Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis No, dajmo spet – kaj berete?

No, dajmo spet – kaj berete?

@ bralka

Si morda mislila namesto osemsto devetsto? 🙂 Avtor pa naj bi bil isti.

AVTOR………………. : Baricco, Alessandro – avtor
ODGOVORNOST…………. : Novak, Maja – prevajalec
NASLOV……………… : Devetsto : monolog
IMPRESUM……………. : Ljubljana : Vale-Novak, 2000
FIZIČNI OPIS………… : 61 str. , 21 cm
ZBIRKA……………… : (#Zbirka #Knjige iz Peglezna)
ISBN……………….. : 961-6221-31-0
OSTALI NASLOVI………. : Novecento
UDK………………… : 821.131.1-311.2
UDK ZA STATISTIKO……. : 82
VRSTA GRADIVA……….. : monografska publikacija, tekstovno gradivo,
tiskano
COBISS.SI-ID………… : 105460224

Zadnji dve sta Rod jamskega medveda ter Okus po ljubezni; navdušena nad obema.
Čaka pa me še biografija Rade Šerbedžija, potem pa spet obisk knjižnice, da dobim nadaljevanja rodu..

A pozna kdo izraz za moško različico chic lit? Nick Hornby (trenutno berem A Long Way Down) je po mojem nekaj takšnega.

Toro, se strinjam, izraz pa – kolikor vem – še ni preveden, zato lahko mirno sedeš in si ga izmisliš 😉

ja ja, Devetsto, se opravičujem.
Mi je bila zelo všeč.

Katja, žal me je nekdo prehitel. Se opravičujem bolj rahločutnim osebkom, ampak moški ekvivalent chick-lita je “dick-lit”. To pa že ni več smešno.

Barca, sporoči kakšna je biografija Rade Šerbedžije ko prebereš. Jaz sem prebirala Mešo Selimović (v izvirniku) in sicer najprej Derviš in smrt, nato Tvrdjava nato Otok. Tudi navdušile so me v tem vrstnem redu. Kar zahtevno branje. Sedaj prebiran nekaj bolj lahkotnega Umetnost ljubezni od Hong Ying.

Jaz sem šla to biografijo brat, ker (saj ne da se hvalim – ja, pa se!) se osebno poznava, sva se pred par leti spoznala na morju prek skupnih prijateljev. Tako da … ne bo ravno realna kritika knjige.

Meni je bila Šerbedžijeva avtobiografija precej všeč.
Malce so me motila njegova razmišljanja o igralskem življenju oz. čustvih umetnikov, se mi zdi, da so bila malo razvlečena.
Drugače pa je njegovo pisanje zelo poetično, na trenutke sem bila ganjena do solz.
Nekatere ljudi in zadeve sedaj gledam malo drugače.
In njega še bolj cenim.

Edo Popović: Izhod Zagreb jug.

Fina knjigica, priporočam.

New Report

Close