Najdi forum

NORCI pri gmailu!!

Ukinili so moj račun, na katerega sem imela speljano poslovanje podjetja!!!!!!!!!!!!!!!

Moj račun, ki je bil na MOJE IME.PRIIMEK@gmail.com OD LETA 2004!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A je to normalno???
Kaj zdaj???

Kateri maili so še dost uporabni…… ker na gmail ne grem več!!!! Izpisalo mi je da lahko vedno, kadarkoli, brez obvestila ukinejo račun……. FAAAAAAAK

Malo denarja, malo muske. Zakaj pa so ti ga ukinili?

…je res čudno! Me res zanima, na kaki osnovi. Samo to obrazložitev si dobila? Hm, noro!

Mogoče lahko probaš takole:

http://www.google.com/support/accounts/bin/answer.py?answer=67422

Meni je enkrat “izginil” hotmailov račun in sem tudi zašvicala, ampak hotmail ima na srečo kolikor toliko uporabno službo za stranke.
Drugače pa obvezno pošto preusmerjat na drugi račun, za vsak slučaj!

ma, nimam pojma zakaj so ga ukinili…… le tisto ja napisalo ko sem se hotela prijavit noter.
Sej sem jim pisala, upam da mi odpišejo………….. itak, skor me je kap.

To ni nič noro… to je povsem običajno… Vsi ti računi hotmail, gmail, yahoo, so free računi… danes so, jutri jih ni več, to morš vzeti v zakup.
jazosebno takim podjetjem, ki poslujejo prek raznih free mailov ne verjamem nič in niso vredni zaupanja, kot kakšni z uradnim mailom

Če imaš resno podjetje, je povsem logično, da imaš potem tudi uraden naslov od internetnega ponudnika iz sloveije. In kot ti je že nekdo povedal, vse kar je pomebnega, si moraš backup doma shranit, zunajni trdi disk pa še cd, dvd zraven

Ma a veš kaj, gmail račun ti ostane vedno (no ja, očitno čisto vedno ne), medtem ko ti provider ukine račun, če ga zamenjaš. Zato ima zelo veliko čisto resnih ljudi naslove na hotmailu in gmailu (recimo jaz za biznis, ker mi je prejšnji provider ob prehodu na novega ukinil račun in sem ugotovila, da je to potem kar zoprno, tudi če ljudi obvestiš, ker se jim ne da brisat in dopolnjevat seznamov). Aja, pa tudi serverji v velikih firmah včasih odpovedo pokorščino in takrat smo vsi hvaležni za razne gmaile in hotmaile, da komunikacija vseeno poteka nemoteno.

Pa dej za hec probej prit gor prek pomožnega naslova no. In povej, če je ratalo.

Lej, jaz sem zdaj dejansko probala prit do enega računa, ki sem ga sama izbrisala:

http://mail.google.com/support/bin/answer.py?hl=sl&answer=46346#NotWorking

Za hec poskusi no.

Si mogoče preko gmail-a pošiljal masovni email tistim, ki se niso naročili na tvoje oglase? Če si to počenjal in te je veliko prejemnikov dalo pod SPAM, si lahko hitro prišel pod google drobnogled!

To seveda ni res. Ko greš k drugemu ponudniku lahko el.pošto obdržiš. Ta pa seveda ni več brezplačna ampak ti jo zaračunajo.

Gmail že nekaj časa želi potrditev maila s telefonsko številko. Maile, ki so tako potrjeni ne gredo v brisanje. So pa nekateri pametnejši.

Kot prvo, ne glede na to, kje imaš poštni predal, redno shranjuj vse maile lokalno na svoj disk oz. nekam na dvd-je. Vsi ponudniki (tudi gmail) imajo navodila, kako se to dela.

Kot drugo, če gre za podjetje, ti priporočam, da si kupiš domeno (potem bo tvoj mail lahko ime.priimek@tvojepodjetje.si) in prek nje usmerjaš pošto. Vsi ponudniki, ki jih poznam (tudi gmail), omogočajo tak način. Se pravi, da imaš še vedno gmail vmesnik, a svoj lasten email naslov. To pride zelo prav tudi v tvojem primeru, ko so ti izbrisali račun, saj si enostavno urediš novega nekje drugje, vse stranke pa ti bodo še vedno lahko pošiljale epošto na tvoj stari naslov.

Razlogov, zakaj so ti ga izbrisali, je lahko več. Mogoče leti iz tvojega računalnika obilo spama (kakšen virus?), mogoče kakšne težave z eno izmed preostalih googlovih storitev (recimo google+), mogoče kaj v zvezi oglaševanjem (uporabljaš google adwords za oglaševanje svojega podjetja?), itd. O tem je možno prebrati več zgodb na netu. Včasih se tudi zmotijo, ampak take situacije je težko reševati, preprosto zato, ker je firma v tujini in google ima zelo slabo oz. neobstoječo *človeško* podporo. Enostavno nimajo ljudi za support.

Aja, mimogrede, če imaš računalnik za routerjem (doma ali v službi), potem ni nujno, da je krivda pri tebi, možno je, da je eden izmed drugih računalnikov v vaši mreži delal štalo, ker navzven se vidijo vsi kot eden.

Jaz se pa spomnim, da (sicer že pred leti) so mi hotmailov ali yahoo mail zbrisali, ker nisem do njega dostopala v zadnjih 3eh mesecih. Tako, da tudi to je možno, da mail postane avtomatično zastarel

Podjetje, ki ima posle speljane na free uporabniški račun ni vredno nič in s takim podjetjem ne bi poslovala niti, če bi bila vrednost posla 5 centov.

Nessi

daj nehaj neumnosti klatit tukaj! Ti lahko povem svoje izkušnje. Dolgo časa je bil hotmail edini, ki je omogočal prenos/pošiljanje večjih datotek (pa ne govorim o igricah) in sem jih imela, pa svojim strankam dala ta e-naslov. Kasneje sem odprla e-poštni nabiralnik na Gmailu in svoje stranke obvestila o spremembi naslova. In veš kaj – še danes mi pošiljajo pošto v star nabiralnik, so pa poleg še toliko fer da mi pošjejo sms, če sem prejela pošto. Je pa res, da ne pošiljam verižnih pisem in ostale “nategancije” – to je otročarija. Lahko imaš inštaliran še tako dober antivirus, ti bo kakšno spam pošto vseeno spustil skoz. Jaz jih enostavno brišem.

Vsak uporabnik elektronske pošte bi moral poskrbeti za ustrezno varnost svoje prejete in poslane pošte. Poslovni uporabniki pa še posebej! Imam več računov pri Googlu, pri vseh imam nastavljeno tudi preusmeritev na svoj osebni račun. Tako odpiram samo Outlook – vsa prejeta in poslana pošta ter stiki pa so lepo varno shranjeni na mojem disku. Občasno napravim kopijo mape na zunanji disk in to je to.
Poslovna pošta shranjena zgolj na Googlovih strežnikih pa je resnično neresen pristop. Vsaka šola nekaj stane.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close