Najdi forum

Imam kupljen antivirusni program eset smart security 4.
Med brskanjem po spletu mi je javil, da je zaznana grožnja trojanski konj in da jo je premaknil v karanteno. Nato sem moral ponovno zagnati računalnik. Ko sem ponovno zagnal računalnik je bilo v karanteni kar nekaj datotek settings…trojan… iz karantene sem zbrisal omenjene datoteke.
Ali je možno, da sem kljub temu dobil virus? Po ponovnem skeniranju računalnika ni bilo nobenih groženj.
Hvala za pomoč.

Možno je, kaj naj rečem.
S temi antivirusi je tako. Včasih en ne najde nič, drugi nekaj najde in obratno.
Pomembno je, da poskeniraš računalnik po tem, ko si posodobila program na zadnjo verzijo.
Antivirusove virusne definicije se namreč posodabljajo zelo pogosto. Izvedi tudi celoten scan, ki podrobneje pogleda računalnik a traja tudi dlje časa.

Sam sem leta 2009 za domačo uporabo kupil Apple iMac.
Eden izmed razlogov je bil tudi ta, da se mi ni dalo več ubadati z raznimi Avasti, Nodi in podobnim sranjem. Naj povem, da od nakupa računalnika še nisem imel problema z kakršnim koli sesutjem sistema in virusi oz trojanci. Seveda je alternativa tudi Linux, vendar je žal linux še vedno eno stopničko višje kar se tiče zahtevanega znanja uporabnika.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close