No, dajmo spet – kaj berete?
Draga Enka,
Šolskemu zvezku se morda le ne piše tako slabo: v lanski ali predlanski sezoni so ga celo uprizarjali v Mali drami. Žal sem zadevo spregledala, ker sem bila, koza, preveč zagrizena v delo. Ne vem niti tega, kdo je režiral, spomnim se le, da je bila ženska …
Navsezadnje pa tudi ustno oglaševanje ni povsem neučinkovito, le počasnejše je.
Draga Enka,
Šolskemu zvezku se morda le ne piše tako slabo: v lanski ali predlanski sezoni so ga celo uprizarjali v Mali drami. Žal sem zadevo spregledala, ker sem bila, koza, preveč zagrizena v delo. Ne vem niti tega, kdo je režiral, spomnim se le, da je bila ženska …
Navsezadnje pa tudi ustno oglaševanje ni povsem neučinkovito, le počasnejše je.
Mala antologija svetovne poezije z naslovom Zemlja je modra kot pomaranča, v njej pa (že enkrat poprej brana, pa se ne spomnim natančno, kje):
Antonio Machado: JE MOJE SRCE
Je moje srce zaspalo?
Mojih sanj čebelnjak
več ne roji? Je suh
vodnjak misli,
se polna senc vedra
obračajo prazna?
Ne, moje srce ne spi.
Srce bedi, bedi.
Ne spi in ne sanja.
Na bregu velike tišine
z razprtimi očmi
gleda, posluša znamenja daljna.
(prevedel Ivan Minatti)
Odvec srce: Ma ne vem no, taksne mesane obcutke imam. Po eni strani se mi zdi brezvezen ljubezenski roman, ki ga preberes v 2-eh urah, po drugi strani pa o njem razmisljam ze kak teden. Ali se lahko zgodi tudi meni? Kaj vse vpliva na noro zaljubljenost na prvi pogled, ko pa imas doma moza, otroka. Ali smo v samem bistvu res vsi totalni egoisti in gledamo, takoj, ko smo malo stran od doma, zgolj na svoje koristi in svoje obcutke? Ma, vsekakor vredno za prebrat. Bere se krasno. Moj moz je komentiral: dalec od oci, dalec od srca.
lp
Alessandro Baricco: Ocean morje
Prvi stavek: “Pesek, do koder se izgublja oko, med zadnjimi griči in morjem – morjem – v hladnem zraku nekaj skoraj minulega popoldneva, blagoslovljenega z vetrom, ki vedno piha s severa.”
Knjiga, ki bi na trenutke vzbudila hrepenenje po morju, če je ne bi brala prav – na morju.
@Enka: sorči za kasen odgovor, bila sem namreč na dolgem in SONČNEM dopustu …
Kot kaže sem izgubila občutek za čas, kajti Šolski zvezek je bil na sporedu Drame davnega leta 2003 … No, po svoje toliko bolje, ker to pomeni, da se je gledališče hitro odzvalo na dobro knjigo 😉