Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Noče narediti splava čeprav …..

Noče narediti splava čeprav …..

Ma ti sploh nebi smel imeti otrok. Ker si ze sedaj en sebicen egoist, ki misli le na lastno rit. Le kako naj taka limona skrbi za otroka? Daj se kastrirat.

Skoda da tebe mati ni splavila. Z luftom v glavi.

Ja tvoja mati je bila tudi sebicna…..

Dej ti si bolna v glavi afna. Ocitno nikoli nisi naredila splava, pa ne ves kaj to na zenski psihicno pusti.

Karma is bitch you know…..you never know when you get it.

Odgovor na objavo uporabnika
Pizda usi skup ste prizadeti, 17.10.2023 ob 21:32

Kje se najdete majkemi! 

Pizde sebične sploh ne bi smeli imeti otrok!

Kaj misliš, da z zdravim otrokom ti bo pa lahko, da boš imel kaj od lajfa.

Pizda sebična če ta otrok ne pride na svet ne imet nobenega več kreten retarderan!

Se sreča da nisi v takem zosu ti, kreren retardiran.

Kdo si da sodis samo na podlagi tega, ker te lastni starši niso marali?!!!?

Jaz ti ne bom tako grdo govorila kot nekateri. Pa vendar. S ženo sta eno. In skupaj se morata odločiti kako in kaj. Lastni interesi v tem primeru ne bi smeli pravladati. Če gledaš ženo, se pravi bodočo mamico ki je v tem primeru najbolj prizadeta, osamljena in v stiski, ki si jo marsikdo sploh ne predstavlja. Pri tem pa edini, ki bi ji moral stati obstrani se postavi proti njej zaradi bojazni po lastnem užitku, se pravi egoist v celoti. Zdravniki marsikaj svetujejo, seveda sami ne nosijo posledic tega dejanja. Koliko takih mamic ne more ponovno zanositi zaradi posledic splava. Sodabni egocentrični čas ne dopušča, da bi človek šel skozi življenje z vsemi pripadajočimi deli. Boji se smrti, trplenja itd. Če misliš, da se boš s splavom rešil trpljenja se motiš. Bo prišla pa druga preizkušnja. To je življenje. Kaj pa če bo z otrokom vse ok. O diagnozi nisi nič napisal. Ni malo primerov ko so sami starši škodovali plodu, ker so se odločili za amnijocintezo. Zresni se in bodi dedec na katerega se bo žena lahko oprla. Drugače je bolje, da te takoj postavi pred vrata.

Skoda ker niso tebe splavil,retardiranc

Če že poslušaš mnjenja na tem forumu, poslušaj tiste, ki imajo to izkušnjo – ljudi, ki imajo v družini prizadete otroke, ljudi, ki delajo v VDC-jih in se s tem soočajo dnevno. Pelji svojo partnerko h takim družinam. Naj spozna kakšno je realno življenje ne samo staršev takih otrok, ampak dejansko teh prizadetih otrok in kako je življenje njihovih sorojencev. Pojdite v VDC in se podružite s stanovalci tam. Morda pa boste ugotovili, da sploh ni tako grozno, kot izgleda sprva… Ali pač? Ne vem kakšna je vajina diagnoza. Ker če je ‘samo’ Downov sindrom, je nekaj drugega kot oseba, ki bo vse življenje priklenjena na voziček in bo dejansko samo vegetirala in vsi ostali z njo.

Dejstvo je, da je tvoja partnerka zagotovo zelo prestrašena. Ni lahka situacija. Verjetno se ji zdi, da nobena odločitev ni prava. V vsakem primeru bo izgubila. V vsakem primeru bo obsojena s strani takih pametnjakovičev, ki se nahajajo na tem forumu, v njeni družini, v njeni okolici. Če pa ima še kaj sprane možgane s strani religije, potem ji bo šele hudo… Potrebuje te. Ne da ji vsiljuješ svojo odločitev, temveč, da naj sama vidi na konkretnih primerih, kaj taka diagnoza potegne za sabo. Iz laičnega vidika bi rekla, da ima premalo informacij, da bi lahko sprejela odločitev s katero bi lahko (razmeroma) normalno živela naprej, ko je enkrat odločitev sprejeta – taka ali drugačna. Ker dejstvo je, da v nobenem primeru ji ne bo lahko.

In ignoriraj vse tiste, ki te poskušajo čustveno izsiljevati in te zmerjajo, sami pa niso nikoli dali kaj takega skozi. Verjetno imajo zdrave otroke, ČE sploh imajo otroke. Zelo lahko je biti pameten in sodit druge, ko sam nisi na taki preizkušnji. To so najbolj sebični in čustveno nezreli osebki, kar jih premore svet. Ker ko bosta vidva tega otroka spravila na svet, bodo vsi ti pametnjakoviči izginili. Nihče od teh ne bo stal za vama in vama nudil pomoč. Tudi marsikateri družinski član bo izginil iz obzorja – in nenazadnje, kdo mu lahko zameri? to je vajina odločitev in vajina odgovornost. Ne moreta pričakovati, da bodo drugi prenehali živeti svoje življenje, zaradi vajinih odločitev, kakršnekoli že bodo. Tudi starši so lahko danes zelo pametni, koliko pa lahko nanje računaš jutri? Ne samo zaradi njihove starosti, ampak kar hitro ti bodo postavili meje, če boš od njih zahteval “preveč”.

Pod težko preizkušnjo sta postavljena… tu ni zmagovalcev. Želim vama, da bosta skupaj sprejela tako odločitev s katero vama bo najlažje iti skozi preostanek življenja. Ampak kaj je prava odločitev ZA VAJU vesta pa samo vidva.

Prob mas, zakaj bi ma svet spravljali hendicap otroka, ce ni zato nobene razumne potreb

Meldo, 17.10.2023 ob 21:04

ve, da bo otrok prizadet. Tega ne morem razumeti in če se bo kljub vsemu odločila otroka obdržati jo bom zapustil. Ima moj sodelavec prizadetega otroka, to ni nobeno življenje, to je životarjenje za vse vpletene. Žene ne morem prepričati naj ne počne neumnosti, ker sva še dovolj mlada, da imava lahko še več otrok. Zdravniki so ji predstavili vse argumente zakaj bi nosečnost morala prekiniti, samo ona noče nič slišati, je odločena. Ko sem doma moji mami in očetu povedal kaj se dogaja in jima predstavil moja namero je mama znorela, da kakorkoli se bo punca odločila bo to moja, naša kri, oče me je podprl. Zelo sem zmeden, razumem kaj mi želi povedati mama, vendar moram misliti tudi nase in na svoje življenje. Ona ima možnost odločitve. Kar hoče storiti pomeni, da misli le nase in svoje želje, le zakaj potem jaz ne bi smel misliti nase?

Sem ženska in ti dam prav.

Ni samo njena odločitev, morala bi se skupaj odločiti.

Prijava, 18.10.2023 ob 12:41

No, ja… ni čisto tako, da ker ona nosi otroka, da je to potem kar 100% njena odločitev. Saj si ga pa ni sama vstavila, ne? Sta bila menda oba zraven ko je otrok “nastajal”. Ona je v prednosti zgolj toliko, da ji nihče na svetu ne more preprečit, da tega otroka ne bi donosila in rodila.

Da sem jaz na njenem mestu: splav. Brez zadržkov in brez premisleka. Ne bom naštevala vseh zato-jev, ker je že zgoraj veliko napisanega.

Da sem jaz na mestu očeta tega otroka: absolutno vztrajam pri svoji odločitvi. Če me ne upošteva (spomnimo: ONA se lahko odloči, kaj bo naredila z otrokom, on pa… kao da nima “prava glasanja”… kot da je mimoidoči) pač mirno razložim, da se v tem primeru umikam iz njenega življenja. Drastično, vem… ampak vseeno manj rigorozno kot pa da se ona samovoljno odloči, da si bo zaj*** naslednjih xx let življenja. Naj gre na obisk k temu sodelavcu, ki ima takega otroka… naj gre malo v VDC-je v bližini. Ima možnost izbire, pa niti razmišlja ne o tem… žalostno.

…..če bi prav tako bila mnenja, da ima oče tudi pravice, ker sta ga oba delala v primeru, ko bi ženska hotela na splav, moški pa bi vztrajal, da otroka obdržita. Bi kar naenkrat pravica o odločanju bila 100% samo v ženskih rokah, kajne?

Avtorja bi vprašala naslednje?

Kaj pa, če bi bilo v nosečnosti in na vseh pregledih vse idealno?  Kaj pa če ti rečejo da je z otrokom vse v redu.

In pride dan poroda, pri tem se stvari zakomplicirajo, otrok ostane nekaj min. brez kisika in dobi trajne poškodbe za celo življenje.

Kaj če ti rečejo, nosečnost brez težav,  porod brez tezav, otrok zdrav.

In potem, otrok pri treh letih  zboli za rakom, ali pri 18 umre zaradi prometne.

Samo to ti rečem, pazi kaj delaš, karma te bo doletela, prej ali slej.

Vecina normalnih punc, ko bi izvedele da si zapustil zensko ker je rodila TVOJEGA prizadetega otroka, bi te istega trenutka zapustile. Kdo si želi takšnega partnerja?

A mislis da je vse v življenju zagarantirano? Dragi moj, v sekundi se lahko vse spremeni.

Cicimici928, 18.10.2023 ob 09:20

Naj se odločitev tvoje žene zdi še tako nerazumna in medicinsko nespremenljiva, si na tem preizkusu totalno pogrnil. Pokazalo se je iz kakšnega testa si. S človekom, ki ga ljubiš, ostaneš v dobrem in slabem in ga podpreš pri njegovih odločitvah kakršnekoli so in ne stisneš repa med noge. Nikoli ti nihče ne more garantirati, da se bo otrok rodil popolnoma zdrav. Vsi starši gremo v riziko, ne vemo kaj nas čaka. Niti se ne ve, ali bi to dete sploh donošeno, bo preživelo?

Ker ne verjam v naključja bom dejala, to izkušnjo potrebuješ, da se naučiš ljubiti. Če bi bila v vlogi tvoje žene, bi te ne glede na mojo odločitev takoj odslovila.

Bullshit. Nimaš pojma, kaj pomeni imeti prizadetega otroka. Jaz vem, imamo v bližnjem sorodstvu in ni pogojev, da donosim takega otroka, če bi prišlo do tega. Neki ideali in kvazi morala ti nič ne pomaga pri vsakodnevni doživljenski (tudi finančni!) skrbi za takega otroka. Ma klinc, še umreti ne moreš v miru, ker te skrbi, kaj bo z njim/njo po tvoji smrti, kdo in kako bo skrbel zanj.

Moje mnenje, 22.10.2023 ob 11:32

Če že poslušaš mnjenja na tem forumu, poslušaj tiste, ki imajo to izkušnjo – ljudi, ki imajo v družini prizadete otroke, ljudi, ki delajo v VDC-jih in se s tem soočajo dnevno. Pelji svojo partnerko h takim družinam. Naj spozna kakšno je realno življenje ne samo staršev takih otrok, ampak dejansko teh prizadetih otrok in kako je življenje njihovih sorojencev. Pojdite v VDC in se podružite s stanovalci tam. Morda pa boste ugotovili, da sploh ni tako grozno, kot izgleda sprva… Ali pač? Ne vem kakšna je vajina diagnoza. Ker če je ‘samo’ Downov sindrom, je nekaj drugega kot oseba, ki bo vse življenje priklenjena na voziček in bo dejansko samo vegetirala in vsi ostali z njo.

Dejstvo je, da je tvoja partnerka zagotovo zelo prestrašena. Ni lahka situacija. Verjetno se ji zdi, da nobena odločitev ni prava. V vsakem primeru bo izgubila. V vsakem primeru bo obsojena s strani takih pametnjakovičev, ki se nahajajo na tem forumu, v njeni družini, v njeni okolici. Če pa ima še kaj sprane možgane s strani religije, potem ji bo šele hudo… Potrebuje te. Ne da ji vsiljuješ svojo odločitev, temveč, da naj sama vidi na konkretnih primerih, kaj taka diagnoza potegne za sabo. Iz laičnega vidika bi rekla, da ima premalo informacij, da bi lahko sprejela odločitev s katero bi lahko (razmeroma) normalno živela naprej, ko je enkrat odločitev sprejeta – taka ali drugačna. Ker dejstvo je, da v nobenem primeru ji ne bo lahko.

In ignoriraj vse tiste, ki te poskušajo čustveno izsiljevati in te zmerjajo, sami pa niso nikoli dali kaj takega skozi. Verjetno imajo zdrave otroke, ČE sploh imajo otroke. Zelo lahko je biti pameten in sodit druge, ko sam nisi na taki preizkušnji. To so najbolj sebični in čustveno nezreli osebki, kar jih premore svet. Ker ko bosta vidva tega otroka spravila na svet, bodo vsi ti pametnjakoviči izginili. Nihče od teh ne bo stal za vama in vama nudil pomoč. Tudi marsikateri družinski član bo izginil iz obzorja – in nenazadnje, kdo mu lahko zameri? to je vajina odločitev in vajina odgovornost. Ne moreta pričakovati, da bodo drugi prenehali živeti svoje življenje, zaradi vajinih odločitev, kakršnekoli že bodo. Tudi starši so lahko danes zelo pametni, koliko pa lahko nanje računaš jutri? Ne samo zaradi njihove starosti, ampak kar hitro ti bodo postavili meje, če boš od njih zahteval “preveč”.

Pod težko preizkušnjo sta postavljena… tu ni zmagovalcev. Želim vama, da bosta skupaj sprejela tako odločitev s katero vama bo najlažje iti skozi preostanek življenja. Ampak kaj je prava odločitev ZA VAJU vesta pa samo vidva.

Zelo lepo povedano in odličen nasvet. Pojdita do tistih, ki take otroke imajo oz v kakšen VDC, potem se pa odločita.

Ta dva sta se tako ali drugače odločila že eno leto nazaj…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close