Niso mi podaljšali absolventskega staža-prijavim naj se na zavod za zaposlovanje?
Ko je meni potekel status (pred 2 leti)nisem nasla nobenega drugega izhoda kot prijava na zavod….mislim da se to ni nic spremenilo ker itak delati preko studenta nebos mogla ….to se pozanimaj na studentskem servisu ce je zdaj kaka nova varianta…drugace pa na zavod….zavaraovana bos….potem gres na svoj Center za socialno delo….se pravi v kraj kjer si prijavljena se mi zdi dam vlozis za denarno pomoč, povedal ti bodo kaj vse rabis pridobit…je kak dan skakanja po uradih v casu uradnih ur da vse skup nabereš…..ce nisi imela na bancni kartici presezek zasliuka v zadnjih 3 mesecih dobis kmalu denar ce pa si imela pa cez 3 mesece…..ce nisi lastnica nicesar je to super ker pol vsaj neki dobis…ce zivis v najemu to mi je neznano tako da vprasaj tam na centru kako izpolnit obrazec, ce te starsi uveljavljajo v dohodnini pa te fore te zdaj ne bodo mogli se mi zdi…pozanimaj se tudi to. Skratka dobra stran je da ti na zavodu tece cas iskanja zaposlitve in si zavarovana, izkoristi rac, tecaj ki si ga moras tudi sama izboriti ali spomniti svetovalko,
zdaj ko si brez statusa lahko gres delat pripravnistvo ce je to za tvoj faks potrebno….toliko da ti dam se to info. volentersko pripravnistvo ti se v delovno knizico ne vpise….jaz sem uslugo delala delodajalcu da me ni moral placati kolikor je predpisano v pravilniku pripravnistva a sem potegnila kratko pri tem ker se zdaj nimam niti enega leta delovne dobe. A za diplomo zagovor mislim da moras placati ker si brez statusa.
Srecno in LP
Čeprav nekateri si pa “dobijo” status, da lahko še naprej delajo preko študenta…
To sem jaz tudi letos prvič slišala – za te nove opcije…
Poglej si:
Forum je zaprt za komentiranje.