njoki v lososovi omaki
Hej,zdaj je tu vprasanje,ali mislis omako iz prekajenega lososa ali svezega iz ribarnice.V pripravi je razlika.
Jaz naredim s prekajenim omako(bolj namaz),vendar je hladna.Za njoke ali testenina bi morala biti pogreta. Pretlacim ali zmiksam koscke pr.lososa,dodam malo ol. olja(po kapljicah),razna povsecna zelisca,oljke,kapre,malo popra;po fantaziji.
Vse zmesam v nekakseno namaz ali v redkejsi izvedbi-omakco. Mislim,da bi lahko to pogrela in na koncu dodala malo tekoce smetane- ni pa nujno.Lahko pa bi pogrela na samo stopljenem maslu.
Glej,to je samo moj osebni recept. Mi to zmes mazemo na tople kruhke.
Lp Babi
En dva tri jih pripraviš tako:
prekajen losos narežeš na trakce, pogreješ na maslu (ali olivnem olju, kar ti je bolj všeč), dodaš par česnov, ki naj samo zadišijo, nato jih odstraniš. Zaliješ s sladko smetano in potreseš malo sesekljanega svežega koprca (lahko zamrznjenega če ga imaš). Glede soli se ravnaj po okusu. Malo pokuhaš in preliješ po njokih. Mmmmm….
Hitro, enostavno in super dobro.
LP, Meri
Pozabla sem omenit, da so bili tisti njoki, ki sem jih jedla v tisti restavraciji v bistvu koščki lososa v zelo gosti sirovi omaki. Sama jed pa se imenuje Njoki v lososovi omaki.
Ali je bolje uporabiti svež losos-da ga dušim ali da ga popečem oz. da je dimljen? Ter kater sir je pametno uporabiti, če bi ga že uporabila?
Drugače pa te ideje, ki ste mi jih napisale niso slabe in mi bodo prišle zelo prav, zato res hvala!
Lep dan!
Forum je zaprt za komentiranje.