Noseca sem in me res skrbi, se naj cepim ali ne?
Hvala za odgovore. Problem je, da se je nemogoče izolirat od ljudi. Že samo partner mi lahko kaj prinese, ki je službeno dnevno med ljudmi, sicer je cepljen, ampak saj cepivo ni 100% in tudi cepljeni so prenašalci.
Potem pa še jaz, čaka me delo v vrtcu, ko se je nemogoče povsem izognit stikom z otroki. Pa še čez mejo bom nekajkrat morala s prihodnjim šolskim letom.
Se sprašujem, če sem izbrala res najslabši možen čas za tole nosečnost. 🙁
CrazY FroG ?, 01.08.2021 ob 21:10
Anny43, 01.08.2021 ob 20:59
Smiselno se je cepiti, k9t nosecnica imas dejansko povecano tveganje. In poslusaj strokovnjake, ki to tudi so in ne ‘strokovnjakov’ tukaj. Sicer bos do konca nosecnosti v strahu pred okuzbo (kar precej casa bos prezivela po cakalnicah za razne preglede)..s cepljenjem se protitelesa prenesejo tudi na otroka torej bo zasciten tudi on.
Lepo nosecnost imej
Js res rada prisluhnem “strokovnjakom”, ki pa trenutno tako “strokovno” tavajo v temi, da mojo laično rit resno skrbi, da pč NIMAJO POJMA! Paa kaj govoriš o prenosu protiteles, ko pa je vse ceč ljudi cepljenih! Iin ti dejansko zbolijo, se testirajo – pa niii protiteles!!?? Kako nj to “strokovnost” uspem (js kot laik) zavit, kot ti v celofan?
Avtorica čestitike za nosečnost in sožalje, da imaš to krasno obdobje začinjeno s to svetovno glupostjo!
To, da si nevedna in neumna s svojimi izjavami, si že dokazla, tukaj ti stroka ne more pomagati.
Avtorica seveda se cepi zavaruj sebe, dojenčka in ostale. V ta namen so cepiva razvita, da nudijo zaščito. Nimaš kaj razmišljati. Zdaj ne moreš misliti samo nase. Zaupaj strokovnjakom, samo ti ti lahko pomagajo ustrezno.
Prosim vas lepo, 02.08.2021 ob 13:10
To, da si nevedna in neumna s svojimi izjavami, si že dokazla, tukaj ti stroka ne more pomagati.
Avtorica seveda se cepi zavaruj sebe, dojenčka in ostale. V ta namen so cepiva razvita, da nudijo zaščito. Nimaš kaj razmišljati. Zdaj ne moreš misliti samo nase. Zaupaj strokovnjakom, samo ti ti lahko pomagajo ustrezno.
Debilno zmešano neodgovorno, ne prepričuj drugih, da naj ne razmišljajo, če že samo nisi sposobno razmišljanja.
A bo debilno prevzelo odgovornost, če bodo posledice cepiva ?
Robi567, 02.08.2021 ob 13:16
Debilno zmešano neodgovorno, ne prepričuj drugih, da naj ne razmišljajo, če že samo nisi sposobno razmišljanja.
A bo debilno prevzelo odgovornost, če bodo posledice cepiva ?
A boš ti, ko bo mamica na kisiku pristala? Zdravniki vedo, kaj počnejo.
Kaj pa tebi ni jasno? In ne znašaj se nad žabico, ona je ena redkih kul uporabnikov tuki gor. Za cepivo tri moje kolegice so bile v času covida noseče, nobena se ni cepila, vse je bilo ok, ena je v sedmem mesecu bila pozitivna na covid, malo je smrkala, prebolela, vse vredu. Dela drugače kot zobozdravnica. Cepila se je po porodu. V času nosečnosti ni na to niti pomislila. Tudi stroka tu ni enotna. Res ne vedo, kaj in kako. Njej so večinoma svetovali naj se raje pazi. Predvsem poslovni kolegi. Nihče je ni medel s tem, da naj se cepi. Bolj so jo spodbujali, da ni potrebe.
Odddf, 01.08.2021 ob 21:37
Odvisno. Če delaš z ljudmi in se kontaktom ne moreš izogniti – absolutno ja. Če si doma, domači vsi cepljeni in se res paziš v javnosti (maska ffp2) potem lahko tvegaš brez.
Avtor/ica Oddf:
Ja tudi “domači tacepljen” ti domov skozi vrata ob sobivanju prinese virus kovid, saj to ja veš, ne?
Not a robot, 02.08.2021 ob 13:33
Kaj pa tebi ni jasno? In ne znašaj se nad žabico, ona je ena redkih kul uporabnikov tuki gor. Za cepivo tri moje kolegice so bile v času covida noseče, nobena se ni cepila, vse je bilo ok, ena je v sedmem mesecu bila pozitivna na covid, malo je smrkala, prebolela, vse vredu. Dela drugače kot zobozdravnica. Cepila se je po porodu. V času nosečnosti ni na to niti pomislila. Tudi stroka tu ni enotna. Res ne vedo, kaj in kako. Njej so večinoma svetovali naj se raje pazi. Predvsem poslovni kolegi. Nihče je ni medel s tem, da naj se cepi. Bolj so jo spodbujali, da ni potrebe.
Me veseli, da imate nekateri večjo srečo od pameti.
Se mi velikokrat poslabša na boljše, tudi vam se lahko zgodi, da ob več znanju, ki ga pridobite 1x zaznate, kk malo ubistvu vete? Delujete že tako… ?
..https://youtu.be/5K9NPjmgwFI..
Sej bo ???
Cepivo, 01.08.2021 ob 20:33
Res me skrbi. Stroka je kao za, potem berem zgodbe tistih proti. Vsak pozna koga, ki pozna koga … ce se ne cepim imam kao 5x vecjo moznost za tezjo verzijo prebolevanja. Ma sita sem vsega. Res ne vem kaj naredit.
OMG ženska no, ma ni šans da se že tko cepm, kaj šele da se noseča. Pač pišm zase, ti pa nared kukr čš, tvoja stvar.
Se malo statistike.
Lani je bilo nekje cez 18.000 porodov.
1 porodnica je umrla Z COVIDOM, kaj je bilo v ozadju se ne ve.
Torej je verjetnost, da umres nekje o.oo5 procenta.
In ravno ta teden sem nekje brala, da je ceplenje varno…kaksen vzorec nosecnic so sploh vzeli? Ceplenje ne povroca neplodnosti itd. Mene zanima kaj bo cez 10 let, ko bo hotela danasnja mladina zanosit…nihce ne ve kaj bo dolgorocno.
Cepivo, 02.08.2021 ob 11:31
Hvala za odgovore. Problem je, da se je nemogoče izolirat od ljudi. Že samo partner mi lahko kaj prinese, ki je službeno dnevno med ljudmi, sicer je cepljen, ampak saj cepivo ni 100% in tudi cepljeni so prenašalci.
Potem pa še jaz, čaka me delo v vrtcu, ko se je nemogoče povsem izognit stikom z otroki. Pa še čez mejo bom nekajkrat morala s prihodnjim šolskim letom.
Se sprašujem, če sem izbrala res najslabši možen čas za tole nosečnost. 🙁
Avtorica tebe, forum ni pravi naslov za taka vprašanja. Glede vsega v zvezi z nosečnostjo je pravi naslov ginekolog, s katerim se boš lahko temeljito pogovorila o vseh svojih dvomih, strahovih in tem, kako se med nosečnostjo izogniti različnim tveganjem. Da se urediti tudi tako, da boš zadnje mesece nosečnosti na bolniški, kar bi bilo glede na to, da delaš v vrtcu, zelo priporočljivo.
Glede cepljenja sicer stroka za nosečnice priporoča mrna cepivo – torej Pfizer ali Moderna. Vse ostalo pa ti bo razložil ginekolog.
Srečno!
V Čadu zaradi zapletov pri porodu ali z nosečnostjo umre ena na 15 porodnic, v Južnem Sudanu ena na 18, v Somaliji ena na 20 in v Nigeriji ena na 21 porodnic
Na Norveškem iz istih razlogov umre ena na 25.700 porodnic, v Grčiji ena na 26.900, na Poljskem ena na 30.300 in v Italiji ena na 51.300 porodnic.
Ali imate obcutek, da jih je v Sloveniji lani veliko umrlo? Porocali so o eni, ce jih bi vec bi veselo porocali zaradi propagande.
Matr ste eni zabiti, resno. Vsak, ki ima KANČEK pameti v seb ve, da so to eksperimentalna cepiva. Se prav cepiva preizkušajo na ljudeh, še boljš rečen na ovcah. Oni pojma nimajo o stranskih učinkih. Ok, zdej so neki začel priznavat da so kao možni strdtki….še tega ne bi priznal, da “teoretiki zarot” in podobni ne bi limal dokazov.
Ujela sm 1x babico ko je neki govorila, da so pršla vn ena cepiva in kr neki otrok se je v tistih cajtih rodil pohabljenih. Pa u PM, kolk fu.knjen morš bit, da se greš cept z nečim kar sploh še nimajo vseh dokazov??? In to kot zadnje cajte slišm zato, da bodo imel mir, da bodo lahk šli čez mejo, v lokale, na tekme…pa bolj mi je pomembn svoje zdravje kot pa meje, lokali….
Ok, vsak se sam odloča ampak vseen se dans na folku vid marskej, od tega kolk so vodljivi, hlapci, do tega da pa eni vseen še znamo razmišljat s svojo glavo.
Tisti ki bi se 1.moral cept se ne cepjo vsi, pa da se jst 😀
En komentar sm prebrala gor da forum ni taprav naslov za to, res je, ni. Ni pa taprav naslov tud vsak ginekolog al pa katerkol drug zdravnik.
Mah, kot bi en desc reku BMK, vsak naj nardi kar hoče, ampak najprej vsaj mal pameti probite vklopt, pa mal + pa – cepljenja preštudirat…
Forum je zaprt za komentiranje.