Nnorveška: KAM V MARCU
Zdravo!
v mesecu marcu gremo prek faksa za 10 dni v Trondheim. Zadevica traja 10 dni, nakar bi sla s kolegico, ki bo tudi tam, se malo naokoli. Torej, ker ste do sedaj skoraj vsi pisali o poletnih dozivetjih naz Norveškem me zanima kako bi zgledal ce ostanem tam se npr. do osem dni in pogledam kar se pac da v tem zimskih dneh. Ker bova s kolegico prileteli in odleteli iz Osla se sprasujeva ali na sever ali raje ostati na jugu norveške. Vsak nasvet mocno dobrodosel, najboljsega nagradiva s kartico iz Norveske+fajn znamkicak. cau
Brrrrr, marca je pa še precej hladno tam na severu.
V 8 dneh mogoče lahko opraviš skok do Lofotov. Iz Trondheima z vlakom do Bodoja (ali po Švedski strani do Narvika). Ne vem kako je marca z ladjami, toda iz Narvika gre tudi po cesti.
Druga možnost je potovanje po jugu Norveške (Andalsnes, Alesund, Bergen, Lilehamer,…, Oslo)
Nekaj časa lahko pridobiš z uporabo nočnih vlakov. Ko sem pred leti sam potoval z vlaki, sta bila na daljših relacijah po dva – dnevni in nočni. Upoštevaj pa, da tam kjer ni vlaka moraš na avtobus, ki ni ravno poceni.
Prav na sever jo jaz na tvojem mestu ne bi “udarila”, ker bi utegnilo biti rahlo do pretežno mrzlo, da ne omenjam dejstva, da bodo v marcu na severu dnevi še vedno relativno kratki. Lofoti so zares vredni ogleda kot omenja Vito, toda vmesno je opozorilo na vozni red trajektov, ki so nenazadnje tudi precej dragi. Jaz bi na tvojem mestu skocila npr. na Prekestolen, mislim, da so 1x v marcu tudi skoki na Holmenkollnu (kar je vedno pravi norveski praznik), pa na Geiranger nikar ne pozabi, ki je v relativni blizini Trondheima. Drugace je pa Norveska tako noro lepa, da je nesmiselno opozarjat na vsak posamezen fjord, slap, jezercek itd.
Had et bra!
Forum je zaprt za komentiranje.