Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nobenega darila za diplomo?

Nobenega darila za diplomo?

Jaz sem dobila samo od staršev, sem pa sama vedno, ko so me povabili na kakršen koli žur ob zaklčku študijev (diplom, magisterijev, doktoratov, specializacij), prinesla kakšno darilo, ponavadi nekaj, kar ni imelo nikakršne zveze s stroko ali nazivom. Pravzaprav – čim višjil naziv, tem bolj neumna darila :-).

Kar se pa tiče tistih, ki so začudeni, da so bili starši na zagovoru: to je po različnih faksih različno – jaz sem svoj zagovor tudi imela pač med enim seminarjem pri mentorju (na ta drugi diplomi ga pa sploh ni bilo), in tudi zdaj na prvi stopnji ni mišljeno, da jih hodi kdo poslušat. Ampak vem, da je (bilo) drugje to veliko pomembnejši dogodek – s profesorji in starši in prijatelji in pogostitvijo.

Čestitam ob uspešnem zaključku študija in naj ti dol visi, kaj mislijo frendi, razen enega ali dveh res dobrih.

Kot prvo, 5000 neto dve plači skupaj ne kaže na blazno premožnost :)) Je dobro, ampak nista ravno bogataša.
kot drugo, diploma je tvoj dosežek, nekaj, kar ti nihče nikoli ne more vzeti, je neka stopnička na tvoji karierni poti. Čestitke zanjo! Še mnogo teh stopničk te čaka, služba, napredovanje, itn. Tvoja okolica te ni dolžna ob tem obdarovati. Mogoče bi bilo res lepo, da bi ti dala kakšno malenkost, ampak nujno ravno ni. jaz pred 25 leti nisem dobila nič, pa se mi ni zdelo čudno. Mogoče je sedaj, ko se je potrošništvo še bolj razbohotilo, drugače.

Za diplomo sem od staršev dobila eno knjigo, od drugih nič. Za doktorat sem od staršev dobila fotoaparat, od sorodnikov pa eno lepšo knjigo in nekaj drobnarij. Meni se je zdelo povsem dovolj.

Čestitke za diplomo!
Ja, po eni strani je čudno, da ti nista nič prinesla. Ko me je povabila prijateljica na podelitev, sem ji tudi nekaj malega kupila, prav tako sostanovalki, ko je magistrirala, čeprav me ni povabila niti na zagovor niti ne na podelitev. Sama sem od staršev nekaj dobila, to je pa tudi vse. Navade so različne, ljudje pa tudi-eni se spomnijo, dugi na kaj takega raje pozabijo. Važno, da imaš diplomo, upam, da tudi službo. Veliko sreče v življenju ti želim!

Kaj so ti pa prijatelji kupili za darilo?

Za botre ne vem, ampak mi smo si med prijatelji za diplome kupovali poslovne torbe višjega cenovnega razreda.

Najprej prejmi čestitke za diplomo! Od botrov je zelo grdo,da sta prišla brez darila – vsaj kakšno malenkost bi ti lahko podarila ( npr. butelko) sploh če sta dobro situirana! Jaz če grem na obisk nesem kavo,kaj sladkega če imajo otroke,mogoče kakšno steklenico vina…To se tudi meni zdi osnovni bonton,še posebej če si povabljen na slavnostno kosilo.Lahko si upravičeno malce razočaran!

Tudi jaz sem pred kratkim imela podelitev. Diplomirala sem sicer že lani. od staršev sem dobila 500 evr, ki sem se jih zelo razveselila, sploh ker že imam svojo družino in mi vsak evro prav pride.:)

Meni se ne zdi, da bi bili botri dolžni dat darilo za diplomo. Prvič slišim. Meni je dala darilo za diplomo mama – šlo je za zlat obesek in uhane in to je bilo to. Moj tedanji fant mi je podaril bon za turistično agencijo. Od drugih daril sploh nisem pričakovala. Kolikor vem, dajejo botri darilo samo za birmo oz. za krst.

Jaz pa po pravici povem, da mi gre to pričakovanje daril za vsak pasji drek blazno na živce. Naša punca je diplomirala – pridite na kosilo – itak, vsi prinesejo darila. Naša punca je dobila službo – pridite na kosilo – spet darila. Pa rojstni dnevi, obhajila, birme – sama, darila, darila, darila. Veste, koliko je tega?
Varianta je tudi, da botra darila nista dala, ker sta razmišljala tako kot jaz – da si ju povabil samo zato, da bi dobil darilo.

Jaz za diplomo nisem dobila nič, niti nisem karkoli pričakovala. Po podelitvi sem šla s fantom in starši na kosilo, ki sem ga častila jaz. Saj sta me starša podpirala vsa leta študija …

Najprej bi se rad zahvalil za vaše čestitke 🙂
Prav tako pa hvala za vaša mnenja. So precej različna.
Sem pa ugotovil, da če bi mene kdo povabil na podelitev ali pa na kosilo, bi pa res neko malenkost nesel. Magar samo butelko, preprosto zaradi tega, ker se spodobi. Nerodno bi mi bilo se tam mastit in pit, ne pa nč dat.

Za tistega, ki me je vprašal, če sem dobil darila od prijateljev … da, sem dobil. Nekatera so bila bolj draga, nekatera bolj simbolna. Za oboja enako hvaležen.

Lep pozdrav!

Naser

Pa to je obup.
Kup materialistov, ki samo čaka kaj bo dobil.
Kaj eni res ne znate uživati ne da bi pričakovali kaj vam bodo prinesli?
če jaz koga povabim, ga povabim zaradi družbe, ne zaradi darila. Kako bedno tole z darili.
To je ista fora, ko se mulci samo to menijo kaj bodo dobili za darilo od botrov za birmo. Nisem vedela, da se to potem nadaljujej pri diplomi.

je diplomirala lani. Nisva šla na zagovor, to je opravila sama, kot še nek formalni zaključek te zgodbe. Doma sva ji pripravila kosilo. Podelitve diplome še ni imela, takrat bova z možem šla na podelitev in takrat ji bova tudi dala darilo – potovanje. Ko je delala plane za letošnje poletje, sva ji povedala o darilu in je bila presenečena ter se ji ni zdelo potrebno, da karkoli dobi, saj sva jo skozi študij financirala – in jo še, ker se je vpisala dalje.
Da bi pa pričakovala kaka darila še od koga drugega – meni je to čisto mimo. Tudi jaz nisem nečakinji, ko je diplomirala ničesar podarila. In če bi bila povabljena na zagovor koga drugega razen svojih otrok, bi bila popolnoma presenečena, priznam pa tudi, da bi to razumela tako kot: prinesite darilo.
Lp.d.

Kako neumno razmišljaš! Veš, ne mislijo vsi, ki so nekam povabljeni, da to pomeni da zahtevaš darilo!! A si razmišljala že, da so nekateri ožaljeni, če jih ne povabiš?! HA? Kaj takega pa ne. Zakaj pa pol ti tej tvoji hčeri plačaš potovanje?

A tvoji starši so botre že leta nazaj zbrali zato, ker sta bila premožna in brez otrok? Preračunljivci v familiji vsi, ne samo ti! Kakšne gnusobe!

Si zelo lepo vzgojen in zelo fejst fant,ki se ob razvajenih otrocih počutiš kakor si napisal.Ne nič ne štejejo darila,le tvoj prigaran uspeh,zato čestitke.Imel si se lepo,to so majhne preizkušnje,sedaj pridejo ta velike.Najdragocenejša darila boš sebi daroval sam,družina otroci in seveda kariera,ampak zapomni si fant,ko boš korak naprej ,pa dva, vedno pride korak nazaj in tam te čaka nagrada…ko boš zmogel spet en korak naprej.Lepo življenje.

V resnici si ju povabi samo zaradi darila (botra namreč), sedaj pa tukaj jokaš in pričakuješ naša zgražanja, ker ubošček nisi nič dobil.
Delo si najdi čim prej, pošteno zasluži pa si kupi sam kaj želiš, ne pa da ves čas nekaj pričakuješ od nekoga.

samo ,da na monitorju ni komentar17.17,izvora,ker si prav kup…

Moj komentar namenjen izključno komentarju 17.17

Dragi Drek!
Ves, ze imam sluzbo! Tako da ne skrbi;)
Kaj pa ce sem jih povabil, da ne bodo spet ozaljeni, kot so ze bili, ko kam niso bili povabljeni?
Malo razmisli drekec!

He he, ti očitno razmišljaš tako, da ti morajo prinesti darilo … 🙂 Sem pa zgoraj napisala, da hči od svojih lastnih staršev ni pričakovala darila, kaj šele da bi ga od koga drugega. Res pa tudi vem, zakaj ji bova plačala potovanje ; lahko si pa prepričan, če bi mislila, da ji kar pripada, ga ziher ne bi dobila.

Pa ne morem si kaj, da ne omenim še tole: ne piše se ožaljeni, ampak užaljeni.

hoho, da se ne bom jaz na tvoj pravopis, slovnico, presledke in ločila spravil 🙂

sicer pa, kot sem napisal, nisem pričakoval darila. To da sta pa bila povabljena, je pa bilo zaradi tega, ker sta sama vprašala, če nista povabljena, ko sta izvedela za termin 🙂 ja kar verjemi, nekateri se celo sami povabijo. Poleg tega sem lahko imel največ dva s sabo, ampak sem prosil tam še za njiju, ker sta vztrajala.
No ti pa kr plačaj hčeri, upam, da bo uživala. Jaz si bom kar sam plačal dopust, ker nekateri tudi delamo in si sami tak hec plačujemo. Da ne bo spet o tem, kako sem razvajen.

Zanimiva tema!

Osebno sem stric trem fantom. En je diplomiral, dva imata doktorat. Pri dveh sem bil na podelitvi doktorata. Vsem trem sem kupil malenkosti. Se zelo dobro razumemo in čudno bi mi bilo iti tja kar tako. Ne vem, za punco bi spodobil vsaj kak šopek. Za fante je malo težje. Jaz sem recimo prvemu kupil adidasovo trenirko. Mogoče se sliši malo čudno to, vendar si jo je želel in rabil jo je, ker je športnik, pa sem mu jo kar v trgivini enkrat kupil, pa mu povedal, da je za diplomo. Za doktorat sem enemu kupil novi teniški lopar, drugemu za doktorat pa plačal kosilo. Mogoče so to malo nenavadna darila, vendar niso bila draga. Vsaj kakšno čokolado bi lahko podarila. Vsaj nekaj. Ker se spodobi. In ker rad obdarujem.

Naser, mislim, da tukaj ni treba biti tebi nerodno. Mogoče prijateljem, da to sprašujejo in pa seveda njima.

Darko

jaz bi plačala kosilo. to je to.

Zato pa imata toliko in vse kar zaslužita, samo za sebe zaružita. Ne vem če vesta, da brodar na drugo stran pelje samo duše.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close