Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev noseča – delodajalec

noseča – delodajalec

Sem 4 mesece noseča in prve tri mesece mi je bilo zelo slabo in sem bila skoraj ves čas doma. Vmes sem šla delat, pa več kot en teden nisem zdržala. Seveda mi je šef takoj dal vedeti naj grem na bolniško, ker noče stroškov z mano. Sem pa prejšnji teden vzela bolniško za sina in me zanima, ker se je moja bolniška prekinila in sem vmes vzela bolniško za sina, ali sem spet strošek delodajalca ali grem vseeno na komisijo?
Ta pritisk mi ne da miru in ne vem kaj naj naredim. Ne morem kar biti doma če ni nič kaj resnega. Rada grem v službo, ker bi se mi doma zmešalo in čim se bolje počutim pač delam. Ker pa sem bila zadnji mesec doma brez prekinitve, me je sedaj kar strah povedati da imam bolniško za sina. Prosim za pozitivne misli, ker sem zelo pod stresom.

Kako lahko med casom bolniske za sebe vzames bolnisko za otroka?
Ali pa je tebi potekla bolniska in bi delala, ce ne bi otrok zbolel?

Zdravnica mi je zaključila bolniško in ko sem želela naslednji dan it delat (s strahom kaj bo, ker bom spet delala), je sin pač zbolel in sem seveda dobila bolniško za otroka. Ker me ni bilo cel mesec, je šef pričakoval da ne pridem nazaj, ko sem poklicala da je bolniška zaključena po glasu sodeč ni bilo ok, in ko sem seveda drugo jutro klicala da je sin zbolel, je bil skoraj ogenj v strehi.

bolniška za otroka (=nega) je od prvega dne refundirana in ni na breme delodajalca.

Kaj pa če bi oče vzel bolniško za sina?

Aha to pomeni da on nima stroškov z bolniško za sina. Ampak kaj je pa potem z mano ker se mi je bolniška prekinila in nisem bila več kot 30 dni na bolniški? Če sem s sinovo bolniško prekinila svojo, se mi spet vse šteje od začetka al kako? Jaz teh stvari ne razumem in sem bla šokirana ko mi je rekel da je bolje da sem skos doma, da nima stroškov z mano.

Oče je na službeni poti, zato imam jaz bolniško.

Problem zanj bo, če boš po končani negi za otroka šla na bolniško zase, ker se bo štela spet od začetka, t.j. prvih 30 delovnih dni bo kril delodajalec, kasneje pa zavod.

tvoja bolniška se je prekinila, ja.

je pa tako, da bi naj bilo v drugem trimesečju bolje s slabostmi, a ne?

Zavedaj se, da te bo šef fliknil ven takoj, ko te bo lahko, ker od tebe nima nič. Če bi bila dobra delavka, bi te pogrešal, bil prijazen s tabo, tako pa ima odnos do tebe zelo odklonilen, še posebej ker ve, da te praktično nikoli ne bo v službi pri dveh majhnih otrocih. Ni čudno, da firme nočejo zaposlovati žensk z majhnimi otroki.

da če nameravam biti na bolniški, da naj se z gin zmenim in na bolniški tudi ostanem.

Finta je v tem, da te prvih 30 dni plačuje firma, dalje pa zavod in firma nima več stroškov s tabo.
Če pa prekinjaš bolniško pa se teh 30 dni začne šteti vedno znova.
Teoretično si ti lahko v 8 mesecih 29 dni na bolniški pa 1 dan v službi pa 29 na dni na bolniški pa 1 dan v službi itd in bo imel strošek s tabo delodajalec.

Lahko si pa 8 mesecev nepretrgano na bolniški in bi imel delodajalec stroške samo prvih 30 dni, kasneje pa ne več.

Zato so rajši, da se bolniška ne prekinja.

Jaz sem imela “srečo”, da smo se dogovorili, da ostanem na bolniški in če se počutim sposobno pridem delati (kar pa sem se po 3 mesecu) – s tem sem si nabirala nadure, ki jih sedaj s pridom koristim- za stroške malice in prevoza sem si pisala dodatno 2h na dan – je pa res, da imam srečo, da imam takšno službo – zavedam se, da marsikje to ne bi šlo.

Moja prijateljica je bila tudi na bolniški in je hodila delat – delodajalec ji je plačal celo plačo na roko. Je pa delala pri s.p,

Slabost je edino, da imaš manjšo porodniško – to pa imaš ti tudi, če si že tako ali tako na bolniški stalno.

groza! in ti si upaš to še vesoljni Sloveniji razlagat?

na katere je delodajalec vršil pritisk naj se spravijo na bolniško in hodijo delat –

pa ne za eno celo plačo na roke ampak samo za razliko – pa ne za razliko bolniška do bruto plača ampak bolniška do neto plača
so še vesele, če dobijo prevozne in malico,…

no ni res – tudi če vmes prekineš bolniško, ampak če te ginekolog ponovno pošlje zaradi ISTEGA vzroka na bolniško, po 30 delovnih dneh nisi več strošek delodajalca.

Pri nas se žensk sploh ne zaposluje več, ker je z njimi samo sranj*.

Strošek delodajalca si prvih 30 DELOVNIH dni

Če prekineš bolniško in greš po manj kot 10-ih dnevih ponovno v bolniško zaradi ISTEGA razloga, si strošek ZZZS

Strošek delodajalca zaradi bolniške si lahko max. 120 dni v enem koledarskem letu

Zdravnik pa te mora po 30 koledarskih dnevih predlagati na komisijo na ZZZS za podaljšanje bolniške in če nimaš tehtnih razlogov, ti zelo verjetno ne bodo odobrili.

pojdi na bolniško pa bo mir. se sploh ne azvedaš da ima delodajalec same stroške s tabo.

Ne morem verjeti da ste eni sposobni dati take odgovore noseči ženski ki ni kriva da ji je slabo, bruha in se ji vrti.

Če bi bilo tako na izi it na bolniško da bo mir, mislim da ne bi bilo težav z delodajalci.

In samo človek ki tega ni dal čez in nima otrok lahko reče da se žensk z majhnimi otroki ne zaposluje. Ko bomo pa jamrale da smo na zavodu in kaj narediti, bomo pa ta lene in izkoriščevalske do države ane.

Ostalim pa hvala za odgovore.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close