Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek NOČNO DELO BI MORALI PREPOVEDATI!!!

NOČNO DELO BI MORALI PREPOVEDATI!!!

Bogoslužje je nekaj drugega, to je edina izjema. Jaz tudi včasih molim ponoči, ko ne morem spat, seveda pa zaradi tega ne izpustim jutranje maše, zato je tudi gospod župnik povedal, da je to hvalevredno.

Imam srečo. Tko da sem tud na monu lahko nekaj časa.

Potem si mon lucka.

Kaj primerjaš kmete, ki so več ali manj zelo dobri podjetniki.

Tvoj problem je da preziraš šibkejše ljudi. Ne nisi ti kriv, da nekdo pristane na težkem delu. Ne vem zakaj se počutiš ogrožanega. Ni pa treba tem ljudem vzeti dostojanstvo s tem, da se jih izkorišča na maksimum. Pač meni nisi človek na mestu.
[/quote]

Kje pa se je thorr hvalil, da lahko spi? Pač povedal je, da ni vsaka nočna ista. Delam petek in svetek, z veseljem. Kdaj spim veliko dostikrat nič. Ampak to je moje delo in sam sem podpisal. Mi je bolje ponoči, imaš mir. Čez dan je dela več, vsi nekaj težijo. Ponoci pa samo bedaki in taki, ki te res rabijo. Prve odpikaš v sekundi, drugim pomagaš…

Spravi se na avtorja, on zahteva, da se spet nekaj ukine.

Tud taka lučka je ok.

Imam dobro službo ampak opažam, da se mi zadnja leto, dve, kar ne, da več v nočno hoditi. Spanje podnevi ni pravo spanje. Noč je za spat, pa si to priznamo al ne. Lahko pa človek, ki dela v smeni komot še en šiht poleg tega dela, jst sem ostal v smeni zarad športa, saj sem ponavad zjutrej šopal tenis. proti večeru pa šport z žogo, to se je vedno tako vrtelo, dokler nism fasal poškodbo kolena pri brezveznem padcu s kolesom, ogromno stvari urediš, ko morajo drugi dopust jemat za določene zadeve, tako, da dopusta skor ne rabiš, men ga vedno ostane kar nekaj dni na leto, je pa dobro, ko si ene vrste sam svoj šef, v bistvu odgovorna služba, istočasno pa svoboden, ko ptica na veji, če pač obvladaš zadeve..

Kdaj si potem spal?

Kje pa se je thorr hvalil, da lahko spi? Pač povedal je, da ni vsaka nočna ista. Delam petek in svetek, z veseljem. Kdaj spim veliko dostikrat nič. Ampak to je moje delo in sam sem podpisal. Mi je bolje ponoči, imaš mir. Čez dan je dela več, vsi nekaj težijo. Ponoci pa samo bedaki in taki, ki te res rabijo. Prve odpikaš v sekundi, drugim pomagaš…

Spravi se na avtorja, on zahteva, da se spet nekaj ukine.
[/quote]

A, da se ni hvalil ??? Pejt pogledat na prvo stran, kjer je lepo napisal, da v nočni spi 3-4 ure, potem pa še malo doma. Sorry, služba je služba, ne glede na to katero izmeno in svetek delaš. Sej je lepo, da mu ni potrebno celih 8 ur garat, ne bi mu bilo pa potrebno se s tem se hvalit. So ljudje že leteli s svojega delovnega mesta ravno zaradi tega, ker so se preveč širokoustili. In kot sem že napisala, ravno taki so ponavadi prvi v vrsti, ko je treba plače višat, samo takrat pa obrnejo ploščo in so med ta najbolj pridnimi:))))

Kdaj si potem spal?
[/quote]

dobro vprašanje, Ko sem z nočne prišel sem ujel ene tri ure, službo imam blizu doma, in odspal recimo od 6,30 do 9,30, zjutrej, men je bilo dost in seveda takrat, ko sem imel noč na razpolago, tam nekje, od polnoči do ene 5,30., je pa res, da sem imel ubijalsko kondicijo, ki je zdej več nimam niti 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, kar sem imel prej, sem pa užival življenje na polno. največji problem pri meni je, da podnev ne morem spat, ko sem doma, recimo, če pa popoldan vozim avto recimo ene 50 km, se mi pa med vožnjo tako začne spat, da se mi kar meša. fora je v tem, da takoj, ko se bi ulegel v pojstlo, ne bi mogel zaspati.
Sem še otrok socializma in mi seveda s cerkvijo nismo imeli nikoli nič ampak to pa je bilo v nas, če spiš podnevi, imaš filing kot, da delaš eno grešno stvar in tako je pri meni še dons.

Jp, z vožnjo(kilometrina) vred je 4 izmensko delo, ki je odgovorno in kjer je potrebno veliko znanja, vredno okrog 1500-1700€…20 let d. dobe…, V. stopnja, v najboljši firmi v Sloveniji…za moje pojme je to vsaj 500 € premalo, glede na ostale dopoldanske šihte brez vikendov…
[/quote]

Teb pa dobr gre.

A si pr jankoviču v službi? 🙂

Teb pa dobr gre.
[/quote]

pozabil je pa povedat, da ma cca 30 km do službe in, da sta v ta denar všteti 2 tedna nočnih. Tip mal napihuje zadeve, da bi izpadel večji frajer, sam mene ne nese, ker poznam to sceno.

To s polno ritjo puhoglavko, al kaj že mojo Mihaelco nisem mogel nabrisat, tolk je doktorirana, da se je niti otrok ni prijel :-). Od mene pa je hotla še preživnino, jaooo ženskica, ta Mihaelca. Nč bo ostaal suha veja.:-)

Ne drži. 1700 je povprečna plača, s tem, da ima večina zaposlenih, tistih, ki delajo petek in svetek, nočne in dnevne, nedeljo in praznik, od 800 do 1300. Živine na upravi pa več jurjev, kar dvigne povprečje.
[/quote]

Sploh ne drzi. Delam petek svetek. Nocne, praznike in dobim 730 do 750€.

Če je nočno delo nevarno, je nevarno tudi za zdravnike, sestre, policiste, gasilce, prodajalce na črpalkah, varnostnike..

Se ne strinjam, da robot ni ustrezen nadomestek za delavca. Ampak država mora pred tem sprejeti zakonodajo, da obdavči po točno določeni stopnji
dodano vrednost robotike vsakega imetnika robota, tudi takšnega v zasebne namene, od Rombe naprej. Na ta način bi se lahko prešlo na univerzalni temeljni dohodek iz katerega bi bilo zagotovljen minimalni standard življenja, služba pa bi predstavljala dodaten zaslužek k UTD. Brez ustrezne zaščite pa smo človeštvo obsojeni na propad, ker brez nič ni nič. Brez dohodka ne moreš bit niti samooskrbni kmet, ker te bo država z davki spravila ob grunt.

To. kar govoriš, je mogoče izvedljivo, v najrazvitejših državah tega sveta, seveda ne z danes na jutri, ampak dolgoročno. Govorimo, seveda o najrazvitejših, približno 15-20 držav tega planeta. Kaj pa preostali?Ti misliš, da je Slovenija sposobna izpeljati tak projekt? Slovenija ni sposobna urediti svojega javnega prevoza, in zdravstva, dvomim, da je sposobna urediti nekaj tako zahtevnega, pa čeprav z pomočjo drugih.

Se ne strinjam, da robot ni ustrezen nadomestek za delavca. Ampak država mora pred tem sprejeti zakonodajo, da obdavči po točno določeni stopnji
dodano vrednost robotike vsakega imetnika robota, tudi takšnega v zasebne namene, od Rombe naprej. Na ta način bi se lahko prešlo na univerzalni temeljni dohodek iz katerega bi bilo zagotovljen minimalni standard življenja, služba pa bi predstavljala dodaten zaslužek k UTD. Brez ustrezne zaščite pa smo človeštvo obsojeni na propad, ker brez nič ni nič. Brez dohodka ne moreš bit niti samooskrbni kmet, ker te bo država z davki spravila ob grunt.
[/quote]

Prvo, nevem zakaj načenjaš tako staro temo.

Drugo, robot je kar dober nadomestek človeka.

In nič obdavčevanja, ker če že, bi bilo treba obdavčit tudi sesalnik in multipraktik.

UTD je pa neumnost, da ni večje.

To ni lahko. Sploh v proizvodnjah

Zaoslwna sem v JU, ne v zdravstvu ali v kaksni nujni dejavnosti, pomembni za cloveska zivljenja. Redko, a kadar delam zvecer ali ponoci, potrebujem vec kot 1 teden, da se spet sestavim. Neclovesko. Gre pa za delo, kjer moram tudi misliti, kar je v stanju utrujenosti zelo tezko. Kje se podpisem za ukinitev nenujnih nocnih sluzb? Takoj sem za!

Podpisujete, predlagajte, zahtevajte …..

O ekonomiji itak nimate pojma.

Ker je po pisanju na socialki super, res ne vem, zakaj enostavne ne nehate in se pač pripopate na socialko.

To jaz vse razumem! Jaz govorim predvsem o delu v proizvodnji – kjer je treba delati za strojem brez počitka in morebitnega dremanja, ne gre za dežurstvo, pač pa za delo!
Normalno, da je treba zagotoviti dežurstva v bolnišnicah, domovih, dežurstva gasilcev, reševalcev ipd.
[/quote]

nočno delo v proizvodnji je tam, kjer procesa ne smeš prekinit zaradi visokih zagonskih stroškov. veš koliko časa traja, da se ena peč zagreje na delovno temperaturo? vem, da je ta koncept prezakompliciran za določene….
v zdravstvu so dežurni samo zdravniki. ostalo osebje DELA in nimajo na voljo sobe s posteljo, tako, kot dohtarija.

is chloroquine available over the counter https://chloroquineorigin.com/# hydroxychloroquine use

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close