Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Noro si želim še enega otroka…

Noro si želim še enega otroka…

Imam tri zdrave pridne otroke, stare 10, 12, 14. Finančno dobro preskrbljeni.
Že nekaj let me daje želja še po enem, partner je še bolj navijal zanj kot jaz, pa sem ga jaz nazaj držala, da ne vem, da nisem prepričana, da mogoče čez nekaj mesecev, potem je nehal težit, verjetno se je sprijaznil, čeprav občasno še vedno reče, da bi imel še enega. V meni je tudi ves čas želja, ampak dejstvo je, da sva stara 40, časi pa so tudi jako čudni. Ampak potem pride dan kot je danes, ko ima človek čas razmišljat in si zamislim, kako super bi nam bilo zdajle še z enim malčkom, saj smo vsi taki družinski, da se veliko skupaj družimo, igramo, pogovarjamo. In spet ne vem, kaj naj. Je bila še katera v taki dilemi? Kako ste se odločile? Vam je žal?

glede na razmere, ti kar imej otroka. Ta vas bo lepo povezal, lažje boš prenesla odhod starejših otrok, pa tudi sicer je otrok v Sloveniji premalo. če se odločiš za življenje, se odločiš za pogum, odprtost, tveganje, če pa tuhaš, kaj gre lahko narobe, pa boš živela v strahu, negotovosti.
nja vam čimprej rata!

Sem na podobnem, s tem da imam dva stara 10 in 8.
Vedno sva planirala, da bova imela tik pred mojim 40 še enega.
Torej bi morala lani oz letos zanosit.
Žal zaradi korone ne upam – to je edini razlog.
Potem pa bom že tako ali tako prestara, ko bo ta korona norija minila.

pa ravno korono bi morala izkoristiti za nosečnost. lepo doma in v miru, ko bo pa spet običajno življenje, pa lepo naprej.

Sedaj je še 500€ dodatka ob rojstvu otroka, če kdaj, potem zanosi sedaj, tudi ekonomske razmere bodo zelo ugodne od drugega četrtletja naprej, ko je napovedana konkretna rast BDP, sploh ko bo ves privarčevan denar poleti vstopil na trg.

Zadnji klici narave..al kako naj recem.

imava tri, stari so 2 leti, 6 in 8.
Mislim, da sva zaključila z otroki. Tvoji so že večji in verjetno veš kako je s šolo in ostalimi obveznostmi… tako da če je želja in so finance zakaj pa ne

Če si ga oba želita, res ne vem zakaj ga potem ne bi imela.

Od mojga žlahtnica, stara mislm da 41 let, ima 2 hčerki, 21 in 19 let, pa bo drug mesc rodila 🙂

Enake družinske idile kot jo imate sedaj ne moreš zamrzniti v času in prostoru. Družinske razmere se spreminjajo. Zamisli si tvojo družino čez deset let, če bi zanosila včeraj. Bo zelo drugačna. 20, 22, 24 letniki bodo imeli partnerje, ki jih boš tudi morala sprejeti ne glede na to, če ti bodo všeč ali ne, zaposleni bodo z študijem oz. službo in predvsem s svojim življenjem in s svojimi interesi. Hoteli bodo uživati po svoje. Ti se boš pa ukvarjala z 9 letnikom. Razmisli in ne pozabi na moža.

seveda bodo imeli partnerje in ona bo manj obremenjena z njimi, če bo imela še manjšega otroka. Tudi ne bo težila, kdaaaaaj bo babica. Pa v vsakem primeru bodo uživali brez mame zraven. Pa z otrokom se bosta menda ukvarjala skupaj, sploh moški se raje ukvarjajo z otroci, ko so starejši in jim rit neha noreti. Ti pa govoriš, kot da bi bil mož samo še ne otrok (no morda imaš takega doma, ki čaka, da se bo žena “spomnila na revčka” ).

Če si oba z možem otroka želita in če imate možnosti, potem ga imejta.

Moraš pa vedeti, da je razlika biti mamica pri 25 ali pri 41 letih. Velika in to ne v plus. Mi imamo doma tak primer in je treba imeti kar veliko poguma, otrok je za veliko stvari prikrajšan (nima babic, dedkov, bratrancev, tudi isto starih sorojencev ne, mogoče celo očeta in mame ne.

potem pa naj ima kar dva, sploh pa če je ona 40 je velika verjetnost, da so tudi stari starši še živi. Bo pa imel otrok veliko starejših bratov in sester, kar tudi ni kar tako. Če imaš enega ali dva otroka z razmikom max dveh let, ki besno tekmujeta za pozornost, tudi ni ne vem kaj.
Kaj to vse eni ne najdete eni izgovorov.

Ta otrok bi bil zelo ljubljen in dobrodošel, zato kar veselo na delo. Si pa vsako leto starejša, tako ni dolgo za premišljevat.

ne razumem zakaj bi ti bilo zal? imas financne moznosti in zeljo tebe in partnerja, a rabis se kaj drugega? glede na to da ze imata tri otroke tudi v neplodnosti ni problema, torej gremo nasi! otroke se nikoli ne obzaluje kaj ti pa je, kvecjemu se neizpolnjena zelja se po enemu. kar v akcijo!

Razmisli malo kako bo čez 4 ali 5 let, ko bo tvoje starejše puberteta do fula rolala. Ti pa z malim otrokom. Revež bi bil prikrajšan za marsikaj, ker bi ti izgubljala živce s pubertetniki, morebitnimi težavami v šoli… in imela bi že svoja leta, ko začnejo hormoni nagajat. Pomisli, da bi tega otroka imela pod čisto drugačnimi pogoji kot ostale. Jaz nebi. Niti pod razno.

Če si oba tako zelo želita otroka, ga pa imejta! Kot pišeš, finančnih problemov nimate, med seboj se razumete, zdravi ste, torej pogoje imate. Starejši otroci ga bi z veseljem sprejeli in bi bili v pomoč. Ne poslušaj tistih, ki te strašijo. Dejstvo je, da te otrok pomladi in ti da nov zagon!
Še to: ne povzročajo vsi otroci v puberteti strašnih problemov.
Srečno!

Več let si imela željo in se nisi odločila. Zakaj pa si se zdaj odločila zanj? Ker nisi v sluzbi in imaš več časa? Bo se to spremenili in bos spet polno vprezena v delo, solo, razvazanje otrok, ki jih že imas.

Meni se ne bi dalo zopet plenice, vrtec itd po 10 letih. Za to je bil recimo cas 8 let nazaj
Takrat pa recimo bi.

Gledam kolega ravno je en otrok iz vrtca, pa ima sedaj spet drugega za vozit. Bo do 51 leta vozil v vrtec.

Sama sem se odlocila za otroka v razmiku 2 let in to je to. Da odraščata skupaj. Če bo se en bo 2 leti razlike, potem je pa konec.

Ko ti brani imati deco.

Go for it. Mlada si še, razumeta se, denar imate. Res nimaš kaj razmišljat, če si tega noro želiš.

Pri mojih 40ih so bili moji stari 18,17 in 15, ne bi imela se enega dojencka, tudi ko so bili se vsi v osnovni soli, ne bi.
Mogoce, ko so bili se mali in v vrtcu, da sem se igrala s to mislijo, a so mi fantje, faks in sluzba vzeli toliko casa in energije, da me je ta misel hitro minila.
Potem, ko so bili starejsi, pa ravno zato, ker smo vsi ful druzinski in zelo povezani med seboj, nisem zelela z novim clanom to spreminjat. Ni receno, da bi slo na slabse, lahko bi slo tudi na se boljse, ampak fantje so tako neverjetno povezani in navezani med seboj, da bi bil cetrti kar nekako izven vsega tega, sploh ker bi bil toliko mlajsi.

Sem podobno razmišljala v tvojih letih, zdaj sem 50, noro mi je žal, takrat bi se mogla opogumit še za 2, ne samo enga . O, zakaj nisem 10 let mlajša…

Ja priložnost izgubljena, ne vrne se nobena.

Potrebno je poslušat svoj notranji glas, poznam jaz kar nekaj parov, ki so imeli otroke po 40-em in so vsi zelo zadovoljni, vidim da so jih malčki dodobra pomladili in vnesli nove energije v odnos, je pa res, da so si vsi zelo želeli otroka, če je želja in volja, potem se vse uredi, pa tudi starejši bratje/sestre zelo radi pomagajo, kolikor le lahko, sploh če imajo že izpit za avto in lahko malčka zapeljejo v vrtec/šolo, ko gredo v službo ali ga poberejo s podaljšanega bivanja.

Pri 40 otroka delat, ko si na poti v penzijo, gubasta in napudrana…otroci so za mlade, če imaš 3 je dost in super. Umiri se in uživaj življenje. Jaz sem 23 in imam 2 komaj s plenic, moja je 19. Več nema sanse.

Na poti v penzijo? Pri 40ih?!?! Pa kaj je s tabo narobe? Delal bos do 65, ce bos imel sreco. Ce si zacel delat pri 20ih, pa vecina ni, nisi se niti na polovici delovne dobe! Ce si pricel delat kasneje, si na prvi tretjini.

Ce so tvoji starsi sli v penzijo pri 50ih, ne pomeni, da bos ti, se manj pa tvoji otroci. Pri 40ih je najboljsa doba za visek kariere.

Na poti v penzijo. Hahaha!

Mimogrede, poglej malo starejse generacije. Otroke so imeli do takrat, ko so lahko. Ce so seveda seksali. Poglrj svoje prababice, pratete, kdaj so imele zadnjega otroka. Mislim, da bos presenecen. Pa so umirali prej.

Ja priložnost izgubljena, ne vrne se nobena.

Potrebno je poslušat svoj notranji glas, poznam jaz kar nekaj parov, ki so imeli otroke po 40-em in so vsi zelo zadovoljni, vidim da so jih malčki dodobra pomladili in vnesli nove energije v odnos, je pa res, da so si vsi zelo želeli otroka, če je želja in volja, potem se vse uredi, pa tudi starejši bratje/sestre zelo radi pomagajo, kolikor le lahko, sploh če imajo že izpit za avto in lahko malčka zapeljejo v vrtec/šolo, ko gredo v službo ali ga poberejo s podaljšanega bivanja.
[/quote]

Lahko so zelo zadovoljni, če malega naprtijo starejšim otrokom.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close