Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev noseča študentka

noseča študentka

Pozdravljeni,

na vas se obračam z naslednjim vprašanjem..sem izredna študentka v 5. mesecu nosečnosti. Delam le preko študentskega servisa, zato me zanima kaj vse mi pripada po porodu oz. bolj me zanimajo točni zneski. Vem da mi kot študentki pripada starševski dodatek, ki znaša okoli 181 eur, potem otroški dodatek (ali mogoče kdo ve koliko bi to naneslo glede na to da ima moj fant minimalno plačo) in pa enkratna občinska pomoč. Ker naj bi starševski dodatek prejemala le eno leto, me zanima kaj bo potem..ali bom upravičena do kake socialne pomoči ali bomo morali preživeti s tistimi par euri ki jih bom dobila od otroškega dodatka?

Pa še nekaj..delodajalec mi je nekaj omenjal da me bo mogoče redno zaposlil, ampak samo tako “na papirju”. Rekel je da bi mu morala v tem primeru kriti stroške ki bi jih imel z mano (prispevki,…). Ker nameravam v tem tednu nehati delati, mi je ponudil opcijo da me vseeno “zaposli”, in mi vsak mesec pač nakaže plačo, ampak jaz naj bi mu to plačo vsak mesec vrnila, saj bi najino “delovno razmerje” obstajalo le na papirju.. Ne vem kaj je v tem fora? Do česa sem v tem primeru potem upravičena (mislim finančno in to)?

Ali se mi bolj splača da ostanem tako kot sem, študentka, ali naj se “zaposlim”..bi bila vesela če bi mi lahko kdo dal primerjavo med zneskoma ki bi jih dobivala v obeh primerih..

Hvala za odgovore in lep pozdrav!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close