Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija noče blokirati pošiljatelja

noče blokirati pošiljatelja

Vsak dan dobim z enega maila pošto, ki je okužena z virusom. Klicala sem to žensko, ki mi pošilja viruse, pa pravi, da ji računalnik sam to dela.

Moj računalnik pošto sam zbriše. Potem grem na izbrisana sporočila, dam blokiraj pošiljatelja, mi pravi: vsa sporočila tega pošiljatelja bodo izbrisana, drugi dan pa spet dobim pošto.

Je kje kaj za nastavit ali se lahko na koga obrnem, ki bo preprečil te viruse?

Virusi se res lahko sami pošiljajo, brez vednosti latnika mlinčka.
Če žensko poznaš jo lahko povprašaš po zdravju in ji dobrohotno poveš, da pač virusi škodijo njeni gajbici in naj za boga to odstrani, lahko pa počakaš, da ji golazen gajbo čisto uniči 🙂

Med čakanjem pa seveda lahko blokiraš njene maile, edini problem je ta, ker nekateri virusi pač menjajo naslove od kod so bili poslani tako da pri takih ni kaj veliko za ukrenit(mogoče kaki spam filtri), pač jih enostavno brišeš in se navadiš tako živet.

Hvala. Zdaj jo bom še enkrat poklicala in ji rekla, da ji lahko virus uniči njen PC. Upam, da ne bo uničil še mojega.

Če ne boš klikala priponk se nimaš česa bati.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Je to mogoče go-go@siol.net ? Jaz od nje dobivam kup šita..

Petra, saj ni rečeno, da je ravno ona tista oseba, katera ti pošilja okužene emaile.
Veš virusi se skrivajo pod raznimi imeni, tako da ….
bodi malce previdna pri tem …

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Se strinjam s klemnom… Samo opozorit jo, pa tudi ni greh, da naj tudi sama malo preveri kdo vse ima njen naslov, s kom kontaktira, ali imajo AV programe ipd. Lahko je čisto neka 10 oseba okužena in ima njen naslov. Dovolj je že to, da te imajo v adresarju.

Vem kako je to, sem imela enak primer. Znašla sem se med vsaj 15 naslovi v emailu Za: kot prejemnik enega nebidigatreba verižnega pisma. In hop Cefizelj, adijo ljubi mir….

Kondom čez email in PC (beri AV in firewall), pa živčke na pašo… :)))

Gospo sem klicala že pred mesecem dni. Rekla mi je, da bo rekla nekomu, da ji to popravi. Pa ji ni, ker že cel mesec dobivam pošto od nje. Vsakič je zraven še priponka.

Najbolj me jezi, ker v Outlook Expresu ne morem blokirati pošiljatelja.

Samo opozorit jo, pa tudi ni greh, da naj tudi sama malo preveri kdo vse ima njen naslov,

Si kar mislim po tej tvoji logiki, neko starejšo financarko, kako ima očala
na pol obraza spuščena, pa vsa živčna klicari okrog vse poznane, prjatle in poslovne partnerje, kdo vse ima njen email naslov, pa da naj preverijo in
ažurirajo svoje av programčke.

Jaz osebno menim, da je to brez veze, škoda našega časa, volje in še česa drugega.

Vzemiva hipotetično, da ima neko deseti virus na računalu, pa recimo pošilja okrog okužene emaile v imenu desete osebe. Slej ko prej se bo tej osebi pričelo dozdevati,, da njeno računalo ne dela tako kot mora – se ji je upočasnilo, tipke ne prijemajo, miška skaklja – ko gre na internet se ji mašina ponovno zažene in ostale neumnosti.

No slej ko prej bo ta oseba odnesla računalo na servis, kjer bodo ugotovili, da ima pač “domače životinsko carstvo”, odpravili zalego in
kar naenkrat mašina ne bo več pošiljala virusov okrog.

Pa bo svet lepši..

Kakšen je že arabski pregovor: Potrpljenje je božja mast (nekaj takega).

ohka noč!

Petra, ti pa slabo bereš poste….

Že dva sta ti povedala, da sploh ni nujno, da dobivaš to pošto resnično od te osebe. Virusi so čudna stvar in se znajo predstavljati pod lažnimi naslovi. Zato da jih je težje locirati. Tista gospa ima morda samo to smolo, da ima jen email naslov v svojem okuženem PCju čisto nekdo tretji in iz njegovega PCja prihajajo ta obvestila na tvoj naslov.

Zato… prav je da se pozanimaš, ampak nikar človeka kakorkoli obsojati, da se morda ne osmešiš… ker boš potem ti tista ki nadleguješ njo in ne ona tebe :)))

Uh, matr s me pa verbalno raztrgu… :))

Nisem taka, kot si me predstavljaš, sorry. Iz Petrinega pisanja predpostavljam, da je to še mlado dekle… e, jeb** ga zdej.

Moja izkušnja je bila taka, kot sem jo opisala. Pa da ne boš mislil klemen, da starejši kozli (25 -30 let) niso osmojeni na ketenpisma… Men ga je poslala ena univerzitetno izobražena kolegica. Vprašala sem jo, ja…. in izkazalo se je, da se je pri njej vse začelo. In ker je bil moj naslov med ostalimi, sem se znajdla na kahli. Da je bila pa mera polna, pa frača še AV ni imela. Lepo, ane?

Z ostalimi pa nimam problemov. Je pa tudi res, da ni treba na vsak kakec klikat in vpisovat povsod svoj mail…

Lady. Ko bi le še bila mlada.

Gospo sem klicala, ona mi je rekla, da so ji to že skušali odpraviti, pa ji ni uspelo. To mi je ona rekla, nisem je jaz obtožila. Se razumemo, Roman?

Prvič sem se srečala s tem problemom. Nimam pojma o pojmu, kaj se dogaja. Bi ga morala imeti?

Da mi ona pošilja, sem ugotovila tako, da sem odgovorila na nje mail. Da ne bo še kakšnih nesporazumov.

Prav Petra, da končamo to štorijo.
Naredi tako pravilo, da če je pošiljatelj tista oseba, da ti email enostavno pobriše in ne da ti premakne v mapo izbrisano.

lp

Pa saj ti nisi grdoba, hvala za nasvet.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close