Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice nizkocenovni prevozniki – kdaj kupiti karte?

nizkocenovni prevozniki – kdaj kupiti karte?

Tisti, ki ste že večkrat kupovali karte pri Ryanairu, Easyjetu in ostalih nizkocenovnih ponudnikih – ste ugotovili, kdaj jih je najbolj ugodno kupiti, torej, koliko prej? Midva načrtujeva izlet v Barcelono oktobra, letela bi iz Trevisa. Pred dvema mesecema so bile karte po 55 evrov, tako da je skupaj s taksami naneslo za oba okoli 270 evrov, nato so se znižale na 25 evrov, tako da je bil skupni strošek okoli 170 evrov, zdaj so že na okoli 120 evrov. OK, če je zdaj cena vozovnice 1,99 evra, tu ne profitirava več kaj dosti, ni pa mi jasno, koliko lahko še spustijo takse. Lani sva recimo karte za London rezervirala konec decembra za začetek marca in zanje plačala okoli 75 evrov. Za razliko 45 evrov lahko recimo eno noč več spiva v Barceloni…
Kaj pravite, naj kupiva karte ali še kak mesec počakava? Najbrž se zdaj, torej dobre štiri mesece pred oktobrom, še ne bodo bliskovito dvignile cene, a?
Hvala!

Po mojih izkušnjah z Ryan airom, najbolje tri do štiri tedne pred letom….

Uf, samo tako pozno si pa ne bi upala. Kolikokrat si že letel z Ryanairom? Pred letom v London so recimo cene spet šle gor. Pa tudi hotel morava pravočasno rezervirat… NIč, malo bom razmislila in videla, kako bo s cenami recimo v naslednjem letu.

Že 2x letela iz Trevisa v Girono. Ni pravila… Ko smo šli junija smo rezervirali cca 2 meseca prej in plačali samo takse, kar je zneslo cca 8.000,oo sit.. Letos za prvomajske praznike pa prav poceni kart ni bilo.. rezervirala sem vseeno slaba 2 meseca prej , kar je zneslo 20.000 sit…. od takrat naprej so šle cene samo še gor.

oj mama 2x,

letel večkrat, npr.letos za 1.maj oz. od 27.4. do 5.5. so bile karte 1 mesec prej 1 do 4€, 1 teden prej pa že okoli 100€.

Različno je… Ryanair ma pogosto tudi povsem v zadnjem hipu karte… kakor “narajmaš”.

Poglej še pri myair, ki leti direktno v Barcelono in ne v Girono. Pa če te zanima prenočišče, poglej na http://www.apartmentsramblas.com, so ful luštni apartmaji, ugodne cene, razporejeni po celem mestu.

Mi smo pa rezervirali preko http://www.barcelona30.com in sicer “Barcelona center questhouse & apartments” kar stane cca 90 EUR / noč za 3 osebe. Lokacija je mirna, v sosednji ulici od Rambe – super. Sobe in vse kar paše zraven je odlično !

mama2x napisal:

> OK, če je zdaj cena vozovnice 1,99 evra, tu ne
> profitirava več kaj dosti, ni pa mi jasno, koliko lahko še
> spustijo takse.

Če je cena vozovnice 1,99 evra, res ne bosta nič profitirala, če bosta čakala. Kolikor jaz vem, se taksa ne spreminja glede na zasedenost aviona, ampak bo (najverjetneje) ostala enaka, saj jo postavlja letališče in ne prevoznik.

Če se motim, naj me kdo, prosim, popravi.

LP, Matic

Pri Ryanu se ne splača preveč v naprej rezervirati,dosti je 3-4 tedne prej ker se cene dnevno spreminjajo.Zelo veliko letim z njim največ iz Trevisa zato poznam njihov sistem rezervacije,sem se pa že večkrat nahecal ker sem preveč v naprej kupil karto-3 mesece in kaj je bilo???Tri tedne pred odhodom se je pocenila za več kot polovico,zato ne pretiravajte,sploh pa če mislita iti oktobra,ne vem zakaj toliko daleč v naprej si delaš skrbi???Ne bi rekel če greš v Avstralijo kjer karto kupiš veliko v naprej ampak Barcelona-haloooo!!!

Oj,
če je zdaj cena 1,99€, pol jo kupi, k nižje težko da bo.

Takse se ponavadi dražijo in ne cenijo.

Sicer pa kot je že nekdo napisal, pri ceni karte ni pravil (verjetno res čist odvisno od zasedenosti leta). V zadnjem času sem 6x letel in vsakič dobil v zadnjem hipu zelo poceni.

lp

Šele zdaj sem videla, da ste mi po 19. maju še ful nasvetov natresli. Hvala vsem, bom vse preverila, z nakupom kart pa še počakala. Vas bom pa sigurno ponucala za še kak nasvet, posebno tiste, ki ste v Barceloni že bili.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close