nočne more
hja, je pač tako, da nas v vsej tej lepoti življenja tudi mučijo določene zadeve. jaz sem se na srečo tistih neprijetnosti v budnem življenju kar učinkovito otresla. me pa redno mučijo bedne nočne more.
jezi me, da ne najdem povezave z resničnostjo. nič konkretnega me ne muči, nisem napeta, nisem živčna, vse pravzaprav zelo lepo teče… no, večkrat na teden pa se ponoči zbujam s hiper divjim srčnim utripom, neprijetnim občutkom. velikokrat sanjam, da me kdo ali nekaj preganja. ko se predramim imam občutek, kot da kdo čepi sredi moje sobe. če se le predramim in ne konkretno zbudim, te sanje obvezno sanjam naprej. to se laho zgodi nekajkrat na noč. zdaj sem se navadila, da si že v sanjah rečem, da je le mora in da se moram zbuditi. potem se kot budala trudim držat oči odprte, da ja ne bom naprej sanjala. najbrž si lahko predstavljate, kakšna se potem zjutri zbudim.
se kateri dogaja podobno? ima katera mogoče pametno razlago za te moje nočnje peripetije?
Mogoče se pa še nisi povsem otresla oz. razjasnila težav in tegob v realnosti. Men se je to redno dogajalo, ko sem imela neurejen način življenja. Potem ko sem spremenila način življenja, so se tudi sanje spremenile. Sedaj imam nočno moro samo občasno, kadar sem psihično in fizično napeta in nimam vsega razčiščeno ter običajno okoli polne lune.
Sanje so povezane z vsakdanjim življenjem. Če se ti to dogaja, te definitivno nekaj muči oz. moti. Malo se poglobi vase in skušaj ugotoviti vzrok.
Meni se je pred kakšnim letom dogajalo isto. Zadevo sem ignorirala, dokler se mi ni čisto sesul imunski sistem – zaradi stresa. Zdravljenje potem je dolgotrajno. Zato, čimprej ugotovi, kaj te muči.
ja saj v tem je hec, da skušam najti tisto, kar bi lahko bil vzrok za moje “lepe” sanje, pa ga ne najdem. kot pravim, sem prvič res zadovoljna. v ljubezni gre zadnje leto stromo navzgor, tako da se bojim, da bova končala v vesolju :), služba se je uredila, doma se enkratno razumemo… kaj pa vem. mogoče je pa res nekaj, kar seva iz podzavesti, da je tam kaj zatlačeno in moram zbrskat na dan…
pojma nimam. sicer pa sem opazila, da mi hudičevo dobro ratuje to, da se spretno izogibam času, ki bi gaposvetila sebi, da bi si vzela čas za razmišljanje, tuhtanje, spoznavanje sebe. toliko stvari se dogaja, tako polni so dnevi, da ne vem, kdaj sem na zadnje stopila vase. včasih sem pridno pisala dnevnik in priznati moram, da je bil dober terapevt, zdaj se ne spomnim, kdaj sem zadnjič kaj zapisala vanj…
čebela, tina in vse ostale, ki me tako spretno in prijetno vodite skozi vprašanja in odgovore, priznati vam moram, da si nisem mislila, da bi mi forum lahko kadar koli, kakor koli pomagal. vedno se,m se namreč jezila nad tistimi napadalci, ki se na vsako temo obesijo, samo zato, da pač nekaj raztrgajo. no, tokrat sem več kot prijetno presenečena in zadovoljna. in tu se spet kaže tisto, da pozabljam nase. namreč, če ne bi tega napisala na forum in “klepetala” z vami, ne bi iskala vzrokov in odgovorov, ampak bi se samo spraševala in takoj nato ta vprašanja tudi odrinila – konec koncev je treba delat, potem nakupovat, potem pobirat perilo, potem likat, potem pakirat, potem psa lulat peljat, potem se z ljubim dobit, potem začrtat pot na zemljevidu, potem se nahranit, potem… pa bi šel še en dan mimo.
hvala punce, ker ste mi pustile, da iščem in mogoče celo res najdem!
Tole je pa kompliment…..;)))))
Za to pa smo na tem forumu, ne?…..no, vsaj večina…..da si pomagamo, malo poklepetamo,….
Imaš prav, ko praviš, da nekateri tu prežijo kot hijene, da napadajo iz zasede….žalostno….pa vendar…..so ljudje na tem svetu, ki se hranijo iz nesreče drugih…..se mi smilijo, ker pri tem pozabljajo nase…..seveda, ker se je lažje ukvarjati z drugimi……saj veš, kaj hočem povedati…..
Danes se svet resnično prehitro vrti in dan ima premalo ur….;)))))…ne pusti, da te poskra vase…..vedno prisluhni sebi in svojemu telesu…..vidiš, telo ti je namignilo, da nekaj ni OK….bodi pozorna na takšne znake…..
Srečno….;)))
ja, marusa, to je zelo zaj….a zadeva. zjutraj pa se zbujaš čisto utrujena in trapasta zaradi nočnih zmed. sem imela obdobje, ko sem, kadar koli sem sanjala, sanjala more. včasih niti nisem vedela kaj, samo vsa v šoku sem se zbujala. dejansko nekaj tiči v nas in bruhne ponoči na dan. to je namreč edini treniutek, ko naš nadzor in razum počivata in na dan butnejo čustva, občutki, strahovi, skrbi, ki jih sicer pridno in uspešno tlačimočim globje. zato pa je prav, kot smo ugotavljale s puncami pod to temo, da se daš čas in razmišljaš, se soočaš in čistiš svojo črno klet v sebi.
Forum je zaprt za komentiranje.