No, dajmo spet – kaj berete?
Pa še jaz dodam svoje prebrano v zadnjem mesecu dni:
– Rojstvo Venere – Sarah Dunant /mi je bila všeč
– Moje skrivnosti – Sophie Kinsella/taka za na plažo
– Veliki rajh 1964 – Robert Harris/kako bi bilo, če bi Nacizem zmagal… zanimiva knjiga in na koncu za zjokat (sem ena tistih, ki imajo raje srečne konce)
Po Velikem rajhu sem začela brat Imperator-Rimska vrata od Conna Igguldena, pa so mi misli neprestano uhajale nazaj k rajhu. Tako, da sem nehala in jo bom nadaljevala v kratkem.
Ali tudi na vas kakšne knjige tako vplivajo?
Se spomnim lani, ko sem brala Farmo trupel in Portret morilca, mi ni bilo čisto ok.
V torbi za dopustniško branje bodo letos še:
-Peščene sipine – Joanne Harris
-V njenih čevljih – Jennifer Weiner
Ta tema se zdaj vleče že skoraj dva meseca:))
Bom pristavila še svoj piskrček.
Prebrala sem dve knjigi od Franja Frančiča: Shizo, Fakluzr
Obe sta me navdušili. Čeprav je avtor od nekaterih prav osovražen. Še vedno pa so mi njegove humoreske in satire Barufa in kažin zelo priljubljena knjiga. Po doooolgem času knjiga, pri kateri sem se nasmejala do solz.
Lp; Ela S
No, zadnjič sem jamrala, da nimam časa brati (Brigitte Kronauer: Robec), za to je bila sicer kriva druga knjiga, tista, ki jo imam v delu, a sem naposled “useknila” tudi vanjo in mi ni žal.
Zgodba o prijateljstvu in še marsičem, kar človek “priženi” skupaj s prijateljem (no, vsaj za zdaj delo govori o tem), je kljub podrobnemu, gostemu pisanju na trenutke naravnost napeta, zabavna, žalostna, vse, kar človek hoče od knjige.
Nekaj malega me sicer moti, najbrž je povezano s prevodom, zadeva nekako ne steče gladko, kot bi morala – kot da je bila prevajalka malce preveč plašna in se je pretirano oklepala izvirnika ali kaj … Morda pa je takšen, malce neroden, že izvirnik, kdo bi vedel. No, da ne bom preveč pikolovska, knjiga mi kljub temu ugaja.
Lorenzo Licalzi: Lepo je biti guru.
Osrednji lik je uspešen novodobni osvajalec, ki obvlada ravno toliko osnov modno popularne duhovnosti, da jo uspešno kombinira v doseganju svojih ciljev z norčevanjem iz naivnežev (poudarek je predvsem na ženskem delu).
Predlagana s strani knjižničarke in prebrana do konca zgolj zato, ker me je zanimalo, le kaj si bo še izmislil …
P.S.
Čeprav se po kvaliteti ne more kosati z Morrisonovo in njeno Ljubeznijo (ki sem jo brala pred tem), mi vsaj ni pustila trpkega vtisa, kot se mi dogaja, ko zaprem njene knjige…
Ah, seveda grešim v službi tudi jaz :)) Dopust pa od petka dalje, v kosu 1 mesec (otroke bomo zaradi rezervacije vzeli iz vrtca, pa mora biti v enem kosu).
Penelopino prejo sem pa preko interneta rezervirala. Če si kakšno knjgo zelo želim prebrati, prežim nanjo in pogledam, do kdaj ima rok izposoje, tedaj pa vsak dan po nekajkrat pogledam v Cobiss, če se je že vrnila. Nato pa jo rezerviram. Saj pogosto se zgodi, da jo potem vseeno komu izposodijo (izgovor je, da je ne najdejo na polici tisti trenutek, meni se pa seveda nikoli ne da čakati), ampak včasih pa le zmagam 🙂
Nekaj bi te rada vprašala, pa ni v zvezi s knjigami. Lahko na SČ ali po mailu (moj je pod nickom)?
Lp
jaz sem se je pa ravnokar lotila 🙂 Če se ne bi morala zdaj s svojima malčicama igrati z lego kockami, bi jo že pogoltnila, ker je začetek kot magnet in zelo obetaven. Sem pa pravkar prebrala Grenko morje in Prebiranje Lolite v Teheranu (prva mi ni sedla in sem preskakovala, druga pa mi je bila zelo všečna)
ja, čeprav je kruta, se ti takoj zasidra v srce…
jaz sem jo brala že nekaj časa nazaj, a takrat nisem našla nikogar, ki bi mu jo lahko priporočila.. se mi je zdelo, da sem čudna, ker mi je tako všeč…
ob tem sem se spomnila na eno na nek način podobno knjigo Nicoloja Amanitija (ali nekaj podobnega) NI me strah…
Aja, pa Prva oseba množine (se ne spomnim avtorja)…
@eka67, Aja, Enka in Bralka!
Tudi meni se Šolski zvezek (pravzaprav celotna trilogija) zdi najboljša knjiga zadnjih (kar nekaj) let. Takšne knjige bi morale biti knjižne uspešnice!
Katja10 – sama se že lep čas sprašujem, kako da drugi ne sprevidijo kvalitet Šolskega zvezka. Jaz za knjigo nisem pravzaprav prej nikoli slišala, v roke sem jo vzela iz svojih “morbidnih” nagibov, po nekaj omembah pod tisto temo o knjigah, ki pustijo slab okus… In ker knjiga ni knjižna uspešnica, se verjetno ostalima deloma trilogijo slabo piše (kar se tiče možnosti za prevod)…