Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Nočejo mi plačat

Nočejo mi plačat

Pozdravljeni, znašla sem se v situaciji katere ne privoščim nobenemu. Delala sem dva meseca kot natakarica v enem izmed Ljubljanskih lokalov, delala sem preko študentskega servisa, za prvi mesec so mi plačali. Nato se je zgodba spremenila, delala sem za novo leto, delala sem edina 3 dni skupaj na prošnjo šefa (61 ur v treh dneh) konec meseca je ta šef oz. manadžer odšel, neizplačal plače 4im natakaricam, med njimi sem tudi jaz z razliko, da ostale 3 še delajo tam in so dobile plačano naslednji mesec, sama pa delati več ne morem (sem v začetku 9ega meseca nosečnosti).Sedaj je nov manadžer, ki že 3 mesece zavlačuje s plačilom, enkrat ima sestanek, drugič ga ne dobim na telefon, zadnjič sem ga uspela dobiti v lokalu (med njegovim važnim sestankom) je pil kavo na šanku. Sklenila sva dogovor, da mi bo plačal vse ure do začetka tega meseca NIč s tega, sedaj je nonstop nedosegljiv, nikakor ne pridem v kontakt z njim do včeraj, ki je dejal da je papirje poslal na računovodstvo in da čaka na odgovor. Računovodstvo pa sem se pozanimala malo o tem in ga on vodi sam, saj je med drugim tudi zadolžen za izplačevanje plač. Problem nastane, ker je list z napisanimi urami ostal v lokalu, posnetke na kamerah v lokalu pa so izbrisali oz. presneli, tako da nimam dokaza da sem delala sploh tam, razen napotnice in priče, ki bi to lahko potrdile, denar nujno potrebujem saj prihaja otrok. Na koga se naj obrnem da bom videla ta denar? Kakšno inšpekcijo? Policijo? Mu naj zagrozim z prijavo na inšpekcijo? Prosim za pomoč ker sem resnično obupana. Jasmina

Živjo. Jaz bi šla na tvoj študentski servis, ker tam imajo sigurno v računalniku kam in kdaj so ti dali napotnico, tudi če je on jih zakuril itd. In tudi tam se pritoži glede neplačanega dela. Meni če mi kdo ni hotel plačat sem klicala vsak dan v tisto podjetje, čeprav je bilo samo 30 evrov. Na koncu sem dobila iz tega 40 evrov 🙂 Jaz bi na tvojem mestu šla do šefa in zahtevala plačilo in list z opravljenimi urami. Če ga pa ne dobiš pa reci tisti natakarici ki dela, če je še vedno list v predalu oziroma kjer ga imate.

Lahko se pa pozanimaš tudi tukaj, kjer ti bodo verjetno bolj pravno lahko pomagali. Poglej pa pod naslov Spori in reševanje sporov.
http://www.studentski-servis.com/Studenti/Pogosta-vprasanja#11

lp

Pozdravljena Jasmina81!

Tudi meni delodajalec ni plačal za delo za mesec december. Podobna zgodba kot pri tebi.
Šla sem na študentski servis tam sem izpolnila izjavo in nato so se ljudje na študentskem servisu ukvarjali z delodajalcem. Tožili so ga v mojem imenu in v 1 mesecu sem dobila plačilo.
Če na tvojem študentskem servisu nimajo te izjave, delodajlca prijavi na inšpekcijo za delo (imeti moraš dve priči, ki sta zaposleni v podjetju, da potrdita, da si resnično delala tam).
Če želiš mi pusti e-mail naslov in ti posredujem mail ki so mi ga poslali iz inšpektorata za delo!

Lep pozdrav!

tudi jaz sem imela v študentskih letih podobno izkušnjo ko niso hoteli plačat. tudi pri meni je to nekako iztirjal študentski servis ki mi je napotnico izdal. sem pa dobila plačano šele pol leta po tistem ko sem končala delat pri tistem podjetju.vseeno bolje pozno kot nikoli. pojdi do konca in se ne pusti imet za norca.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close