Nnnnn, strojčki… :))))
Strašno zanimivo vprašanje ;-))
– Navadni ročni mikser – je bil kar precej v uporabi do nakupa:
– Bosch mum, ta je še dokaj nov, kar uspešno zamenjuje ročni mikser, tudi star multipraktik je šel zdaj v pokoj, saj ima tale mum nastavke za rezanje, seklanje.
– strojček za sladoled – v uporabi poleti, če nič drugega vržem notri kakšen sadni jogurt za osvežitev (ali pa kavna granita mmmmmm)
– sušilnik sadja – uporaben, vendar premalo uporabljen. Morda bo letos bolj služil svojemu namenu
– grelnik vode – super zadeva za čaj, za instant kavico, za kuhanje župe iz vrečke (ja, ja priznam) ;-))
– aparat za filter kavo – v uporabi vsak konec tedna – za jutranjo kavico
– palični mešalnik je sicer že star in tiste sorte, kateremu se ne sname “spodnji del” da bi ga bilo bolj enostavno pomiti, zato ga nič kaj rada ne uporabljam
– aparat za tople sendviče in vaflje – bi bil v uporabi večkrat če…. ja ja, tehtnica straši
– sokovnik uporabljen precej v jeseni ko je bilo povsod dosti sadja. Zdaj raje pomarančo stisnem na roke kot da bi ga jemala iz omare. Bo spet prišel njegov čas ;-))
– aparat za kruh. Ta je pa že odslužil svojo vrednost ;-))
No, nisem prepričana če nisem še česa pozabila. Vsega tega se nabere “malo morje”, ko je novo je blazno fajn in oh in sploh ves čas v uporabi, potem pa zagnanost malo popusti ;-)). Ampak jaz pravim, da nobena stvar nič “jesti ne prosi”, zato brez škode čaka v omari na trenutni navdih. Nikoli več ne bi dala stran Mum-a in aparata za kruh. Vse ostalo so drobne stvari ki olajšajo delo, ali pa se da z njimi fajn pocrkljati sebe in svoje bližnje. Priznam, našel bi se še kakšen aparat ki bi ga imela…. Se pa seveda poizkušam racionalno brzdati.
Sončen pozdravček!
Kaj uporabljam ?….
– ročni mikser Braun če se ne motim, s paličnim nastavkom in posodico za npr. zmlet tržaško ali kakšne orehe…ali ali…
– tehnica…..digitalna s močnostjo merjenja tekočine v cl, ml….. uporabna v določenem obdobju….
– toaster oz. grill, čaka 3 tedne že na popravilo (mož je na bolniški, pa kokr ne more )
– avtomat za vaflje (dela 2 x letno, dobila za darilo)
– ročni rezalnik od Tuper….. dela 100 na uro na morju, pa kadar delam francosko ali ciganska oz. cigu migu- ni na štrom je pa uporaben
– mikorvalovka (če spada pod vprašanje), odtehtala vso ceno, ko je tamal svojo flaško hotel imeti v 1 sekundi, pa za kuhanje riža pa krompirja…..pa za kako vodo za instant kavo ali pogret kosilo ko žene ni doma…
– lonček za gretje vode od Severina (je posoda iz inoksa in nima v tem grelca, je skrit, zato roma na kampiranje, not pa skuhamo argo juhice in testenine, pogreje vodo, skuha turško…..)…..
pa še kakšen aparat se najde……..ali bi ga pa hoteli imeti, pa imamo malo kuhinjo…..
– navadni gorenjev mešalnik na metlice za biskvite in smetane
– palični mešalnik – nepogrešljiv pri juhah in raznih omakah
– grelnik vode: predvsem za čaje (in pogrevanje vode za “termofor”, ker me zelo rado zebe v noge)
– hitri pekač: za tople sendviče, opečene kruhke (sploh če je kruh že malo star in ga nihče noče jesti) in pečene hrenovke
– mini sesekljalnik: za manjše zadeve čebulo, česen, ribane kaše…
Imam pa še tavelik multipraktik, ki ga uporabljam dvakrat na leto za sesekljanje orehov (potica). Za manjše zadeve orehe sesekljam kar v mini sesekljalniku, in ekspreso aparat, ki leži v nekem kotu v omari. Friteza(dobila za poročno darilo) pa leži v kleti, ker olja ne filtriram in ga uporabim samo enkrat. Pregreto olje je škodljivo.
lp
– “mikser” – razni biskviti ter manjše količine kvašenega testa (krasno se obnese za muffin žemljice)
– palični mešalnik – v glavnem za kremne juhe, z njim mešam tudi maso za palačnike (je pač najbolj pri roki in je z njim tudi najmanj čiščenja)
– manjši sekljalnik (v bistvu je del paličnega mešalnika) – seseklja čebulo, česen, sir, po potrebi tudi orehe…
– ožemalnik citrusov – resnici na ljubo ga že dooolgo nisem uporabljala, se mi zdi, da je z njim preveč dela in pomivanja
– mikrovalovna (OK, res ni strojček, vendar jo uporabljam vsak dan – pogrevanje, odtajanje…)
🙂
n&n
neogresljivi so mi:
palični, navadni ročni mikser in toaster, pa seveda ena super zadeva, ki sem jo dobila pred kratkim za mletje orehov in podobnih zadev:
je en odlicno ergonomsko oblikovan rocni strojcek brez elektrike, kjer ga nikjer ne pritrjujes, ima spodaj posodico, kamor anmleto pada brez svinjanja naokoli, hkrati, ko pa meljes pa z roko drzis pokrovcek in posodico, z drugo pa meljes – pa nikamor nic ne drsi, ali pa da bi se kaj umazalo – aja je od Boscha.
Drugace pa doma bolj prisegamo na take “natur” rocne zadeve, brez elektrike; tako imamo ožemalnik pomaranč na stisk ročice – to ej v bistvu pri nas celoletno uporabljana zadevca, kave sicer ne pijemo pogosto, če pa že pa esspreso…
imam pa sicer v prihodnosti veliko željo po tistem aparatku za peko vafljev – v obliki srckov seveda, ker tamale jesta bolj z ocmi…
lp
N.
Palični mešalnik, zelo uporaben pri pripravi hrane za dojenčka (zdaj nič več) in pri kakšnih omakah in kremnih juhah.
Pol pa konec. Vse ostalo delam na roke. Niti ne pogrešam kakih strojčkov. Fotr ima vse živo, pa nič ne uporablja, ker dalj časa pomiva, kot pa namensko uporablja. (multipraktik, sokovnik)
Lp, Ela S
Hmmmm.
Multipraktik in sokovnik – ne vsak dan, ampak dovolj pogosto, da mi stojita kar na pultu – kadar ni treba v sluzbo, se je zjutraj tko lepo pocrkljat s svezim sokom (pomarance, limone, kivi, ananas…:))
Rocni mesalnik za sladko smetano ali beljakov sneg (kadar pecem sladice), enkrat na vsake kvatre za pire krompir.
Palicnjak stoji (oziroma visi) in caka boljsih cajtov – moji materi se zdi nepogresljiv, jaz se ga pa ne morem navadit.
Kvaseno testo pregnetem vedno rocno, kofe kuham v kafetieri na stedilniku, tudi zelenjavo za minestre in rizote se mi zdi bolj “apetitlih” na roke sekljat – zacnem z najtrso, jo sproti mecem v pisker, ko koncam z najmehkejso, je vse skupaj ravno prav zduseno, da samo se zalijem.
O mikrovalovki vsake toliko casa razmisljamo, pa je prostor vseeno problem.
Prav zanimivo vprasanje, res!:))
(mimogrede: ali veste, kako prepoznate intelektualca? Po tem, da na vprasanje, na katerega ne zna odgovoriti, odvrne “To je pa res dobro vprasanje!”)
pozdravcek,
proxima
Sem že mislila začet :”to je pa res dobro vprašanje” he,he..
No na pultu so avtomat za kavo (nepogrešljiv), MUM – vporabljam ogromno, power juicer (uporabljan odločno premalo), mašina za rezat, pekač za kruh (imam velik pult-he,he)
Nova pridobitev je palični z nastavkom za sekljanje – ne vem, kako sem lahko tako dolgo zdržala brez njega
Bolj kot ne le stoji – parni kuhalnik. je super zadeva, a ker ga ne vidim, se sploh ne spomnim. Le za cmoke, štruklje..
Trenutno v okvari je hitri pekač – ki je sedaj res hiter, saj se je pokvaril termostat
Imela bi pa še, pa še..
Lep pozdrav!
Krasen multipraktik z raznimi nastavki – v uporabi za eno ali drugo vsak dan.
Zraven ima se sokovnik in ozemalec agrumov.
Se en samostojen ozemalnik agrumov – se od prej.
El. strojcek z nastavki za gnetenje raznega testa in smetane. Malo manj v uporabi – odkar imam nov multipraktik. Je pa fajn, ce ti se kdo v kuhinji pomaga.
Toaster – tisti kot knjiga ( zgoraj,spodaj ). Deluje kot zar. Na njem tudi kaj na hitro pogrejem. Topli sendvici.
Toaster za rezine kruha ( pokoncen), ki ima na vrhu se nastavek za pogrevanje zemljic ( krasna zadeva). Vsak dan v uporabi.
Elektronska tehtnica – brez nje bi bila zgubljena, ker se natancno drzim receptov.
Mlincek za mletje kave, ki ga imam samo za mletje sladkorja in kaksnih zacimb.
Mlincek za poper na baterije – dobila za darilo, zelooo lep, skoraj impozanten – se ne uporabljen lezi v skatli:)) Rabi 4 baterije. Se vedno meljem z navadnimi mlincki – trije. nekdo se ze priglasa:)
Razkoscicevalec cesenj …brez njega ne bi skoraj mogla.
Biosusilnik – v sezoni dela, dokler si ne napravim zaloge.
Lep rocni stroj za testenine ( zadnje case bil premalo v uporabi) – posodila sestri, zato dobim ze narejeno:)))
Pekacek za wafle v obliki srckov- v uporabi, ko pride vnuk. Takrat ga vzamem iz omare.
Strojcek za sladoled…poleti veliko dela.
Grelnik za vodo – vsak dan v uporabi – ne samo za caj, tudi vodo za testenine najhitrje zavrem…
Trije moznarji – bakren…spomin na nono, porcelanast …darilo in lesen iz lesa oljke – prav zeljeno darilo.
Vse tri rada uporabljam. Imam manijo ” pestanja”, raje kot miksanja.
Kafetjere za kavo ( tiste italijanske) – vsak dan v uporabi.
Rocna naprava za mletje oresckov. Ceprav lahko opravim to lahko tudi z multipr., jo rada uporabljam. Ta staro ( tezka kovinska z lesenim pokrovom)
je odnesel vnuk.
Grelnik za v posteljo ali pod noge ali za mrzle roke. To je nekaj imenitnega. Binca je zgoraj omenila, da si pogreje vodo za termofor.
Napravico sem kupila sebi in mami. V kovinski okrogli skatlici, ki je se oblecena v lepo flanelasto vrecko, je samotna opeka. Prikljucis na elektriko najvec 4 minutke, zasveti se dreca lucka. Ko ugasne, je stvar nared. Odstranis kabelcek in napravico v posteljo. Toploto drzi 3 ure. Nic vode, nic elektricnega v postelji…samo suha toplota. Vnuku sem ga v burji dala v vozicek. Priporocljivo tudi za izlete v mrzlih dneh. Objames z rokama, pritisnes k telesu in se pogrejes:)
Mislim, da je to vse. Lahko recem, da je v uporabi. Raznih el. rezal ne pogresam ( salame, kruh…). Tudi marsikaj prav z dolocenim namenom nasekljam rocno z nozem.
Lep pozdrav in lep vikend Babi
ojo, do jutri imam za naštevat. Pa provajmo:
1.)Palični mešelnik ( kupila lani, super zadovoljna)
2.)Navadni mikser na metlice in kavlje ( imam kar dva, ki sem ju dobila za darilo, a sta ogromno v uporabi)
3.) Mini mikser ( sekljalnik- ga ogromno rabim)
4.) Grelnik vode (nova pridobitev, rabim kar precej)
5.) friteza (rabim 1 x na teden, razen, ko cvrem krofe)
6.) strojček za sladoled ( precej v uporabi poleti)
7.) mikrovalovna (ko pride vsak domov ob svoji uri, pride še kako prav)
8.)toaster (tisti navaden za rezino kruha- darilo, rabim malo – nič)
9.) toaster ali opekač ali gril pečka ( rabim malo več, a bi preživela tudi brez njega, no,ja, poleti popečem zelenjavo)
10.)Neki tip multipraktika (ki sem ga dobila za darilo in je samo velika mašina, posodica za sekljanje pa majčkena, ostalih priključkov pa sploh ne uporabljam- molim, da mi mašina crkne, pa da si nabavim en spodoben multipraktik, ki mi bo sekljal, mešal testo, delal sok…)
11.)ožemalnik citrusov (mala mašinca – super uporabna – tudi za polovičko limone)
Sem pozabila še kaj? Mašinca za kavo mi je že pred leti crknila in zdaj si želim novo, a še ni napočil pravi čas ( bom imela poleti 40 let, pa računam, da se bo kdo spomnil – godrnjam za to non stop). No ja, to in en pošten multipraktik si želim, drugega pa niti ne. Povedati pa moram, da so nekatere stvari kar fiksno locirane v letni kuhinji in mi ni odveč, če imam kaj dvojno, da ni toliko prenašanja.
Poli, hej!
Kupila sem ga pred leti pri nas; zdaj ga dolgo nisem opazila; jih imajo v Italiji pa v vseh trgovinah z el. materialom.
Moj je znamke A R D E S
Ime artikla SOLE MIO , SCALDINO ( Moje sonce, grelec)
Moj ima 18 cm premera. Gledam podatke ( vse se hranim, ker ga imam spravljenega do zime v original skatli), kjer pise Model od 68 do 73.
Mogoce to pomeni razlicne velikosti.
Zadevica je estetska in ima 1 leto garancije. Imam jo ze od leta 90.
Lep pozdrav 🙂
Ronic – za vse (mixer, testo, sladoled, sokovnik, strgalnik, … )
Braun palični mešalnik, da ga lahko še na morje vzamem (Ronica ne morem:) ). Je tisti s posodico, zelo prav pride za tržaško omako in miksanje pelatov).
AEG električni žar – tak, ki se ga lahko v stroju opere, je pa dovolj velik, da za vse naenkrat spečem meso in zelenjavo.
To je vse v uporabi dnevno, ker načeloma ne kupim stvari, ki je ne bom uporabljala.
Aja, pa strojček za pomaranče stiskat , ki je sezonsko v uporabi (za hitro je še vedno najboljši tisti ročni za 200 sit:) ) , pa salamoreznica, ki pride v poštev (in to dobro) ob pripravi na praznovanja ipd.
Kupila Mum in sem bila tako zadovolna po enem letu kaput zdaj čaka popravilo,je pa zato bolj v uporabi ročni mešalnik,potem je tukaj še frizeza ki je kar dosti v uporabi in toaster žar za tople sendviće in podobno.Imam še avtomat za kavo in kapučino ki na pultu samo dren dela ker se mi ga ne da uporabljat in čistit.Zanima me kafetjera ki jih je omenila babi,kaj to sploh je ,kako se uporablja jaz sem kavo vedno kuhala v džezvi.Mi lahko pomagate?
lp geri
:))) Tudi jaz ne:))
Sem se na prvem sejmu, ko sem ga videla vanj zaljubila, potem sem ga pa na vseh sejmih hodila gledat (smo kar dosti po sejmih hodili kot razstavljalci) kot obljubljeno deželo:) In na koncu so mi ga prijateljice kupile za poročno darilo!
Pa njihovega paličnega sem tudi imela, pa se mi je pokvaril, ko sem miksala špinačo za malčka. Žal jih ne delajo več:( Popravilo bi bilo pa pregrešno drago!Mama ga pa še ima.
Imam naslednje aparate :
ročni električni mikser, ki je veliko v uporabi
Multipraktik z raznimi dodatki, kot so sokovnik, ožemalec citrusov, posoda za pripravo raznih napitkov, pa dva rezilna nastavka za ribanje, pa dve metlici za stepanje smetanje in beljakov ter delanje majoneze teh še nisem nikoli uporabila
Toaster z nastavkom za pogrevanje žemljic in podobnega peciva
Tefalov pekač s tremi ploščami za pečenje toplih sendvičev, gril plošča in plošča za vaflje
Palični mešalnik, ki pa ni praktičen, ker je v celem
Navaden ročni mlinček za mletje oreščkov
Mlinček za kavo, ki pa ga uporabljam za mletje sladkorja in raznih začimb
Pa še en mikser za pripravo raznih shakov in podobnega
Mikrovalovna, ki jo uporabljam samo za pogrevanje
To pa je mislim, da vse. Zelo pa si še želim en manjši električni sekljalnik, pa aparat za izdelavo sladoleda, ker kupljenih sladoledov ne jem, so mi presaldki in premastni.
lep vikend vsem, Maja
Moji aparati so:
multipraktik z vsem i nastavki – zelo redko v uporabi
palični mešalnik z malim sekljalnikom – nepogrešljiv in moj najljubši pripomoček
mlinček za kavo – stalno v uporabi
aparat za peko kruha – stalno v uporabi
ročni mikser – precej uporabljan
ožemalec citrusov – zakaj sem ga že nujno rabila?
mikrovalovka – ima vse funkcije, uporabljam pa jo samo za pogrevanje
To je pravzaprav vse in niti nimam kakšne posebne želje o čem novem.
Ko bom velika, si bom privoščila novo pečico in indukcijsko ploščo. Do takrat bom pa veselo mešala tudi na zdajšnji.
Sedajle se pocutim skoraj tako kot v kameni dobi – uporabljam mikser (samo metlice, gnetilke mi samo napoto delajo), sem in tja palicni mesalnik – ce ravno delam kremno juho ter tehtnico. Pa seveda stedilnik ;-))) Priznam – imam multipraktik, ampak ga ne uporabljam, strojcek za filter kavo – ki je bil nekaj let zelo v uporabi (predvsem za caj in belo kavo) sedaj pa se nanj samo prah nabira. Kvaseno testo vedno gnetem na roke, vsec mi je obcutek ki ti ga da dobro obdelano testo. Za piskote imam testomat, vendar jih najveckrat kar z zlickami oblikujem – kar pomeni da tudi ta precej pociva: Kmalu bi pozabila – mlincek za kavo, ki ga uporabljam za vse razen za kavo. Moja lista zelja: strojcek za Belgijske vaflje in mikrovalovka.
Imam in uporabljam pa se en kup drobnarij, ki niso strojcki ampak mi vseeno olajsajo peko in kuho. Najbolj uporabna zadeva ki sem jo kupila je “pipeta” za zalivanje pecenk, najmanj pa termometer za meso.
Imam:
palični mešalnik – brez njega si ne predstavljam življenja
ročni mešalnik – kar pogosto v uporabi
multipraktik – spravljen v kleti
toaster – uporaben
kavni aparat – ko je bil nov, nenehno v uporabi, zdaj se na njem nabira prah
kafetiere – nenehno v uporabi
ožemalnik citrusov – v uporabi samo, ko mi tašča prinese zaboj pomaranč 🙂
kuhinjska tehtnica (najbolj navadna) – v uporabi samo pri pečenju peciva
Želela bi si mikrovalovko, ampak je nimam kam dat (kuhinja je majhna) ter grelnik vode (ker ga vse tako hvalite :))
pomoje bom jaz mela najmanj za napisat:
ročni mešalnik(za vse sladke stvari kjer pride prav in za vse kjer je kaj za zmešat)
Mam eno namizno tehtnico ki ima tako skalo da moram štet da narobe ne natresem: dve, štiri, šest dag itd.
mami ima palični mešalnik(ker ga ona “uporablja”, jaz nikoli) ki pa ga bolj Ne uporablja kot pa ja
Ja friteza obstoja, zaenkrat še, ampak je malokart v uporabi.
za seklanje, rezanje, gnetenje, ………..So moje roke v uporabi in seveda kakšni noži ker s prstom bi bolj težko naseckala čebulo.
Aja pa mamo uno mašinco, Salamoreznico ki nam pride vsem prav ker imamo tudi suho domače meso za rezat.
Pozdravljena babi
hvala za pojasnilo ,videla sem tudi slikice ,saj sem jih že opazila v trgovini ampak nisem vedela za kaj se uporablja,sem z Gorenjskega konca.Zmeraj sem kuhala kavo v džezvi potem sem si nabavila avtomat za kavo ,mi ni bil všeč zato lovi prah v kleti.Roma pa z mano na morje kjer si v hotelski sobi skuham kavico.Jo bom morala nabavit ali pa se bom povabila k primorkam na kavico.
lp geri
Forum je zaprt za komentiranje.