Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Noro si želim še enega otroka…

Noro si želim še enega otroka…

Na poti v penzijo? Pri 40ih?!?! Pa kaj je s tabo narobe? Delal bos do 65, ce bos imel sreco. Ce si zacel delat pri 20ih, pa vecina ni, nisi se niti na polovici delovne dobe! Ce si pricel delat kasneje, si na prvi tretjini.

Ce so tvoji starsi sli v penzijo pri 50ih, ne pomeni, da bos ti, se manj pa tvoji otroci. Pri 40ih je najboljsa doba za visek kariere.

Na poti v penzijo. Hahaha!

Mimogrede, poglej malo starejse generacije. Otroke so imeli do takrat, ko so lahko. Ce so seveda seksali. Poglrj svoje prababice, pratete, kdaj so imele zadnjega otroka. Mislim, da bos presenecen. Pa so umirali prej.
[/quote]

Mislil sem penzijo v smislu poželenja, privlačnosti…
Narobe si razumela.

Dost jih imaš. Dojenček potrebuje ogromno tvojega časa, kaj pa ostali trije otroci, mož in ti? Posveti se njim predvsem pa sebi saj očitno globoko v sebi nisi srečna in ti manjka nekaj kar bi ti zdaj nadoknadila z dojenčkom. Imata dovolj denarja za šolanje otrok, da jim pomagata pri nakupu nepremičnine, saj časi kakršni so danes, pa se hujši bodi, ne napovedujejo nič dobrega. Kaj če izgubita službe. Kaj pa če se ti rodi prizadet otrok? Cela družina bo trpela.

pa ravno korono bi morala izkoristiti za nosečnost. lepo doma in v miru, ko bo pa spet običajno življenje, pa lepo naprej.
[/quote]

Lepo, mirno v ta svet rodit še enega socialca.

Mislil sem penzijo v smislu poželenja, privlačnosti…
Narobe si razumela.
[/quote]
Tudi ti bos enkrat 40, ceprav se ti zdaj to zdi se daaaaleeeec in mislis, da smo takrat za odstrel. Ampak se zelo motis, mogoce tipom res ne vstane vec takoj, zenske pa brstimo;) Ce se te tvoja ne bo navelicala ali te imela poln kufr in dela doma, bosta takrat dosti bolj uzivala v spolnosti. Tudi gub se ni toliko no.

Tudi ti bos enkrat 40, ceprav se ti zdaj to zdi se daaaaleeeec in mislis, da smo takrat za odstrel. Ampak se zelo motis, mogoce tipom res ne vstane vec takoj, zenske pa brstimo;) Ce se te tvoja ne bo navelicala ali te imela poln kufr in dela doma, bosta takrat dosti bolj uzivala v spolnosti. Tudi gub se ni toliko no.
[/quote]

Če se moškemu pri 40-ih več ne vstane takoj, je nekaj hudo narobe in je potreben obisk zdravnika.

To je lahko posledica stresa in pregorelosti ali pa napoveduje težave s srcem, lahko je pa tudi oboje skupaj, zato je potrebno obiskati zdravnika, da ugotovi, kje je težava.

Bodi vesela, da imas kar tri otroke. Jaz nimam nobenega, pa sem priblizno tvojih let. In tudi hrepenim po njih. Pa tako sluzbo imam, da ni tako enostavno vzgajati otroke. Nocno delo, nemogoci urniki, stres … Zdaj se posebej, ko je ta corona. Imam pa vsaj necake, samo je pa spet problem jih videti, ker se je moj brat lani locil in se odselil … 🙁 Tako da smo nekateri se na slabsem glede tega … 🙁

Bodi vesela, da imas kar tri otroke. Jaz nimam nobenega, pa sem priblizno tvojih let. In tudi hrepenim po njih. Pa tako sluzbo imam, da ni tako enostavno vzgajati otroke. Nocno delo, nemogoci urniki, stres … Zdaj se posebej, ko je ta corona. Imam pa vsaj necake, samo je pa spet problem jih videti, ker se je moj brat lani locil in se odselil … 🙁 Tako da smo nekateri se na slabsem glede tega … 🙁
[/quote]

Če bi imela majhnega otroka, potem bi bila oproščena nočnega dela.

Je pa nočno delo res zafrknjeno, jaz sem delal eno leto v nočni, ko sem bil star 20 let in sem bil povsem izmučen, ne naspiš se dobro in tudi nimaš nikakršne želje po športu, rekreaciji, kakšen dan bi kar do petih ali šestih popoldne poležaval, šele lakota te prebudi.

Če bi imela majhnega otroka, potem bi bila oproščena nočnega dela.

Je pa nočno delo res zafrknjeno, jaz sem delal eno leto v nočni, ko sem bil star 20 let in sem bil povsem izmučen, ne naspiš se dobro in tudi nimaš nikakršne želje po športu, rekreaciji, kakšen dan bi kar do petih ali šestih popoldne poležaval, šele lakota te prebudi.
[/quote]

Ce imas majhnega, ni problem, kaj potem v casu pubertete, ko je bolj obcutljiv.
Ja, nocne so zelo zoprne, se posebej ce je se jet lag. Na koncu si kot ozeta cunja, ko prides domov. Pa se stresno je ta zadnje case …

Kaka dilema? Se hecaš? Imam 2 zdrava otroka in ravno zaradi te sreče, ne bi upala riskirat zaradi neke trenutne želje po “nedosegljivem”. Kaj te otroci ne rabijo več, da si tolk stara pa tak nora, al bi imela sedaj še enega, ker so dovolj stari, da bojo varuške?
Za dojenčka si prestara, pa če si priznaš to ali pa ne.

Zamisli si edini možen črn scenarij, da rodiš otroka s pp. Trpeli bojo tvoji otroci, zakon in tvoje življenje nasploh.

Kako sploh upaš na to pomislit. Uživaj raje teh nekaj zdravih let življenja.

Na poti v penzijo? Pri 40ih?!?! Pa kaj je s tabo narobe? Delal bos do 65, ce bos imel sreco. Ce si zacel delat pri 20ih, pa vecina ni, nisi se niti na polovici delovne dobe! Ce si pricel delat kasneje, si na prvi tretjini.

Ce so tvoji starsi sli v penzijo pri 50ih, ne pomeni, da bos ti, se manj pa tvoji otroci. Pri 40ih je najboljsa doba za visek kariere.

Na poti v penzijo. Hahaha!

Mimogrede, poglej malo starejse generacije. Otroke so imeli do takrat, ko so lahko. Ce so seveda seksali. Poglrj svoje prababice, pratete, kdaj so imele zadnjega otroka. Mislim, da bos presenecen. Pa so umirali prej.
[/quote]

Prababice ja. In kdo je merkal te otroke? Noben. Samorastniki bili, tako da ne primerjaj ledene dobe z Iphonom.

seveda bodo imeli partnerje in ona bo manj obremenjena z njimi, če bo imela še manjšega otroka. Tudi ne bo težila, kdaaaaaj bo babica. Pa v vsakem primeru bodo uživali brez mame zraven. Pa z otrokom se bosta menda ukvarjala skupaj, sploh moški se raje ukvarjajo z otroci, ko so starejši in jim rit neha noreti. Ti pa govoriš, kot da bi bil mož samo še ne otrok (no morda imaš takega doma, ki čaka, da se bo žena “spomnila na revčka” ).
[/quote]

Njeni otroci niti ne bojo imeli svojih otrok, ker bojo morali pazit na bratca/sestrico in se jim bo to tako zastalo, da o svojih niti razmišljali ne bojo tam do 40.leta.

zakaj te korona ustavlja. Nič koliko žensk je zanosilo in ima lepo otročke… ne razumem zakaj bi te korona pri materinstvu ustavljala… nikoli no… jaz sem tudi že stara – pa si noro želim otroka, sploh prvega… noro me je strah vsak dan, če tega nikoli ne dočakam, s tem ne bom se nikoli mogla sprijazniti… jočem sedaj… jutri se postaram še za eno leto in mi je tzo tak nenormalen stres samo zaradi tega, da mi dnevi in možnosti za to izginevajo. evo jočem kot dež sedaj… ne da se sploh izraziti te bolečine, ne da

težko se bomo tukaj odločili zate. Poznaš sebe in moža, poskusi še malo razmisliti za vnaprej, kako so vajine službe in podobno. Ker si jaz ne želim ravno več otrok, bom našla lahko 10 razlogov, zakaj ni dobro imeti še enega, ampak če si ti želiš, ti ti razlogi gotovo ne bodo na poti.
Jaz sicer poznam eno, ki je tako naredila. Z možem sta si želela še enega, da si malo podaljšata mladost. Imela je tri otroke do 10 let, ko je rodila četrtega. Tamali je bil zelo živ, tako da ga ni mogla puščati drugim otrokom niti za 5 minut, mož je imel veliko obveznosti, tako da je bila na koncu sama za vse štiri otroke. Čeprav je ponosna na svojo družino, pridejo trenutki, ko je zelo težko in reče, da se je s četrtim zaj***.
Samo ti sama veš pravi odgovor. Ali je vaša družina ravno tako popolna, ali manjka še en član. Ali ti bo čez 10 let žal, da nisi imela še enega…. Kaj pa če ne bo vse šlo gladko, če bo vmes kakšna bolezen…. srečno!

zakaj te korona ustavlja. Nič koliko žensk je zanosilo in ima lepo otročke… ne razumem zakaj bi te korona pri materinstvu ustavljala… nikoli no… jaz sem tudi že stara – pa si noro želim otroka, sploh prvega… noro me je strah vsak dan, če tega nikoli ne dočakam, s tem ne bom se nikoli mogla sprijazniti… jočem sedaj… jutri se postaram še za eno leto in mi je tzo tak nenormalen stres samo zaradi tega, da mi dnevi in možnosti za to izginevajo. evo jočem kot dež sedaj… ne da se sploh izraziti te bolečine, ne da
[/quote]

Pošiljam objem!
Koliko let pa imaš? Jaz 39, pa tudi brez… Bomo videli.
Še iščeš partnerja ali imate težave z zanositvijo?
Pri meni/nama je najbolj to, da nikoli ni pravi čas, službe, stanovanje…te reči. In leta minevajo. Oglasi se še kaj.

Jaz nebi.
Se malo ti otroci zrastejo vsak gre po svoje, pa bos lahko z partnerjem vsak vikend malo terme, narava,.. Se bosta lahko vec posvetila en drugemu.
Imam 32 let, imam otroka 7 in 3, seveda bi si zelel se kakega, saj so dozivetja in custa neprenecljiva. Vendar malo realno, imam prijatelja / sosolca, pri njegovih 17 letih so njegovi starši imeli 65 let. Kako pri teh letih se borijo in dojrmajo poberteto in otroka v pravo smer usmeriti je se vecji problem in se vse ostalo.
Jaz sem se nekako držal nacrta, prvi do 25, drugi do 30. Kasneje ne, imam tudi sam dolocene zelje in potrebe z partnerko, tako da komaj cakam da otroci zrastejo nad 10let starosti..

Pošiljam objem!
Koliko let pa imaš? Jaz 39, pa tudi brez… Bomo videli.
Še iščeš partnerja ali imate težave z zanositvijo?
Pri meni/nama je najbolj to, da nikoli ni pravi čas, službe, stanovanje…te reči. In leta minevajo. Oglasi se še kaj.
[/quote]

boli to, vsakič ko pišem govorim o tem jočem… še več sem stara. O okoliščinah ne bom, če bi bilo po moje bi jih že zdavnaj imela. Želim si pa tako močno,da se to ne da povedati, za vsako za katero preberem,da je noseča, jim iz srca privoščim, zraven si pa rečem zakaj tudi jaz nisem na tem mestu in kdaj končno bom tudi jaz objela svojega otroka… koliko let bi že lahko uživala skupaj z njim trenutke življenja. poglej si evo longotio, kako uživa in cveti prav s svojim otrokom… jaz tega ne znam opisati sploh, ni besed kako močno si to želim in kako močna bolečina je sedaj zaradi tega in strah in stres povezan s tem, ko vsak dan mine.
pa delam vse,da skrbim za svoje zdravje,da ohranjam vitalnost tudi v tem smislu kolikor je le v moji moči. za letošnji rojstni dan si želim samo to,da čimprej zanosim.

Ce sta oba z mozem za, potem kar veselo…
Pri nama si samo jaz zelim in sem zaradi tega zelo obremenjena, razocarana… pocasi izgubljam vsako upanje in zelo boli, ker cutim da v druzini nekdo manjka…
Zelim vam srecno, dobre druzine so v zdejsnih casih se kako potrebne!

upostevaj svoj nasvet sama… jaz se materinstvu ne bi odpovedala za nic na svetu tako mocna srcna zelja je to. da celo tivljenje zi is s tem, dati nekdo manjka… nemogoče, tudi odnos s partnerjem bi seladijo, ker bi bil on vzrok te bolecinein tak odnos ne bi preživel… ne vem kako lahko ti to… jaz ne bi nikolimoglabit s takim partnerjem vec v odnosu

Kolegica je skoraj 40 in ravnokar zanosila.., glede na tvoje besede in željo, je to vse kar je pomembno! Uživaj!

Največkrat ko se ženske odločajo za dojenčke je za to, ker pogrešajo občutek da so potrebne, da nimajo koga cartat, ko so starejši otroci že malce (če ne že popolnoma) samostojni. Ne tega delat iz te potrebe, ampak zato ker je res taka velika ljubezen, da vam ne bo muka, pa da imate plan B če slučajno do česarkoli pride (bolezen itd.). Seveda upoštevajte partnerjevo željo, ker ni fer da ga prisilite da ima otroka samo zato ker bi vi radi … pri otrocih ni kompromisov. Je sprejmi ali odidi. So tudi starejši moški na voljo, ki bi imeli otroka 1 2 3, tako da ne bo panike.

Seveda, zakaj pa ne. Ne poslušati tistih, ki izpostavljajo starost in starostno razliko z drugimi otroki kot nujno slabo stvar.

Moja starša sta me imela zelo pozno (oče je bil star 47) in nisem bila čisto nič “prikrajšana” zaradi tega. Celo obratno. Se mi zdi, da sta imela v tisti točki življenja veliko manj skrbi in veliko več izkušenj in sta me super vzgajala. Pa tudi z bratoma in sestro, ki so od mene konkretno starejši, imam super odnos. V otroštvu so se igrali z mano, četudi so bili oni že praktično odrasli. Danes, ko sem pa tudi jaz že odrasla, smo pa dobri prijatelji. Pa še bonus je ta, da mi vedno znajo dobro svetovati/pomagati, ker so dali več življenja čez kot jaz :).

boli to, vsakič ko pišem govorim o tem jočem… še več sem stara. O okoliščinah ne bom, če bi bilo po moje bi jih že zdavnaj imela. Želim si pa tako močno,da se to ne da povedati, za vsako za katero preberem,da je noseča, jim iz srca privoščim, zraven si pa rečem zakaj tudi jaz nisem na tem mestu in kdaj končno bom tudi jaz objela svojega otroka… koliko let bi že lahko uživala skupaj z njim trenutke življenja. poglej si evo longotio, kako uživa in cveti prav s svojim otrokom… jaz tega ne znam opisati sploh, ni besed kako močno si to želim in kako močna bolečina je sedaj zaradi tega in strah in stres povezan s tem, ko vsak dan mine.
pa delam vse,da skrbim za svoje zdravje,da ohranjam vitalnost tudi v tem smislu kolikor je le v moji moči. za letošnji rojstni dan si želim samo to,da čimprej zanosim.
[/quote]

Oprosti za pozen odgovor.
Čeprav se ne poznava sem začutila tvojo srčno željo. Pošiljam ti pozitivne misli, naj gre namera v vesolje, da nama pošlje kar si najbolj želiva, želimo.
<3

Če maš željo za otroka,ga imej! Kaj bi dala za to,da bi si lahko izbirala leta,kdaj bom imela otroka..zdaj pa samo lahko upam,da ga bom sploh kdaj imela 🙁

Ko bo otrok star 10, boš ti 50.

Ko bo 20, boš 60…. se ti zdi fer?

Dajte si pogledat koliko je povprečna življenjska doba… ja če imaš otroke brez pos.potreb, ki jim mamice še pri 40 ritke brišejo potem res ni fer.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close