Normalni ljudje verjamejo v nedoločljivega Boga brez imena, pa vi?
Hadrijan, 25.07.2021 ob 13:55
Normalni ljudje verjamejo v nedoločljivega Boga brez imena
Mnogi evropejci verjamejo v Godana
Nekateri pa celo verjamejo v puščavskega demona Jahveta kot svojega ‘Boga’. Vsi katoliki, naprimer.
Kateri je vaš?
Kdo si ti da lahko govoriš kaj je normalno ali ne?
Neprijavljena, 25.07.2021 ob 14:03
Kdo si ti da lahko govoriš kaj je normalno ali ne?
Evropejec.
upssd, 25.07.2021 ob 14:49
Sem ateist in dalec od tega da bi zato bil komunist.
Nažalost je glume konec. Ne moreš več imet marksističnih prepričanj in ob tem trdit, da so ta prepričanja po nekem čudežu nevtralna, logična, razumna, samosvoja, osebna… Nažalost je to vse marksizem, zato se okliči za marksista al pa te bom jaz.
rok-1, 25.07.2021 ob 15:04
Noben. Nisem (zahodnjaško) normalen.
Še najbližji mi je koncept Taa (Tao).
A tale, ki govori, da so ženske vredne prezira? Sploh veš, kaj ti ‘je blizu’? Če prebereš članek v Anteni ali National Geographic ti še ne more bit kaj prida blizu, kajne. Zakaj ne bi raje ostal v okvirju svoje kulture, so te vozili gor leta 1921, družina pa ti je rekla, da ste prišli ‘iz Grčije v 14. stoletju’?
Hadrijan, 25.07.2021 ob 15:15
Evropejec.
Nažalost je glume konec. Ne moreš več imet marksističnih prepričanj in ob tem trdit, da so ta prepričanja po nekem čudežu nevtralna, logična, razumna, samosvoja, osebna… Nažalost je to vse marksizem, zato se okliči za marksista al pa te bom jaz.
A tale, ki govori, da so ženske vredne prezira? Sploh veš, kaj ti ‘je blizu’? Če prebereš članek v Anteni ali National Geographic ti še ne more bit kaj prida blizu, kajne. Zakaj ne bi raje ostal v okvirju svoje kulture, so te vozili gor leta 1921, družina pa ti je rekla, da ste prišli ‘iz Grčije v 14. stoletju’?
Večvrednostni kompleks ti zagotovo zamegli pogled
rok-1, 25.07.2021. ob 15:04
S tem komentarjem pa izpadeš precej nerazgledan… in kot kaže nagnjen k prepirljivosti. Preberi si tole:
“Women. Taoism is a gender-neutral religion. This is implied by the concept of Yin Yang which teaches that masculine and feminine are complementary, inseparable and equal. The Tao Te Ching uses female images such as the mother of the universe and the mother of all things when describing the Tao.”
In ja, natanko vem kaj mi je blizu. Po razmišljanju in včasih čutenju.
O kakšnem “prišli gor” pišeš? Kam gor?
Edini gor približno okrog leta 1913 – 20 v preteklosti moje družine je bil, ko so se iz Trsta selili nazaj v Ljubljano.
Tradicionalno slovensko veren 20 stoletja pa pri nas ni bil skoraj nihče v zadnjih štirih generacijah.
rok-1, 25.07.2021 ob 15:45
rok-1, 25.07.2021. ob 15:04
S tem komentarjem pa izpadeš precej nerazgledan… in kot kaže nagnjen k prepirljivosti. Preberi si tole:
“Women. Taoism is a gender-neutral religion. This is implied by the concept of Yin Yang which teaches that masculine and feminine are complementary, inseparable and equal. The Tao Te Ching uses female images such as the mother of the universe and the mother of all things when describing the Tao.”
In ja, natanko vem kaj mi je blizu. Po razmišljanju in včasih čutenju.
O kakšnem “prišli gor” pišeš? Kam gor?
Edini gor približno okrog leta 1913 – 20 v preteklosti moje družine je bil, ko so se iz Trsta selili nazaj v Ljubljano.
Tradicionalno slovensko veren 20 stoletja pa pri nas ni bil skoraj nihče v zadnjih štirih generacijah.
Aja Kitajske bedarije. Super. V mislih sem imel budizem, ki se cel čas dela norca iz žensk, pa si kljub temu veliko žensk tetovira Om na vrat. Tvoji izseki tudi niso zahodu prirejeni, sigurno.
mentalna sirota, 25.07.2021 ob 15:31
Večvrednostni kompleks ti zagotovo zamegli pogled
Normalvrednostni kompleks pa res. Takoj ko nekdo začne igrat žrtev pa že meri kdo je nekje manjvreden pa večvreden, verjetno ker se mu absolutno vtrgava v glavi, gre ziher za komunista, tak da pridruži se onemu gori ki “ne verjame v nobenega Boga/silo”, ker ge je lokalni župnik vzel na piko pri verouku za Jahveta.
69 asocira na erotiko. Tao simbol je izredno podoben. V pripetem linku lahko vidite vrtenje dveh nasprotij, ki sta neločljivo povezani z vami. Na ekranu je slika velika, znotraj vas je to kot točka.
Tao (pot) simbol, yin (ženski pol) yang (moški pol)
6 9, 25.07.2021 ob 23:02
69 asocira na erotiko. Tao simbol je izredno podoben. V pripetem linku lahko vidite vrtenje dveh nasprotij, ki sta neločljivo povezani z vami. Na ekranu je slika velika, znotraj vas je to kot točka.
Tao (pot) simbol, yin (ženski pol) yang (moški pol)
Grem stavit, grem STAVIT, da sta Jing in Jang vedskega Evropskega izvora. Tolko pa že poznam genocidne marksiste in jahveiste, da grem prav stavit, da je to tako.
Hadrijan, 26.07.2021 ob 05:59
Grem stavit, grem STAVIT, da sta Jing in Jang vedskega Evropskega izvora. Tolko pa že poznam genocidne marksiste in jahveiste, da grem prav stavit, da je to tako.
Znanje, ne stava:
https://www.mislec.net/forum/viewtopic.php?t=1405
Verjamem v vesoljno inteligenco-energijo. To energijo različna verstva različno poimenujejo in si jo tudi malo različno predstavljajo ampak bistvo, da je smisel življenja na zemlji brezpogojna ljubezen, spoštovati vsa živa bitja na zemlji, naravo, živeti pošteno in odgovorno ter biti srčen do vseh in vsakogar, isti vsem veram.
Jaz ne verjamem v boga, vendar pa:
– znanstveniki še danes ne morejo ugotoviti, kako je nastalo življenje. Morda je pa res božji dar?
– znanstveniki še danes ne vedo, zakaj je prišlo do velikega poka in nastanka vesolja. Morda je pa vesolje res božje delo?
– znanstveniki še danes ne vedo, kaj je onkraj meja znanega vesolja. Morda so pa tam zunaj res “nebesa”, kjer živijo Bog, angeli in Jezus Kristus?
–
Opranoglavcem je težko razumeti, da normalni ljudje uporabljajo del možganov, ki je potrebno za kritično razmišljanje. Normalni ljudje puščajo odprte zadeve, ki jih ni možno razložiti. Morda človeštvo najde nekoč odgovore.
Opranoglavci potrebujejo religijo, kult, sekto…roko, ki jih vodi in drži na vrvici. Razmišljanje o drugih opcijah izven okvirjev je za njihove slabo razvite možgane prevelik napor. Naj raje njihov pastir določa kaj za njih najboljše in pravilno.
“Opranoglavcem je težko razumeti, da normalni ljudje uporabljajo del možganov, ki je potrebno za kritično razmišljanje. Normalni ljudje puščajo odprte zadeve, ki jih ni možno razložiti. Morda človeštvo najde nekoč odgovore.
Opranoglavci potrebujejo religijo, kult, sekto…roko, ki jih vodi in drži na vrvici. Razmišljanje o drugih opcijah izven okvirjev je za njihove slabo razvite možgane prevelik napor. Naj raje njihov pastir določa kaj za njih najboljše in pravilno.”
Ne, da bi bilo razmišljanje o drugih opcijah napor – celo ni dovoljeno. Prepovedano, saj sledi kazen.
Zato sledim občutku, ki mi ga neko podajanje vzbudi. Vzamem “za svoje”, kar me navda z življenjskim optimizmom. Po drugi plati pa se zahvalim za prejeto in grem svojo pot takrat, ko začutim, da začne neka sredina izsiljevati s “samo to je pravilno”.
Tiste, višje zakonitosti ali “sila”, kot jo poimenujejo nekateri, delajo vedno v dobrobit človeka.
Bobu bob, 27.07.2021 ob 09:11
Opranoglavcem je težko razumeti, da normalni ljudje uporabljajo del možganov, ki je potrebno za kritično razmišljanje. Normalni ljudje puščajo odprte zadeve, ki jih ni možno razložiti. Morda človeštvo najde nekoč odgovore.
Opranoglavci potrebujejo religijo, kult, sekto…roko, ki jih vodi in drži na vrvici. Razmišljanje o drugih opcijah izven okvirjev je za njihove slabo razvite možgane prevelik napor. Naj raje njihov pastir določa kaj za njih najboljše in pravilno.
‘Kritično razmišljanje’ ni nevtralen, svoboden, nespecifičen pojav. Je samo marksistična parola. Je marksistična disgenika, nasprotje evgenike. Je del programa, ki hoče osebo ločit od narave, enako kot Jahve, ‘Bog’ katolikov. Marksist hoče balkanizirat svet da ima potem kaj za fukat.
Forum je zaprt za komentiranje.