Norton Firewall & Total Commander 5.51
Hmmm, to je problem FTPja preko firewalla. Gre za to, da Total commander in oddaljeni računalnik uporabljata za komunikacijo ena vrata (če se ne motim je to port 21, ki jih firewall dopušča odprta) pri komunikaciji se pa dogovorita, skozi katera (druga) vrata bo šel prenos, vendar jih ima firewall zaprta. Tako oddaljeni računalnik ali total commander (odvisno v katero smer gre prenos) pošlje podatke, vendar se prenos ustavi pri zaprtih vratih.
Kako problem rešiti: morda se da v total commanderju nstaviti, da so vrata za prenos podatkov vedno ista, in jih omeniti firewallu, naj bodo za T.C. odprta, ali, preprosteje, izklopiti firewall kadar obnavljaš spletno stran (uporabljaš FTP).
Zdaj izključujem firewall, ampak to ni najbolj varna varianta, ker ne bi želela, da mi med tem kdo podtakne kakšnega Spy-a. Enkrat mi ga je firewall že zaustavil. V dobi internetnega bančništva take zadeve za seboj potegnejo neprijetne posledice….
Jaz še nikoli nisem odpirala in zapirala vrat. Kako se to naredi? Je bolje da računalnik odpeljem kar na servis in se tega loti strokovnjak?
Hvala!
LP
Maja
Forum je zaprt za komentiranje.