Noče printat
Imam HP695c. Kartušo sem napolnila s črnilom (prvo ponovno polnjenje originalne kartuše). Upoštevala sem vsa navodila. Črnilo je InkTec. Kartuša ni zasušena. Ampak ne printa. Preskusila sem v Wordu, Beležnici, Excelu. Nič. Barvno printa (stara kartuša), črno pa ne. Printer sem ugasnila pa prižgala, računalnik ravno tako pa še vedno nič. Preskusna stran se natisne, vendar črni tekst natisne z mešanjem barv in ne s črnilom. Kartuša je pravilno nameščena.
Kaj bi lahko bilo narobe?
Ko boš primorana kupit 2-3 HP-jeve kartuše ,se ti bo mnenje spremenilo…Zdaj je še čas ,da šutneš printer v graben…Tudi meni se je to dogajalo s HP-ji ,pa nisem ravno levi.Problem je s podtlakom ,ki se ustvari v kartuši.Če ga je preveč ,ne printa ,če pa premalo ,pa toči…Zatorej…Pri Canonu i560 zdaj za 4000 SIT 5 x napolnim vse tri barvne rezervoarje.
Draga Skalca, žal ti ne morem(o) dati nobenega nasveta v stilu trikrat potrkaj po levem zgornjem delu kartuše, pa bo delalo. Vedi, da izdelovalci printerjev niso niti najmanj navdušeni nad polnjenjem kartuš: svojčas so namreč namerno spuščali ceno printerjev, da bi kasneje lažje prišli do naših denarcev prek kartuš. Načrte jim križajo razni generični proizvajalci kartuš (soha recimo) ki ponujajo cenejše kartuše, ki začuda običajno tudi delajo. Njihova finta je običajno bolj v tem da namesto (3x) 19 ml nalijejo not manj barve.
Kaj lahko poskusiš?
Tole so le majave rešilne bilke in iskreno vrjamem, da ti ne bodo prav v nobeno podporo, ampak – stanejo te nič:
– preglej, če nisi med polnjenjem popacala vezja preko katerega tiskalnik komunicira z kartušo
– poigraj se z pritiskom v kartuši (z prazno šprico recimo)
– poglej če ni umazanija slučajno zašla na konektorje printerja
čeprav se je Perotov nasvet slišal grobo pa ima na žalost prav: celo na internetni strani kjer prodajajo črnilo za polnjenje kartuš odsvetujejo polnjenje (sicer barvne) kartuše.
Hvala za nasvete, ki pa k sreči niso bili potrebni. Sem si rekla, da preden, kaj naredim, najbolje, da še enkrat poskusim tiskati in stvar je delovala. Ne, da bi karkoli drugače naredila, je kar naenkrat printal.
Zdaj me pa še zanima, kolikokrat lahko polnim kartušo?
Našla pa sem še eno staro kartušo. Dala sem jo na vlažen papirnat robec (tako je napisano v nasvetih zraven črnila za zasušene kartuše) ‘odmakat’. Ali je kaj možnosti, da jo oživim, saj je stara že nekaj mesecev ali pa celo precej mesecev?
Pero,
pri naslednjem nakupu printerja se bom pa vsekakor držala načela: NE HPja!!!!!
Tale moj slabo printa, sprintana fotografija ni nikakršna, vsake toliko ga kaj ‘meče’, cena kartuš je pa grozna, včasih natisne čisto kaj drugegega, pogosto potegne dva ali več listov… Jaz trapa pa sem do sedaj kupovala vedno originalne kartuše, ker sem verjela prodajalcu printerja.
Jaz imam tudi HP-ja in kartuše polnim z InkTech-ovimi črnili. Zadeva deluje popolnoma. Neha delovat le, ko se ne držim navodil, ki so jasno napisana.
1. Ne nafilaj preveč, raje manj kot več.
2. Po filanju posesaj 5ml črnila iz kartuše (ta slaven podtlak)
In če naredim tako, dela BP. Barvna kartuša pa ga je začela srat šele nekje med 15-20 polnjenjem.
Sicer ne vam kakšen je tvoj set za polnjenje, verjetno so različni. Pri INK-Teckovem kartušo namestiš v posebno držalo, katero zatesni del okrog šob in nato teh slavnih 5ml posesaš ven skozi šobe. Da bi se takrat v kartuši ustvaril kak podtlak zaradi tega močno dvomim, ker je kartuša (vsaj barvna) na vrhu odprta in zrak tam veselo potegne nazaj notr. Dejstvo pa je, če ne posesam ven črnila kartuša ne deluje kot bi morala (zrak v šobah? – kdo ve…)
Pri črni, katero po polnjenju neprodušno zapreš pa je tako. Če ne posesaš zadeve s kartuše dobesedno teče ven. Tam pa zgleda, da podtlak v kartuši res pomaga.
Je pa tudi dejstvo, da celotna operacija včasih ne uspe in je potrebno postopek tudi ponoviti (sesanje črnila ven).
Forum je zaprt za komentiranje.