Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ščiti in zagovarja odvisnika

Ščiti in zagovarja odvisnika

ona pa kmetica :))

Že od vedno ga je ščitila in zagovarjala. Bil je odvisnik. Sedaj ima ukrep zdravljenja doma.
Podpisala je da bo pri njej doma in da se ne bo vrnil na stara pota.
Tukaj prideva z mamo takoj v konflikt, no ona ker se začne grdo obnašat, kljub temu da ji mirno al hladno povem, čeprav v meni vre. Vrelo mi je toliko let in toliko gorja smo z njim pretrpeli in pokasirali škode.
Vsakič pametuje in dirirgira(čeprav je ne upoštevam a ravnam po svoje da bo prav), da je treba z njim ravnat skoraj kot z dojenčkom, da se mu ne sme nič rečt, vse ugajat. Ker je ona ga vzela nazaj domov in to na sodišču se izrekla.
To je seveda vse izkrivljeno v njeni glavi, že prej se je tako obnašala in se je zaradi tega zgodil neljubi dogodek ker ni reagirala prav. Če bi reagirala tako kot sem ji vedno in vsakič rekla oz dala na dlamn rešitev bi preprečila nahuje.
Danes pridem na obisk in vidim zmaže cel pekače pice, potem je vzel domač kruh z nutelo, pa napolitanke. Si rečem opa. Volčja lakota. Spet nekaj jemlje.
500 eur zapravi v treh dneh in potem jo žica vsak dan po 30 eur, dela ne nikjer, končuje študij, letos še par izpitov in diploma.

In ji prej rečem, da vedno palamudi, kako bi mogli hodi po prstkih in z njim delat v vati. A da podpira drogo. Pa reče ja kaj mu morem. Ji odvrnem, nič kaj mu moreš, povej mu in povej da boš obvestila zdravnika ter sodišče. Da meni ne rabi, sama to uredi.
Zakaj si potuhnjena pri tako resni zadevi?
No in spusti nos, pa začne po svoje, da jo na “stara leta” maltretiram, ukazujem kaj naj. Tu ji odvrnem, ne ravno ti ukazuješ kako naj bi jaz oz ostali z njim ravnali kot z novorojenčkom.
Mu dajali denar, mu kupovali stvari, delali namesto njega, kot da je direktor.
Zakaj jutri ne ukrepaš in sporočiš naprej da sem jaz opazila krvave oči, zadet pogled in prekomerno hranjenje. Sumim minimalno marihuano. (če to sama ne vidi, al ne upa rečt)
In namesto da bi mi odgovorila v enem stavku, je rekla možu, glej kako mi dirigira, to ne bo dobro na stara leta, me bo začela tepst(si kar nekaj zmisli in dodaja napihuje)…nočem da pride na moj pogreb.
Ji odvrnem, mah bz s tabo kaj komunicirat, ker iz “jabolk prešaltaš na divje svinje.”
Skreneš s teme, igraš žrtev, da se tematika s tvojim bimbotom zaključi.
Tako tudi sama zaključim z njo komunikacijo in se umaknem.
Mislila sem jutri obvestit njegovo zdravnico, ki pride tudi na dom, pa je odsotna še ves naslednji teden.
Zdaj obvestit sodišče, nimam poguma za to. Pa se izpostavljat.
Kaj naj, da se ne izpostavljam, a da gre pravo pot? Kaj bi vi naredili?

Slepemu rečt naj spregleda, je jalova pot. Dokler vaša mati sama ne bo spoznala, da mu dela škodo, je nič ne bo spreobrnilo. Kvečjemu boste vi na slabšem. Nisem prepričana, če se lahko vmešate. Če je bila izdana sodna odločba, pokličite na kazenski vpisnik in povprašajte. Manj se boste vmešavali, bolje bo navsezadnje tudi za vaše zdravje. Nekomu pomagati, ki naše pomoči noče, je vedno neuspešno, pa naj se še tako trudimo. Škoda energije in časa. Verjamem pa, da na svet gledate z veliko bolj realnimi očmi. Lahko pa poskusite tudi drugače in sicer bolj na demokratski način, kot pa da dobijo občutek, da jih obsojate in nasipate sol na rano.

Kaj bi naredila?
Proti vetru sc…ti je brez pomena. Naredili ste vse, kar se je dalo. Vsem bi povedala, da se umikam in da naj delajo, kar hočejo. Dvignem roke. Dokler ne spremenijo muzike, ne bi hodila domov. Naj te pokličejo, ko bodo spregledali.

Hvala za lepe in spodbudne odgovore.

Sem postena in odgovorna oseba, ne bi mogla ravnat kot mama ravna in podpira.
Sem vseeno upala da dejanje ki ga je storil pod vplivom mamil nosi tretja oseba skodo.
Sem ji povedala, ce bi ti pokasirala kar je tej osebi storil, bi drugace videla in vedela kaj je prav.

Ne morem razumet da je tako pocukrana do njega, meni pa pije kri za vsako malenkost in dirigira kako pa kaj bi mogla naredit.

A lahko mene sodisce obtozi da nisem javila kaj je z njim, a sem videla kaj pocenja?

Tezko je bit posten in ne nasrkat. 🙁

Če ste kje navedeni kot skrbnica, bi znalo sodišče to obrniti v vašo škodo. Ker je ponavadi za izvajanje ukrepov odgovorna ena oseba, menim, da sodišče nima te podlage, vsaj kolikor je razvidno iz vašega začetnega pisanja, kjer je mati izjavila in s podpisom zagotovila izvajanje ukrepa na njenem domu.

Narkomani so največja družbena golazen. Nikjer ne delajo, ker ne morejo, črpajo socialno podporo in visijo po infekcijskih klinikah, kradejo domačim, ko zmanjka bojo kradli drugim itd. To so mentalno šibki ljudje, ki jemljejo droge da bi ubežali resničnosti saj se niso zmožni spopasti z njo. Ni jih treba ujčkat, ampak zaprt v ustanovo, strogo jih obravnavat in prisilit da delajo, skrbijo za sebe itd.

Tega brata si zaradi ravnanja svojih staršev že izgubil/a, nič kaj dosti ne moreš narediti, da kaj popraviš. Mama te čustveno izsiljuje, vsak čas se bosta oba z bratom zarotila proti tebi. Raje se umakni. To so odrasli ljudje, ki se ne bodo spremenili.

sem že prebral da njen sin je gotof

V moževi družini je bilo enako. Sicer hči ni odvisnica, ampak je bila ljubljenka, mahnjena na denar in koristi, ki si je dobila za moža prestopnika. Z možem sva starše opozarjala in sploh niso hoteli slišati, ampak so prekinili stike z nama. 8 let nismo imeli stikov, dokler jih ni hči okradla do spodnjega perila (ostala sta brez hiše in vsega kar sta imela), nimata za burek. No in sedaj sva pa midva ok in se sedaj jokata da nista poslušala ko sva govorila točno to kaj se jima bo zgodilo kar se jima je. Ukrepajte ker pri odvisnikih je še huje (poznam kar nekaj primerov). Ko bo spet zabredel bo začel mami krasti, prodajati stvari, konča pa se lahko tudi tako tragično kot se je zgodba zakoncev iz Šempetra (ko je ponoči pokončal mamo in napadel očeta). Mami

Spizdi po svoje. Adijo. Tudi če ti greš jutri na sodišče, bo mamica spet jokala za sinekom, ga spravila ven, in stala za njim. Upala, da se bo čudežno spremenil in mu dala vse v rit. Tu ni win win situacije, žal.

Poznam primer, kjer je sin zdrogiran ležal po tleh, v največji luknji, mama ga iskala, jokcala, ni pustila da bi ostal na zdravljenju. Ga vzela ven, domov, mu dala zadnji euro, da ni imela kaj v lonec dat. Krade doma, prodaja na ulici. Spet zgasne, kliče policijo, ga najdejo, spet na zdravljenje, ga spet vzame ven, ker je on tako bogi… In spet ovo na novo. Ene so pripravljene umret za svoje otroke in tu ne moreš nič pomagat. To se vedno konča samo zelo grdo in zelo boleče.

Nc nism stekala

Vsaj cepit naj se hodi namesto direktorjev. Za vsak vbod bo dobil 300 €.

Booom

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close