bolje je.Jaz sem tako naredila in imam okoli 360eur porodniške.Drugač pa mal vprašaj na csd,ker zakoni se spreminjajo.
Zakaj spravljate otročičke na svet, če jih ne morete preživljati. Zato pa hitro eno luknjo v zakonu najti, da jih bo država namesto vas. Sej vem da je dandanes težko s službo, ampak toliko odgovornosti pa že moramo imeti da ne spravljamo novih otrok na svet, če jih nismo finančno sposobni preživljati.
Pa veliko sreče.
In zato, ker sem izbrala drugačno pot v življenju, naj zdaj grem delat splav?
A ste tukaj vsi (razen jy) funkcionalno nepismeni? Sprašujem po informacijah, ne po vašem mnenju.
V svojem življenju se čisto dobro znajdem (verjetno mi gre bolje kot večini tukaj) in to kljub temu, da nisem (uradno in “normalno”) zaposlena. Tisto slabo leto, ko bi me okupiral dojenček, bi mi prav prišla kakšna finančna injekcija, potem se bom pa znašla spet po svoje – brez države, otroških dodatkov, socialnih pomoči – kot vedno.
Pripada ti starševsko nadomestilo in otroški dodatek, ob rojstvu otoka pa še pomoč ob rojstvu otroka (paket ali denar – izbereš sama). Več o tem si preberi na spletni strani CSD Ljubljana Šiška: http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/druzinskiPrejemki.asp.
Srečno!
pripada ti (nisem 100% za številke) 54% povprečje minimalne plače. kar pomeni nekaj malega več kot 250€/mesec. preveri na netu kot pravi kiks. če tudi partner nima dohodka dobiš še vsak mesec najvišji otroški dodatek okoli 110€.
vse to izračunaš na njihovi spletki
odvisno je pa tudi od občine kjer živiš, lahko da dobiš enkratno denarno pomoč odvisno od občine so pa zneski med 100-500€
Forum je zaprt za komentiranje.