nočitve v istanbulu
Zdravo!! Maja se odpravljam za teden v Istanbul in me zanimajo prenočišča; če ima kdo od vas kakšen nasvet, kje je ugodno in fajn.Saj vem, da vse piše v LP, vendar sprašujem tiste, ki so tam že bili, za določena prenočišča, kakšne so cene itd. Zanima pa me tudi, kakšne so cene prevozov, saj si mislim ogledat tudi Trojo… Upam, da boste pomagali in *thanks.
Martinca
Cau, ravno sem brala tvoj prispevek o Škotski (interesantno). Midva misliva letet z avionam in it za en teden, k pač služba več ne dopušča, pa planirano imava sirijo oktobra. Pa še eno ful ugodno varianto za avion sem najdla, tko da avto odpade.. Trojo bi šla vseeno pogledat, čeprav vsi govorijo da nič ni…
Mogoče pa najdeta dol kakšno varianto za rent-a-car za kakšne 2-3 dni. Tega je precej, sicer pa pri Oskarju lahko to zrihtaš vnaprej. Midva sva bila dobre 3 tedne po Turčiji in sva naredila krog 7000 km. Prišla sva iz Bolgarije na Edirne in sva šla potem proti Galipoliju (meni je blo všeč, ampak vreme je blo pa katastrofalno), potem v Trojo, naprej Pergamon (tudi lepo) in pa Ephes… To bi bilo varianta za pogledat, ostalo je pa predaleč. Že tole je kar precej. Če želiš ti lahko pošljem kakšne fotke, samo mail mi napiši.
LP, Živa
Lep pozdrav!
V Istanbulu je možnosti za prenočitev milijon. Pa vseeno, med lanskim dopustom smo nekaj dni ostali tudi v Istanbulu. Prespali smo v hotelu Nazar. Plačali smo polpenzion na osebo 15 dolarjev. Prav si prebrala, res pa je, da nam je hotel zrihtala ena naša turška prijateljica iz Istanbula( morda je bilo zato tako poceni, saj je pri recepciji cena samo za spanje 60 dolarjev).
Hotel je zelo v redu, je v okraju Laleli, blizu bazarja. Greš od Aje Sofije po glavni cesti(tramvaj) mimo bazarja, mimo Laleli džamije po Ordu Caddesi, sicer pa ti dam naslov in obvezno rezerviraj, bo ceneje, vendar pa ga na netu ne najdeš, čeprav je prav soliden hotel.
Nazar hotel,Ordu Cad. Yesil Tulumba Sok. No:17 Laleli-Istanbul
tel (0212) 522 27 27, 522 28 28, 522 74 96,
fax (0212) 527 83 66
Morda je še najboljše, da poskusiš s faxom.
Upam, da boš stvar lepo uredila po zanimivi ceni.
Vojc
Živjo,
jaz ti predlagam, da v LP pogledaš za kak poceni hotel ali hostel v predelu Sultanahmed. Tudi sama sem spala tam (žal se nalsova hotela ne spomnim, bom pa pogledala doma po prospektih in če kaj najdem, ti napišem) in lokacija je res odlična – nekaj minut peš do Modre mošeje, Aje Sofije in kar je še pomembno – tam je vedno dosti ljudi, tako da tudi ponoči lahko hodiš okrog.
Mene pa zanima, kje si našla ugodno varianto za Istanbul? Ker tudi sama razmišljam, da bi šla ponovno tja – mene je mesto namreč povsem začaralo!
Lep pozdrav, lima
ps – SIRIJA pa je ena najboljših držav, ki so se mi “zgodile”!
Jaz mislim, da je bolje izkoristiti teden v Istanbulu, kot pa se voziti še do Troje, kot je rekla Viv, razen imena ni kaj veliko, morda pa bi lahko popestrila bivanje z enodnevnim izletom na Prinčevske otoke. Ti so pod Istanbulom proti vzhodu, ladje pa vozijo tja pogosto, se mi zdi, kar spodaj pri Galati.
Ful poceni je Orient hostel, cist blizu modre moseje, pa tok prijazni so.
Jst sm bla ze dvakrat tm, pa kr tja bi se preselila:)
Tok je prijetno vzdusje tm, da kr ne mors it dam.
Drgac ti pa svetujem celo Turcijo, jst sm bla po zahodu(sem sicer spustila Trojo in Pergamum in to ful obzalujem), in po vzhodu k je pa itak vse se stokrat leps.
Pa sama pejta, brez agencije, ker je ful cenej, avtobusni prevozi pa ful niso dragi.
Aja nocitev v Orientu je 9 eurov na osebo za dvo posteljno sobo, pa nekje 7 za dorm.
Prevozi so pa tm nekje 4000 sit za najdaljso pot recimo da ene 700 km.
Turcija je zakon!!!
Lepo potovanje ti zelim.
Lp
hvala hvala hvala…
lima, v bistvu nisem najdla “poceni variante” za istanbul, k je preko agencije res D R A G O, za pet dni te oberejo za sto čukov… Gledala sm za let. karto, k je ful pocen, zj me pa zanimajo se tko mal prenočišča in podobne zadeve. Lani sva hotla it z agencijo oskar za 14 dni in je tud precej ugodno prišlo, pa so nama odpovedal, tko da greva kar sama tale “carigrad” pogledat..
ce imate o istanbulu še kaj za povedat, prosim DAJTE…
*lp, martina
V Istambulu sem bil 2x po 3 dni. Spal sem v ararat hostlu in pa se enem. Hostlov je veliko, vendar tisti ki so znani (npr. Youth hostel) so zelo dragi. Drugace so hostli okoli 6 evrov z zajtrkom. Prvo ti predlagam da si sobo ogledas in se nato odlocis, ce bos tam spala, ker jaz od utrujenosti sem kar vzel eno sobo, nato sem spal v eni sobi polne vlage v kleti hostla.
Ko prides v Istambul te bodo s ponudbami takoj napadli domaciji, seveda se ti jih takoj splaca vprasat za ceno, nato pa te domacin pelje (5 min. pes) in ti pokaze svoj hostel. Ce ti ni vsec ga zavrni, saj drugega ni problema dobit.
Živjo,
v Sirijo sem šla sama – brez agencije in brez problemov; potovala sem z javnimi prevozi, spoznavala domačine, spala v hostlih in pocenih hotelih in u ž i v a l a ! Enkrat sem o tem že pisala pod naslovom “Sirija, Joradnija” (se mi zdi), sicer pa – ko boš na tem, da greš tja, kar vprašaj – z veseljem ti bom še kaj napisala! Lp, lima
Forum je zaprt za komentiranje.