no system disk or disk error windows 98
Spoštovani,
lepo prosim za pomoč v zvezi z računalnikom iz prejšnjega stoletja.
Moja mama je dve leti uporabljala star računalnik izključno za pasjanso, nobenega interneta, nobenih drugih igric, nobenih posebnih programov. Nobenega cdja ali flopija.
Včeraj pa je se je pojavilo v naslovu napisano opozorilo z navodilom: zamenjaj disk in pritisni neko tipko.
Prosim za nasvet, kako se zadeve lotiti. Bilo ji je v veliko veselje in radi bi računalnik spet usposobila, če je le mogoče.
1. imaš disketo v disketnem pogonu – potegni jo ven
2. imaš kakšen cd v cd-rom pogonu
3. kakšen ”usb ključek”
4. crknil disk
Da ni babica slučajno kar v Bios-u nastavitve popravljala,
sicer se smešno sliši – ampak lahko je kaj preprogramirala .. Po nesreči seveda
Če se ni nihče “igral” z računalnikom (nastavitve BIOS, vnuk poizkušal instalirati Linux, virus) je verjetno šel trdi disk bolj ali manj rakom žvižgat – računalnik je potrebno štartati s pomočjo CD ali diskete v recovery načinu in pogledati kakšno je stanje na disku in če se še da kaj rešiti. Link http://support.microsoft.com/kb/69013
Bojim se, da to presega tvoje sposobnosti, glede na zgoraj napisane poste.
Se strinjam, da nimam pojma, saj sem napisala, da le ugibam. Medtem sem šla še enkrat tja in v CMOS setup kliknila na IDE HDD Auto Detection: napis v rdečem okencu DETECTING HARD DRIVE je noro utripal, zgodilo se ni pa nič. To najbrž potrjuje, da je res fuč.
Ni tragedije, vsaj poskusila sem.
Prisrčna hvala za trud.
ne bi se ravno strinjal, da je edino disk fuč..
lahko je tudi kak konektor popustil za napajanje ali ide (če se kaj tumba v škatlo) ali celo ide kanal crknil..
velecenjeni darios al nimamo vsi cajt vsak let menjat duo v quad in win xy v win777 …izplen je pa tko nični.. kolkor pridobiš pri HW pa pri SW z vsem garbičem zraven zgubiš..seveda tud 8x AA ne sme manjkat pa sapca ki brije v krošnjah dreves v najnovejši streljačini ne, tak da 400€ za grafo je sitno…
počas bo PC kot kak elektromotor 1f porabil 2kW..hahahah..
Prosim pomagajte!
Danes mi je ena poslala e-mail, v katerem je bila povezava, ki naj bi pokazalo neko sliko, ampak zgleda da sem dobil virus, saj se mi odpira okence z napisom : Exception Processing Message c0000013 Parameters 75b6bf7c 75b6bf7c
ki ga z več kliki lahko prekličem za kratek čas, ter se po nekaj sekundah samostojno pojavi na ekranu! V katerokoli disketni pogon grem kaj pogledat ali samo po internetu se mi to pojavlja na ekranu! Kako rešiti, če nisem računalniški strokovnjak? Hvala
Forum je zaprt za komentiranje.