njoki-omaka
Meni so najboljsi z golazem (navadnim, govejim), so pa zelo dobri tudi z gorgonzolino omako in sicer na naslednji nacin:
nekaj kraske pancete zrezes na tanko, ter preprazis v ponvi, dolijes nekaj smetane za kuhanje in dodas gorgonzolo….mesas, da se gorgonzola raztopi, po potrebi dolijes se smetane…in to je to…..
Lahko pa njoke tudi ocvres, se boljsi pa so polnjeni s sirom, nato se jih spanira in ocvre….lepo se podajo k mesu z omako…..
moj dragi pa jih obozuje z jabolcno cezano…meni osebno to ni vsec….
Sicer sem malce pozna, mogoce pa kaj od tega uporabis za naslednjic.
Za sobotno kosilo je verjetno že prepozno. Pri nas smo tudi jedli njoke, naredila sem navadne krompirjeve. Zraven pa zelenjavno omako. Pečico sem segrela na 200 stopinj, medtem sem narezala papriko in jajčevce na rezine, dala v z oljčnim oljem pomaščen pekač, dodala poper in sol in ostale začimbe (ne pozabi na baziliko, ostalo je stvar okusa) ter vse skupaj natrla s strtim česnom. V pečici sem pustila toliko časa, da se je zelenjava zmehčala (15 do 20 minut). Medtem sem skuhala njoke. Zelenjavi sem dodala še mešanico pelatov, lahko dodaš še žlico ali dve kisle smetane. Na koncu sem kar v pekač stresla njoke. Pa še malo naribanega sira in motovilec kot solata. Dobro je bilo. Osnovo za recept sem pa dobila na kulinarka.net.
LP Loni
Forum je zaprt za komentiranje.