Najdi forum

nohti

Lep pozdrav!

Od kar pomnim si grizem nohte na rokah. Večkrat sem se že poskušala odvaditi, pa ne gre in ne gre. Slišala sem, da obstaja krema, s katero se namažeš po nohtih. Ali pa umetni nohti? (Koliko stanejo?) Bi to pomagalo? Imam “grozne” nohte, zato sem tudi precej nesamozavestna. Za vedno bi se rada znebila te “nadloge”, zato vas prosim za nasvet.

Lep pozdrav!

Umetne nohte odsvetujem. Tudi sama sem si dala narediti en noht, za foro, pa mi ga je, glede na moj čvrst noht, popolnoma zmehčalo. Če si močno želiš lepe roke, jih samo neguj s kremami za obnohtno kožico in s pilico naredi obliko nohtu.

To bo zelo težko, ker si podzavestno vse pogrizem. Kako naj to preprečim? Zato sem mislila, da bi dala umetne nohte, vendar če odsvetujete…raje ne bom. Je še kakšen način?

zivjo,

tudi sama sem imela podoben problem. Moja resitev je bila prozoren lak za nohte, ki pece in pusca neprijeten okus v ustih ( tudi npr. sadja ne mores jesti z roko, ker ce se samo dotaknes nohta te takoj odvrne od grizenja)
Kupila sem ga v drogeriji LImoni- samo reces lak proti grizenju nohtov.
Pa srecno!

Zivjo.

Jaz sem grizla nohte 30 let. TOrej od prvih zob daje do svojega tridesetega leta. Potem sem si nekajkrat privoščila t.i. NALITE (niso umetni nohti, temveč umetna masa- gel, ki nohte zelo utrdi in je tudi grizenje nekoliko bolj zahtevno!) NOHTE. Ker je bil postopek dokaj drag, je bila to hkrati dober razlog, da sem se poskušala toliko nadzorovati, da nohtov nisem grizla. Po približno pol leta tretmajev, sem se odločila da poskusim sama negovati nohte – naučili so me pravilno oblikovati nohte s piljenjem, v pol leta so se mi toliko popravili, da glede oblike ni več tak problem. Imam pa še vedno izredno krhke, ker pač roke in nohte še vedno vlačim po ustih.

Če si se odločila, tvegaj mogoče nekajkrat obisk pri profesionalcih, potem pa pogumno naprej.

lp A

Če bi bilo le vse tako enostavno….
nohtov se ne da nehat grist čez noč. Sama sem jih grizla cca. 10let. OBUP!
Preizkusila sem vse kreme in lake, mazala sem se z pelinom pa me tudi to ni ustavilo. Ker sem ugotovila, da ni druge rešitve, sem si dala umetne nohte. Če jih naredijo v salonu kjer to obvladajo izgledajo zelo zelo naravno in estetsko. Prvič stanejo od 7.000-9.000sit (odvisno od salona), nato pa hodiš približno enkrat mesečno na korekcijo, kar stane od 5.000-7.000sit. Sama sem jih imela dve leti. V tem času sem se resnično odvadila grizenja nohtov, saj je trdo plastko umetnih nohtov nemogoče gristi. Pred približno dvema mesecama sem nohte odstranila, bili so res tanki in mehki kot papir, a imeli so vsaj neko obliko in dolžino! Zopet sem kupila ogromno utrjevalcev, ki niso pomagali nič, nato pa sem naletela na enega, ki je super. Nohte imam sedaj trde in lepe in niti pomislim ne več na to, da bi si jih grizla.

Veliko uspeha!

ZDRAVO!

V LEKARNI (LJ. PRI TROMOSTOVJU) SE DOBI MAZILO, KI IZGLEDA KOT LAK ZA NOHTE IN JE V MODRI ŠKATLICI. MISLIM, DA SE ZAČNE NA L.

JAZ SEM HČERKI NAMAZALA PRST, KER GA JE VLEKLA DO ČETRTEGA LETA.
V DVEH DNEH JE NEHALA, KER IMA MAZILO OGABEN OKUS.

POTRUDI SE! POMAGALO BO!

POTEM PA SI KUPI LEP LAK IN NOHTI BODO ZAŽARELI V POLNEM SIJAJU!

LP! A.

Živjo,
iz lastnih izkušenj: močno odsvetujem umetne nohte (kratek čas lepo izgleda, ampak kaj se pa vmes s tvojimi nohti spodaj dogaja, je pa druga štorija), ker ti tvoje nohte res uniči. Poskusi z raznimi laki za nohte v ta namen (eden od Alessandro je precej efektiven, nohte imaš grenke kar dolgo časa), čeprav se mi zdi, da dokler se sama pri sebi ne odločiš, ne bo noben lak pomagal (lastne izkušnje),
srečno,
Katarina

Pozdravljena vrtnica!

Tudi jaz sem si do svojega dvajsetega leta grizla nohte. Zdaj si jih že štiri leta ne grizem. Recept? Lak za nohte proti grizenju od Mavale. Poskusi in vedno, ko te bo prijelo, si ga namaži. Ko ti bodo zrasli, si jih lepo nalakiraj in jih občuduj. Meni je uspelo. Upam, da bo tudi tebi, ker nohte najprej opazimo.

Lep pozdrav.

Lak, ki se dobi v lekarni se imenuje YOIDA. Cena je ok. 1400 sit. Ravno ga uporabljam pri sinu, ker je začel gristi nohte. Kot je rekel mali, je resnično grenak kot 1000 grenivk. Ogabno. Ne grize več.
Sama sem si nohte grizla recimo 20 let, 5 let pa odvajala. Tudi z umetnimi nohti, kar pa odsvetujem, ker boš imela svoje mehke…
Moj nasvet je, nosi s seboj pilico. Povsod imej kakšno pilico za nohte. Kupi v lekarni to tekočino proti grizenju nohtov, verjemi mi, tega ne boš pojedla, in kadar bo kakšen noht malo zatrgan, tak, da bi bil ravno pravšnji za v usta, ga popili. Jaz sem pilila nohte kar naprej, nekaj let… Sedaj jih kake 5 let ali več ne grizem, samo ne smem si jih postriči čisto na kratko, ker bi ga takoj odgriznila. Pa, žal, še vedno vtikam nohte v usta… Ampak grizem jih ne več.
Poskusi (to s pilico je je obneslo tudi pri bratu in prijateljici), vstrajaj (najprej ena roka…) in uspelo ti bo!
Veliko sreče.

Kateri utrjevalec ???

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close