noce seksat
Ja, najbrž vsakič, ko bom (spet) slišala, da je nekdo naredil samomor…[/quote]
Če boš samo takrat se ne bo dobro končalo :))[/quote]
Ne vem, če je fora instinkta v tem, da o njem razmišljaš…
Mene pač zanima, kaj se z instinktom za preživetje zgodi pri samomorilcih… Za to, da bi to ugotovila, je pa takrat, ko za koga izvem, da je storil samomor, res že prepozno.
Če boš samo takrat se ne bo dobro končalo :))[/quote]
Ne vem, če je fora instinkta v tem, da o njem razmišljaš…
Mene pač zanima, kaj se z instinktom za preživetje zgodi pri samomorilcih… Za to, da bi to ugotovila, je pa takrat, ko za koga izvem, da je storil samomor, res že prepozno.[/quote]
Ta instinkt zamoriš, pa gre.
Na tem čveku je nekdo objavil temo o zasvojenosti in po prebranem je kar nekaj podobnosti – neka zasvojenost in potem ko “šus” popusti samouničevalno vedenje.
Pri nekaterih gre pa tudi za samomor zaradi izgube “časti”. Tu bi lahko rekli, da so zasvojeni z častjo in pozicijo v družbi, ko pa je ta omadeževana ali izgubljena pa sledi štrik :/
Evo, zato me boli K za vse :))
Ta instinkt zamoriš, pa gre.[/quote]
Predvidevam, da ne govoriš iz lastne izkušnje… ;)[/quote]
V bistvu govorim. Če delaš nekaj zelo nevarnega, se moraš skoncentrirat na delo, in nevarnost odmislit, če ne, ne moreš delat. In ko se zamotiš z delom, strah mine.
V bistvu govorim. Če delaš nekaj zelo nevarnega, se moraš skoncentrirat na delo, in nevarnost odmislit, če ne, ne moreš delat. In ko se zamotiš z delom, strah mine.[/quote]
Kaj pa delaš, če smem vprašat?
Drugače je to vse res in lepo in prav, toda za tako delo ponavadi dobiš dobro nagrado. Če ti nagrada ni všeč ali pa jo sploh ni – potem pa good luck :))
V bistvu govorim. Če delaš nekaj zelo nevarnega, se moraš skoncentrirat na delo, in nevarnost odmislit, če ne, ne moreš delat. In ko se zamotiš z delom, strah mine.[/quote]
Drugače je to vse res in lepo in prav, toda za tako delo ponavadi dobiš dobro nagrado. Če ti nagrada ni všeč ali pa jo sploh ni – potem pa good luck :))[/quote]
To gre v rok službe. Sam sem veliko delal na višini, pa še par precej bolj zoprnimi stvarmi ampak mislim, da velja za večino takih stvari, ko je treba delat nekaj, za kar veš da ni najbolj zdravo. S tem, da smo bili plačani nekje v rangu vratarja, ki večino dela presedi v vratarnici.
Drugače je to vse res in lepo in prav, toda za tako delo ponavadi dobiš dobro nagrado. Če ti nagrada ni všeč ali pa jo sploh ni – potem pa good luck :))[/quote]
To gre v rok službe. Sam sem veliko delal na višini, pa še par precej bolj zoprnimi stvarmi ampak mislim, da velja za večino takih stvari, ko je treba delat nekaj, za kar veš da ni najbolj zdravo. S tem, da smo bili plačani nekje v rangu vratarja, ki večino dela presedi v vratarnici.[/quote]
Temu se reče da tvegaš brezveze. Sicer pa težko verjamem, da nisi bil plačan ekstra za delo na višini. Taka dela so bila vedno več plačana.
To gre v rok službe. Sam sem veliko delal na višini, pa še par precej bolj zoprnimi stvarmi ampak mislim, da velja za večino takih stvari, ko je treba delat nekaj, za kar veš da ni najbolj zdravo. S tem, da smo bili plačani nekje v rangu vratarja, ki večino dela presedi v vratarnici.[/quote]
Temu se reče da tvegaš brezveze. Sicer pa težko verjamem, da nisi bil plačan ekstra za delo na višini. Taka dela so bila vedno več plačana.[/quote]
Po želji, tako je bilo. Imeli smo tri dni dopusta več. Brez veze, kaj vem, četinivšečpapejd sistem. Tudi danes ni nič drugače.
Zato pa pravim, da fora instinkta ni v tem, da bi o njem razmišljali. Pa ga kljub temu še vedno imamo, a ne?
No, in mene zanima, kaj se s tem instinktom zgodi pri samomorilcih. Glede na to, kako močen ta instinkt lahko je, se mi zdi, da je ta isti instinkt tisti, ki ga mora samomorilec na silo premagati, ne samo odmisliti.
Temu se reče da tvegaš brezveze. Sicer pa težko verjamem, da nisi bil plačan ekstra za delo na višini. Taka dela so bila vedno več plačana.[/quote]
Po želji, tako je bilo. Imeli smo tri dni dopusta več. Brez veze, kaj vem, četinivšečpapejd sistem. Tudi danes ni nič drugače.[/quote]
Ne vem za kakšno delo je šlo. Že ni bila kaka huda višina, če je bilo tako kot praviš.
Ravno iz tega razloga se zgodi samomor, ker se z njim človek odreši in reši obupnega položaja v katerem ne more obstajati in živeti.
Vera v posmrtno življenje še samo olajša odločitev in tako vsaj navidezno omogoči preživetje na nekem drugem nivoju, kjer ni več obupa, ki bi nam onemogočal bivanje.[/quote]
Zato so si kristjani zmislili, da samomorilci ne gredo v nebesa. Da se sklada z zgodbico in da nebi kdo po bližnici hodu.
Po želji, tako je bilo. Imeli smo tri dni dopusta več. Brez veze, kaj vem, četinivšečpapejd sistem. Tudi danes ni nič drugače.[/quote]
Ne vem za kakšno delo je šlo. Že ni bila kaka huda višina, če je bilo tako kot praviš.[/quote]
Kakšno višino pa rabiš za ubit:-))? Sam sem bil nekje dvajset- trideset metrov.
Ne vem za kakšno delo je šlo. Že ni bila kaka huda višina, če je bilo tako kot praviš.[/quote]
A se zdaj, ko si poskušal degradirati njegovo delo, kaj boljše počutiš?
Ravno iz tega razloga se zgodi samomor, ker se z njim človek odreši in reši obupnega položaja v katerem ne more obstajati in živeti.
Vera v posmrtno življenje še samo olajša odločitev in tako vsaj navidezno omogoči preživetje na nekem drugem nivoju, kjer ni več obupa, ki bi nam onemogočal bivanje.[/quote]
Možno. Je pa verjetno precej ljudi, ki jim pridejo take stvari na misel.
A se zdaj, ko si poskušal degradirati njegovo delo, kaj boljše počutiš?[/quote]
Saj tudi takrat nisem bil nič vreden. Če bi se spacal po tleh, bi imeli drugega v par dnevih. Vsaj tako so nas mirili.
Fakof s takimi. Nikjer nisem degradiral njegovega dela. Če tvega zastonj je to njegov problem in nima veze z opravljenim delom ampak z njegovim odnosom do delodajalca/plačnika.
Fakof s takimi. Nikjer nisem degradiral njegovega dela. Če tvega zastonj je to njegov problem in nima veze z opravljenim delom ampak z njegovim odnosom do delodajalca/plačnika.[/quote] Ja tako pač je bilo. Prav veliko zbirat pač ni bilo možno. Je bila pa to motivacija za šolo:-))
Fakof s takimi. Nikjer nisem degradiral njegovega dela. Če tvega zastonj je to njegov problem in nima veze z opravljenim delom ampak z njegovim odnosom do delodajalca/plačnika.[/quote]
Ej, sorry, samo meni se je Že ni bila kaka huda višina, če je bilo tako kot praviš. to bralo kot poskus degradacije… Če sem se zmotila, še toliko bolje.
Forum je zaprt za komentiranje.