Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Niso podaljšal pogodbe sem na porodniški

Niso podaljšal pogodbe sem na porodniški

Pozdravljeni,

na porodniški sem od 12.7. V podjetju kjer sem zaposlena so me najprej zaposlili za 3 mesece,nato podaljšali zopet za 3 mesece nato za 18 mesecev in se z decembrom konča. pred 3dnevi me je poslovodkinja poklicala na sestanek in povedla da mi žal ne bodo podaljšali. Sama sem nekako predvidevala da se to zna zgodit ker bi mi sedaj morali podalšati za nedoločen čas. No navedla je da vsem pač podaljšujejo samo za 3 meseced in nenazadnje kokr slabo poslovanje….kar ni res ker se plani vsak mesec dosegajo.
Zanima me ali je to zakonito da so to naredili sploh pa v času porodniške? In kaj je zdaj na meni da naredim kar se tiče zdravstvenega zavarovanja in ali se kaj spremeni pri starševskem nadomestilu, otroškemu dodatku? Ali se lahko že zdaj prijavim na zavod?

LP in hvala

Seveda je zakonito, saj niso prekršili nobene pogodbe.
Pač potekla ti je pogodba, ne glede na to ali si na porodniški ali ne.

Kar se tiče porodniške, ni razlike, saj kolikor razumem si bila v času nastopa porodniškega zaposlena. Tudi glede ostalega ni razlike.

Pozdravljeni!

Navezujem se na to temo, kajti tudi meni niso podaljšali pogodbe za določen čas med porodniško. Zanima me na kaj moram biti pozorna pri urejanju dokumentov.

Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Pozdrav,

jaz sem klicala na CSD…tako da tam se zaradi zavarovanja odnese sklep ki ga dobiš z strani delodajalca, ko se konča porodniška pa še del.knjižco na Zavod za zapos. Več za zdaj ne vem a mislim da je to to.
LP in srečno

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close