Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Noseča kljub menstruaciji?

Noseča kljub menstruaciji?

Sprašujem se namreč, če je to možno.

Menstruacijo imam redno in skoraj na uro točno, ta mesec pa mi je zamujala 5 dni. Dejansko sem že predvidevala, da je ne bo, ker so bili prisotni vsi znaki kot v prvi nosečnosti – slabost, vrtoglavica, neznanska utrujenost, le bolečih in napetih prsi ni bilo. No po 5 dneh zamude se je M pojavila, krvavela sem obilno, ampak to je običajno. No znaki so ostali, slabosti, vrtoglavice so še tu, smrdi mi vse, tako, da tudi kosila nisem sposobna skuhati, utrujena sem, da bi samo spala. Z možem sicer delava na še eni pikici, vendar po načelu “ko bo pa bo”. Po izračunu sva v dnevih ovulacije imela odnose, kakšen teden pred predvidenim prihodom M sem imela rahlo krvavitev, ki sem jo pripisala spolnemu odnosu, oz. kasneje sem razmišljala, da bi bila lahko tudi vgnezditvena.
Zanima me, ali je možno, da bi imela M in bila noseča? Ali bi to lahko pomenilo kakšno izvenmaternično nosečnost (jajčniki me ne bolijo)?
Punce vem, da niste jasnovidne, ampak kakšna izkušnja bi mi prav prišla. redni pregled pri G imam šele čez 3 tedne, pa ne vem ali naj zaženem paniko ali ne?

Pomislila sem tudi na spontani splav? Po kolikem času se v tem primeru znaki nosečnosti nehajo ? Danes je že 5 dan odkar sem dobila M, pa so znaki še kar prisotni. Ali je smiselno opraviti nosečnostni test?

Hvala za kakršnokoli mnenje.

Ej umiri se, kam divjaš, saj ti bodo druge več povedale, pa ne delaj panike sama sebi. Saj ti bodo tudi druge povedale, ampak meni se zdi, da je to na začetku lahko čisto normalen pojav. Ni za 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ampak…… več glav več ve, sam ne ga srat s takšno paniko kot si jo zagnala.

Mislim, da bi lahko napravla test. MOja sodelavka je bila noseča pri obeh in imela še en mesec menstruacijo.

Živjo,

Tudi z mano se je ta mesec zgodilo isto. Testa nisem naredila, živim dalje….

seveda naredi test nosečnosti. če hočeš preveriti najbolj natančno, potem se naredi krvni test. glede slabosti pa nic ne pomeni. lahko da si tako močno želiš, da ti je že kar slabo.
vseeno držim pesti.

btw: če je ženska noseča, potem sigurno nia menstruacije

Ja Hopy to mi je jasno, da ni M če je nosečnost, zato me pa skrbi. In se ne bi sekirala, če ne bi bila že 10 dni na pol mrtva od slabosti. In to ni zato, ker bi si to tako močno želela oz. zaradi psihe, ker sem povedala, da delava na otročku po načelu ko bo pač bo, ker imava že enega malega pamžka doma in se nama ne mudi. Skrbi me kakšna izvenmaternična. Imela jo je kolegica, pa so prepozno ugotovili in ji je počil jačnik. 🙁

M imam že doolgo let, zelo točno. Vem kdaj se dogaja kaj nenavadnega. Nedolgo nazaj sem preživela eno nosečnost in se tudi dobro spomnim počutja takrat. Zato me bega..

če je menstruacija res menstra prava, potem nosečnosti ni, je ni več ali je sploh ni bilo, ali pa si splavila…

Ja 3 dni je bila kar “tazaresna” :-). Potem je bilo konec, ponavadi pa traja 5 dni. Mah nič, grem po test, čeprav se sama sebi zdim malo hecna. Ampak res mi je slabo za crknit, spim skoraj v stoje, smrdi mi pa vse, še čokolada 🙂

Le pojdi. Boš najdbolj ziher.
moram pa jaz tole povedati. Meni M ne zamuja, ta mesec pa mi je kar 5 dni. In znaki vsi kot v prvi nosečnosti. Ribe so mi smrdele, sem mislila v soboto da bom bruhala od smradu. Slabo mi je bilo, vrtelo se mi je, prsa so me bolela. V glavnem vsi znaki.
Naredila sem 5 testov, 2x Clear blue, First sign 3x, vsi negativni.

No, po 2 dnevih sem jo dočakala

Ženska ki je noseča nima menstruacije. To je dejstvo. Lahko pa krvavi iz drugih vzrokov in včasih je težko ločit.

Preden pa delaš paniko naredi test in bo vse veliko veliko jasneje.

jajcevod

ženska, ki je noseča LAHKO ima menstruacijo. sama sem imela 2x čisto normalno menstruacijo, tretji mesec malo slabšo, četrti pa nič. ko sem prišla k G sem bila 16 tednov noseča. zanosila pa sem z materničnim vložkom.
moja izkušnja pač! pa mater.vložek ni nič vplival na to, ker je bil čisto v nožnici-kot bi imela tampon.

lp, Maša

Ne maša ne moreš imet menstruacije. Ti si pač krvavela. Če bi pa imela menstruacijo bi se sluznica odluščila in nosečnosti bi bilo konec.

Je pa včasih težko ločit menstruacijo od krvavitve.

Vse skrbi boš odgnala, če greš jutri v lekarno po test . Kaj bi se mučila z negotovostjo. Zakaj trepetati še 3 tedne do zdravniškega pregleda?

No, pa jutri povej, kaj je.

Tudi dr. Pušenjak je napisal, da noseča ženska absolutno ne more imeti menstruacije, ampak lahko krvavi iz različnih vzrokov in te krvavitve zameša z menstruacijo.

Hopy pomota. Imam dve znanki, ki jima je ginekolog na rednem pregledu povedal da sta noseči, kljub temu da sta imeni normalne menstruacije. Ena je zvedeka v tretjem ena pa v četrtem mesecu

Tako da ne trosi neresnic!

Nekaterim ženskam ne bi škodilo, če bi kakšno knjigo o ženskem telsu prebrale.
A se vam sploh sanja kaj je menstruacija? Od kje kri in kaj se z maternico zgodi? Očitno ne sicer ne bi mislile, da si lahko noseč in imaš menstruacijo.

Jaz sem imela “menstruacijo”, ko sem bila ze noseca. Pravim menstruacija, ker se je krvavitev pojavljala ciklicno v casu, ko naj bi pravo menstruacijo ze res dobila.
Jasno je, da ne gre za krvavitev povzroceno zaradi luscenja maternicne stene, tako kot gre pri menstruaciji, ker pa so se mi tri krvavitve pojavile v razmaku 21 dni (no, prva je zamujala 1 teden, drugi dve pa sta bili na 21 dni), kakor sem imela menstrualni ciklus, imenujem to menstruacija. Kaj je bil vzrok temu, nimam pojma, ginekolog je nekaj omenjal cisto, ker pa je nosecnost potem potekala bp, se s temi krvavitvami niti nisem ubadala.

Torej pogovorno zenske ciklicne krvavitve med nosecnostjo imenujemo menstruacija, ker so identicne nasi periodi, verjetno pa vse vemo, da vzrok za te krvavitve ni menstrualni.

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

Pozdravljene!

meni je tudi ta mesec sedem dni zamujala M, potem pa ravno ko sem hotela narediti test je prišla.
zanima pa me ali ste imele pri teh krvavitvah enake bolečine kot pri M?

pozdravljene!

meni je tudi ta mesec zamujala M sedem dni, potem pa ravno ko sem hotela narediti test se pojavi krvavitev. sedaj pa me zanima če bi katera vedela zakaj tako? in ali imate pri teh krvavitvah enake bolečine kot pri M?
in še to: dva meseca nazaj mi je ravno tako zamujala M in se naredila test in bil je pozitiven, čez dva dni pa sem dobila M.

pozdravljena..zanima me kdaj je najbolje narediti test za nosečnost??

zanima me če je možno da sem noseča če sem imela sedaj 3 mesece redno menstruacijo, skrbi pa me zaradi tega ker imam čuden občutek v trebuhu, krče in včasih mi je slabo drugih znakov sicer nimam. Tudi več testov sem že naredila in so bili vsi negativni. Ali je vzrok za moje težave lahko kje druge in ne gre za nosečnost?

je možno biti noseča brez sexsa?

Je možno da si oplojena če ti pride samo sperma v nožnico in si je nena pravi čas spereš?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close