Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Njegov otrok

Njegov otrok

Te povsem razumem, da bi moral zdaj spet se ukvarjat z enim takšnim malim otrokom, grem raje stran res. Ti si svoje odelala, povej mu jasno. Da seveda lahko kaj popaziš, a da druga mama ne moreš biti. Niti si ne želiš. To je tvoja pravica.

Ne vem ali je vredno?
Ja ne vem, to se moraš odločiti sama. Kako naj ti kdorkoli pove, kaj je vredno in kaj ne.

ne nori, najdi koga drugega! povsem prav, da hoces uzivat v dvoje po vseh teh letih. sploh pa nisi dolzna tuje otroke vzgajat, kaj pa vam je?? vsak naj za svoj zarod poskrbi, drugace se ne plodite!! ko bos dobila vnuke pa verjemi ti tudi ne bo problem kaksno urico vskocit in pocartlat, to je nekaj cisto drugega kot vzgajanje otroka, sploh pa tujega!! ne nori, najdi svobodnega deca, ki ali nima otrok ali ima pa ze odrasle. tega pa pusti naj se sam ukvarja z otrokom ali pa isce drugo varusko ce mu ni do njega.

Moja prijateljica ima približno tako situacijo, le da traja že nekaj let.
Ima sicer odrasle otroke, a še vedno živijo doma, tudi njen partner ima skupno skrbništvo. Na srečo je pri njej tako, da zaradi njenih otrok ne pride v poštev, da bi se on preselil k njej, on pa živi v premajhnem stanovanju za tri. Njej situacija ni okej, ima ga sicer čisto rada, ampak s trezno glavo in ne bo šla prek sebe zaradi njega. Se mora pa tudi stalno pazit, da je ne vpreže preveč pri otroku … In zelo zelo se mora prilagajat, pa ji pri teh letih to niti ne diši. Glede dopusta, glede praznikov, prostega časa.
Poznam nekaj očetov, ki so imeli skrbništvo ali deljeno skrbništvo in vsi so bili res fajn očetje. So pa med temi s skupnim skrbništvom tudi taki, ki so to izsilili izključno zaradi preživnine in potem tega otroka podajajo babici, novi partnerki, tetam, stricem, pač kdor ima pet minut časa. Res bodi pozorna na to. Ker če ne bi tebi neki notranji glasek opozorilno šepetal, ne bi odprla te teme.

Jaz se ne bi spustila v tako zvezo.

Ocitno ga nimas rada, ce vprasas ce je vredno.

avtorica, fokusiraj se v prvi vrsti na to, kaj SI želiš in ne, česa si ne želiš. kaj hočeš počet v življenju in kako izkusit to svobodo? vzemi si čas zase in razčisti to pri sebi, in potem ko spoznavaš nove potencialne partnerje jim to tudi povej 🙂

Za to, da napišeš da si pri 44 stara, si že zaslužiš en bačn. Kaj je s tabo ženska?
Najlepša leta, ko imaš res lahko vse.
Ampak ti. Ti si omisliš partnerja z malim otrokom, sedaj pa tu jamraš, kot da se ti je zgodila največja krivica.
Prvo kot prvo ga sploh nimaš rada, ker če bi ga imela, bi s podobnimi čustvi sprejela tudi otroka. S tvojim egoistični načinom življenja (srečna ker si se rešila svojih otrok) pa je itak bolje, da prekineš to zvezo, ker se vama bo obema slej ali prej zmešalo.

jaz pa mislim,da če nekoga ljubiš sprejmeš njegovega otroka,pa ni važno ali je to čez vikend, pol pol časa ali pa celi čas.
To da je ločen, še ne pomeni,da je slab. Če veste ozadje ločitve in če je pokazal svoji pravi obraz ( po zaljubljenosti) vam bo lažje. Če mislite,da je moški, ki ima pol pol skrbništva zato,da mu ni potrebno plačevati preživnine in da tiste dni vam podtakne otroka…potem to ni prav. Če pa vas ljubi in si želi prihodnost z vami, otroka pa ima pol pol zato,ker sta bila pametna in sta se tako dogovorila, bi pa rekla, da ste našla zelo odgovornega moškega, saj večina raje plačuje preživnino in pelje otroka samo na sladoled ali pa je ne plačuje sploh in niti stikov ne išče.
Lahko da ste se ustrašila njegove odgovornosti in resne namere,vi pa na to niste pripravljeni. Lahko pa tudi,da vam ,da vam je nakazal, da se z otrokom ne misli ubadati in da je res v tem pol pol zaradi denarja, kar pomeni,da ja škrt in neodgovoren. Če je slednje potem je itak škoda časa zanj. Če pa je prvi,pa se morate vi vprašati ali ga ljubite tako močno, da sprejmete njegovega otroka, kljub temu,da boste tistih 14 dni ob malo manj svobode. Jaz če ljubim,ljubim celega moškega, tudi če je v paketu.
Malo razmislite,kako bi vi reagirali, če bi bili v njegovi situaciji. V z malim otrokom in on z odraslimi. Bi vam bilo vseeno,če bi se on spraševal ali mu mora biti nadomestni oče ali bi raje svobodo. Če je moški iz prvega opisa in ga vi ne ljubite tako,potem je edino pošteno do njega, da zadevo prekinete. Nekak sem dobila občutek, da bodo tudi vnuki problem,če vam bodo kratili svobodo. Jaz vem,da bom za njih z veseljem poskrbela in dala zadnjo kapljico znoja za njih. Saj to počne moja mama zame in za svojo vnukinjo, saj sem jaz medicinska sestra in delam na 3 izmene, celodnevne službe z vožnjo daleč iz svojega kraja. Verjetno je tudi odvisno v kakšni primarni družini smo odraščali.
Upam,da lepo uredite in da se bosta ljubila še naprej

Mene je zmotil to da on to kar pričakuje od tebe in zahteva, saj je njegov, on mora več skrbeti zanj, on mora bit odgovoren, kaj zdaj nate prelaga to odgovornost. Ni vredno ne.

Dovolj si mlada da si najdeš kakšnega z večjimi otroki. Daj zdaj sebe na prvo mesto, ne skos druge!

Pa srečno

lahko je tolk fajn, pa če nimata skupnih interesov, bosta prej ali slej šla narazen. Preden otrok odraste, bo še marsikaj, pa še usklajevanja z bivšo…. raje pojdite zdaj, preden se otrok naveže na vas in bodo še zaradi tega težave…

Če mu je do tebe zaradi tebe same je vredno.. ce pa v tebi vidi le pripomoček za njegovo lagodnejše življenje pa seveda ni.

Nič od življenja. Seveda je vredno, če se ti zdi vzgajanje otrok zabavno. Če pa otrok ne maraš, pol ni vredno. Lahko se pa vležeš na kavč in počakaš na smrt.

Uf. Tip z tako malim otrokom?

A je mamica tako mlada? Ima rad mlajše ali pa ga je stisnilo in imel potomca pozno…

Ne vem če se ti bo tole izšlo in se želi sam okoristil s tabo za varuško…

To ti bo  u bistvu dober pokazatelj! Ali bosta uživala v starost ali je samo začasno.

Postavi meje. Fraj teden izkoristita skupaj. Teden ko ima ON otroka, naj ga ima on. Ti si organiziraj obveznosti za katere ni časa v tednu ko sta skupaj. Frizer, nakupi… seveda se tudi ti ukvarjaj z otrokom, da skuhat tudi za otroka, daš prat tudi za otroka, previjanje hranjenje čiščenje za otrokom pa naj poskrbi on, pa seveda tudi pomoč pri ostalih gospodinjskih stvareh. Skupaj greste lahko v živalski vrt, na sprehod, sankanje, morje… in samo občasno povarjues otroka. Določi tudi meje za otroka saj se čez leto ali dve pojavijo trma, izsiljevanje…in upam da očka ne popusti, ker drugače bo…

Jaz se pa recimo ne strinjam z deljenim skrbništvom.Absolutno ne! Velika napaka! Ottok mora vedeti , kje je doma, ne pa da si ga starša podajata tedensko.Prvič to, drugič pa : dosti lazje bi bilo tudi zate, če bi otrok prihsjal samo določene dneve.Tretjič: res je dosti lažje, če so otroci približno istih let.Je pa vse odvisno samo od vaju.Kako se bosta ujela in kako bosta sprejemala vse to.Zame recimo majhen ottok ne bi bil ovira.Ker delam v vrtcu, otroke imam rada, zrastejo pa itak en dva tri.Jaz bi se temu prilagodila.Seveda – če bi bil partner pravi zame…Sicer pa so moji trije tudi že večji.Toliko, da ne boš mislila, da sem še pri dvajsetih…

Naftalin podira rekorde.

Sem se kar zgrozil nad vašimi odgovori (večinoma). Pa kaj ste navadne fukare?

Tale odgovor je vreden:

Moj ima dva iz pretekle veze in sta me sprejela kot mamo. Na začetku sem razmišljala, če je vredno. Ljubezen premaga vse ovire in razmišljava o povečanju družinice

Odgovor na objavo uporabnika
Vesel oče, 16.01.2022 ob 07:39

Sem se kar zgrozil nad vašimi odgovori (večinoma). Pa kaj ste navadne fukare?

Tale odgovor je vreden:

Moj ima dva iz pretekle veze in sta me sprejela kot mamo. Na začetku sem razmišljala, če je vredno. Ljubezen premaga vse ovire in razmišljava o povečanju družinice

vedno boš druga…

Odgovor na objavo uporabnika
Piwwy, 05.01.2021 ob 07:53

Stara sem 44 let. Postala vdova zelo mlada vmes imela vezo za dve leti, ampak prioriteta so mi bili otroci in se ni izsla. Sem mati dveh otrok. Eden se je ze zaposlil. Eden otrok se studira. Skozi vsa ta leta sem bila sama za vzgojo in sama vzgoja otrok, odrekanje pa njihova trma me je izcrpala. No zdaj otroka razmisljata drugace. Jaz sem pa skoraj svobodna in sem se veselila tega, da se bom posvetila zdaj sebi. Saj nisem vec mlada.
Spoznala sem moskega, ki se full ujameva in ima otroka starega sele 2.5 let polovico casa ima on otroka. Polovico pa bivsa. Imam rada otroke. In zdaj on pricakuje, da bom jaz otroku mama 2 pa varuska neprestano. Ker je otrok se majhen torej bi se jaz spet v vzgojo otroka zapela do 55 leta. Vmes se kaksnega vnuka dobim in ne bom imela nic od zivljenja.
Ne vem ali je vredno?

kot prvo ti otroku mama ne bos nikoli, ker otrok mamo ze ima… lahko bi mu postala prijateljica, zaveznica, ce bi imela ljubezen, a je ocitno nimas…

moram tako napisat, ker je to razvidno iz tvojega pisanja tudi o vnukih, vidis tudi  njih namrec kot razlog za konec tvoje svobode

Po mojem mnenju je eden glavnih pogojev za dobro in zadovoljno vezo za oba to da vesta in sta usklajena v tem kakšen način življenja želita. Ti si svoj del starševskega življenja (z majhnimi otroci) dala čez in nimaš želje ostati v tem delu življenja. On ga šele začenja. Na različnih mestih sta v življenju. In brez da se nekdo odpove (kar boš seveda ti) svojim željam, ne bo šlo. Torej zakaj rineš v to? Ker ni to to kar iščeš. Ni to to kar si želiš.  In ne ljubezen ne premaga vse. To govorijo samo ljudje, ki so se pripravljeni odpovedati vsemu in pozabiti nase in svoje želje za to da niso sami. Veš ti si tudi pomembna. Tvoji cilji. Tvoje želje. Misli nase. Ne rini v nekaj kar veš da ni zate.

Lej, ne gre za samo svobodo. Gre za to, da otrok mamo ima; kadar je pa pri očetu, je to zato, da je pri očetu, ne pri tebi kot nadomestni mami. To je vse. Pa sploh ne gre zato – odgovor drugim tlele – da se človek ne bi vključil, bil zraven, saj je to ja partnerjev (no, ni še partner, če prav razumem) otrok, ampak primarno skrbi za on zanj. Zakaj ima potem deljeno skrbništvo? Take stvari bi mene zanimale …

In ne, pri teh letih prav gotovo nisi stara.

Ah, veseli. Namesto, da bi bil vesel zato, ker vidiš kje so minus točke pri tebi.

Ne moreš otroku vsilit še ene mame zato, ker se tebi ne da ukvarjat  z njim.

Vsak otrok ima samo eno mamo in enega očeta!

Tega bi se moral zavedati, ko si prevzetno in nečimrno dovolil mamici svojega otroka, da gre stran.

Ko se nisi znal (hotel) niti toliko potruditi zanjo, da ostane.   Če si se vanjo zaljubil in naredil z njo otroka, bi se moral truditi vsak dan zanjo in za vajino zvezo!

Kar sam ostani!  Enako boš storil z naslednjo.

Ker je trenutni partner na razpolago le v paketu z otrokom, tega pa ti zaradi preutrujenosti ne moreš sprejeti, potem si že sama sebi v notranjosti odgovorila, da NE. Bodi iskrena do sebe in partnerja. Če tega ne moreš sprejeti zdaj, kako boš šele v prihodnje. Na koncu se ti bo zdelo, da ti ta ubogi otrok “trga” partnerja od tebe …

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close