Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika niti enga snega ne znam nardit!!!!

niti enga snega ne znam nardit!!!!

joj res sem nikakva kuharca no… sem se spravla delat eno sladico, biskvit se lepo peče, ne znam pa nardit nega navadnega stepenga snega… sploh mi ne rata trd… nekok je še blo, dokler nisem dala notr sladkorja. pa sem res lepo postopoma dajala sladkor notr in čist narahlo mešala, ampak je zdej ena žloca tam… a se to še zgosti, če bi še dlje mešala?

Pri snegu iz beljakov moraš RES dobro paziti, da je beljak ČIST brez kake pikice rumenjaka! Najprej stepaš z mešalnikom sam beljak, dokler ni toliko trd da ne pade s posode, če jo obrneš na glavo, potem šele začneš dodajati sladkor. Jaz stresem kar ves sladkor na enkrat, ne kompliciram s počasnim dodajanjem in še vedno mi je ratalo. Stepaš kar dolgo da se sneg res strdi in rata tak kremast da ga lahko skoraj režeš.

Pa vedno stepaš s ČISTIMI metlicami od mešalnika … recimo če si prej stepala rumenjake, moraš VEDNO metlice oprati!!! ko potem stepaš sneg.
Nekateri dodajo v beljake žlico mrzle vode, jaz to ne dam, nisem še probala, pravijo pa da pomaga…

lp

Priporočljiv je mleti sladkor, ki ne razbija mehurčkov. Da se pa tudi s kristalnim. Se pa strinjam s tem, kar je alika napisala.

vrzi stran in žrtvuj dodatna jajca + upoštevaj zgornje nasvete

aja, jaz zmeraj dam navaden sladkor, po mojem ni v tem problem

upoštevaj zgornje nasvete in dodaj pred sladkorjem čisto miceno soli. potem bo sneg res trd

Tudi ni problem v sladkorju. Jaz ga dam velikokrat kar na začetku stepanja pa se je sneg še vedno dobro stepel.

je pa res odločilno:
čista posoda
odstranjeni rumenjaki ( brez ene pikice rumenjaka )
čiste in suhe metlice
dober stepalnik s čimveč vrtljaji

Stepam na maximum in mi vedno rata

Se strinjam z MarjanoG. Pa ozka in visoka posoda je boljša kot široka, pa stepati je potrebno res dolgo in pri najvišjih vrtljajih, ne čisto narahlo.
Jaz bi probala to žolco, ki ti je nastala še stepat. Ampak res močno, dolgo (vsaj 5 minut) in pri najvišjih vrtljajih.
Če ne bo ratalo, pa vrži proč in še enkrat.

Če predolgo in prepočasi stepaš se tudi sneg iz beljakov “skisa”. to se vidi po tekočini, ki se nabere na dnu posode.
Takoj, ko je beljak toliko trd, da se ne izlije iz posode (posodo obrneš), moraš prenehati s stepanjem.
Pa jajca direktno iz hladilnika tudi niso čisto primerna. Najbolje je, da jih vsaj kakšno uro pred uporabo vzameš iz hladilnika.

In res je: ščepec soli ter mala žlička mlačne vode lahko veliko pripomoreta.

Mene pa ta jajca že dlje časa morijo, ker snega ne uspem narediti že lep čas. Ali je krivda v starosti jajc ali mokrih metlicah … ne vem in se mi tudi ne da več ubadat, ker biskviti in rolade super uspevajo tudi brez pravega snega.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close