Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Nnnnn, strojčki… :))))

Nnnnn, strojčki… :))))

No, odprla sem temo, napisala še nič… Pa takšna prijaznost! ;))))

Doma imamo:
– multipraktik, ki je že dal “svoje skozi”, že 15 let je vsaj 4x na teden v uporabi
– rezalnik za narezke – mogoče 1x na mesec
– opekač – v uporabi 1x na 2 meseca
– palični mešalnik – 1x na teden
– tehtnica – no, tudi ta se je že pregrela…

Imela, pa sem dala naprej, ker nisem uporabljala 🙁 :
– friteza (ne cvrem dosti)
– avtomat za kavo (raje jo imam po turško)
– sokovnik (preveč dela z umivanjem strojčka)

In to bi bilo od električnih pomočnikov vse. V načrtu pa imam nov multipraktik, sem enega že nagledala…

Aja, pozabila sem še na nepogrešljivi ariette gratti – strgalnik za parmezan.

Na Goriškem je končno pomlad, na vrtu mi cvetijo žafrani, zvončki in od danes tudi divje vijolice, ki tako lepo dišijo. Lep pomladni pozdrav vsem!

hmm,pri meni v uporabi so pa naslesnji strojčki:

aparat za peko keruha-stalno v uporabi
navadni mešalnik z vrtljivo posodo-zelo pogosto uporabljen
palični mešalnik,navaden-samo za kremne juhe
tehtnica-zmeraj kadar pečem
grelec vode-dnevno večkrat uporabljen,predvsem v tem prehladnem obdobju za čaje
toaster in aparat za vaflje-uporabljen v intervalih,dokler tehtnica ne pokaže rdeče
mlinček za orehe-po potrebi
multipraktik-ta je pa kar v omari pospravljen.Največkrat je uporabljen za ribanje jabolk za “štrudl”
potem pa mogoče še večkrat uporabljen tisti strgalnik za vodne vlivanca

joj joj,kam pa vse to spravim?
LP DoJa

Babi najlepša ti hvala za prijaznost. Zdaj se moram samo še potrudit in ga poiskat.

lp

Sama imam

multipraktik MUM 4
ročni mikser
salamoreznico
gril za tople sendviče
tehnico obvezno(kaže tudi decilitre)
en star multipraktik na katerem smo v času prehladov letos ožemali pomaranče in limone(drugače je v kleti)
ribniški ribežen za ribanje zelnate solate. Saj re kako ve režete zelnato solato.meni z nožem ne gre prav na tanko.

Ta teden bom pa dobila aparat za kruh pečt se že veselim.
Lep pozdrav, Marija

Jaz zelje naribam na multipraktik, s tistim dodatnim nastavkom.

Lp, Maja

Mikrovalovka – stara cca 25 let, pa je prav uporabna za pokovko in odmrzovanje ter gretje vode za čaj. Pa pogrevanje mleka za zajtrk (to je čudovito, ker ne prekipi). Meni se zdi zelo uporabna.
Palični seseklajlnik – ga kar pogosto uporabljam za pripravo sadnih juh pozimi in zelenjavnih poleti.
Mešalnik – kar pogosto. Vendar navadno samo metlice.
Multipraktik – star cca 15 let. Že zelo bogi, toda kar pogosto v uporabi
Friteza – cca 6 let in sem jo uporabila cca 6x. Jo takoj dam od hiše. To je bila najbolj zgrešena naložba.
Aparat za peko kruha – uporabljala cca 3. mesece. Sedaj je že nekaj mesecev pri pri moji mami, ki ga prav tako popolnoma nič ne rabi. Jaz najraje gnetem na roke in pečem v pečici. Po uporabnosti druga najbolj zgrešena naložba. Če ne rečem, da sem ga kupila ravno preden so jim cene zelo padle. Da bi se človek požrl.
Toaster – tak z tremi različnimi ploščami za gril, za sendviče in za vafle. Lahko rečem, da je v uporabi večkrat dnevno.
Salamoreznica – dnevno v uporabi. Je ne dam od hiše.
Elektronska tehtnica – dnevno v uporabi. Prej sem imela tako na 5 g natančnosti, po 10 letih sem jo pa zamenjala za tako na 2 g natančno.
Sesekljalnik – super uporabno, toda smo ga po 3 mesecih spustili na tla pa je konec z njim.
Mlinček za zrnje – podedovali po pokojnem tastu. Uporabljamo nekajkrat na leto.
Mašinca za valjanje testa – za pripravo rezancev. Uporabljam cca 1. mesečno. Zelo pripravno je za valjanje krhkih flancatov. Letos smo jih že kar nekaj skled spekli. Pa tudi domači rezanci so čudoviti. Kadar se spravim delat rezance potem spečem še lazanjo z svežim testom. Je čudovita. Potem pa že pečeno lazanjo zamrznem po porcijah. Bo spet treba delat.
Pomivalni stroj – moja zahteva pri postavljanju kuhinje. Pozimi navadno pomivam na roke, poleti pa z strojem, ker ni časa in je tako prijetno zunaj, stroj mi pa vse pomije.

Hm, naša zaloga strojčkov je pa taka
-multipraktik je že zelooo star , uporabljen dva do tri krat letno, ko pečem torto in to za mletje orehov
-kruhomat- od trikrat tedensko do enkrat mesečno
-navaden ročni mikser z dodatkom paličnega
-namizni žar- super zadeva
-raclette
-ožemalec za pomaranče
– sokovnik- power jucer
pol se pa že neha

lp lumpa

Daleč največ so v uporabi “lonček kuhaj” (grelnik vode) in rezalni stroj (za salame in kruh, predvsem pa za sir – obožujem čisto navaden edamec, narezan na skoraj prosojne rezine) ter toaster (tak, kjer kruhki ven skačejo).
Od ostalih stvari pa občasno uporabljam palični mešalnik (kremne juhe), multipraktik (stepanje smetane – mikserja nimam, testo).
Mož včasih dela testenine “z mašinco”, pa včasih spečemo kruh v kruhomatu. Oboje že nekaj mesecev ni bilo uporabljeno.

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

Hej!

Sicer ni strojcek, je pa definitivno stvar, ki jo najmanj uporabljam…

Naprava za fondue ( zelo lepa, kovano zelezni podstavek, dve posodi – bakrena in ognjevarna keramika), z vsem, kar spada zraven…Pa takooo sem si ga leta nazaj zelela. Zdaj je bolj za okras in nabiranje prahu:)))

Pozabila sem pa moj najljubsi udomaceni stroj… za pomivanje posode:)

Lp

Kate in ostale, prosila bi vas, če mi opišete kako pripravite hrano na električnem žaru.
Danes sem ga dobila za darilo, ampak ne vem ali se npr. zelenjava začini pred ali po pečenju. Pav tako meso…Pojma nimam kaj vse lahko pečem gor, ne da bi poškodovala grelne spirale ali podobno… Prosim vas za nekaj praktičnoih nasvetov.

Za odgovore se že v naprej zahvaljujem!

Lep pozdrav!

Naši napravi za fondue pa delata ( bakrena in lončena) vsaj dva do trikrat mesečno, po smučariji v Švici pa še večkrarat saj pridemo oboroženi z njammi siri.Sedaj pa tuhtam še o manjši posodici za čokoladnega :)))

lp lumpa

Lumpa,
jaz za cokoladni fondue ( ko ga vnuk dela) uporabljam eno krasno ognjevarno porcelansto posodico, ki sem jo dobila cisto slucajno in potem pogruntala, da bo uporabna prav zato. Previdno sem jo dala najprej v pecico, potem na sk plosco, koncno se na gorilnik in …ni pocila.
Dobila sem jo za darilo iz Svice, polno LINDT cokoladnih bonbonov:)))

Mogoce pa je res bila namenjena tej uporabi:)

Ko bos spet v Svici, poglej! Sicer je do naslednje zime predolgo, kajne?

Lep vecer

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close