Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Nisem zadovoljna z odg. Excel Xp =

Nisem zadovoljna z odg. Excel Xp =

Spodaj sem vprašala, kje je = v Excelu XP. Res je, da fx pokaže funkcije, vendar ne morem izračunati npr. =3+2, ker moram vedno vpisati argumetn v funkcijo. Kaj nihče ne računa preprostih računov?

Če te moti pritiskati Shift+0, lahko začneš pisati formulo tudi tako, da najprej odtipkaš ‘+’ (ta je lažje dosegljiv) npr:

+3+2

(dediščina Lotus 123 oz QuattroPro) :)))

Lep pozdrav

No, mislila sem napisat, da mi takoj fx takoj ponudi funkcijo, mene pa zanima = za izračun preproste formule. Limona, hvala zaenkrat!

Jah no, če pa je tvoja velika želja prav klikniti na ‘=’, potem pa ga lahko naštimaš takole:

greš na Tools/Customize in na drugem zavihku ‘Commands’ v levem oknu klikneš najprej ‘Insert’ in nato v desnem oknu poiščeš znak ‘=’.

Ta znak nato primeš z miško in ga odneseš (potegneš) nekam gor v Toolbar (kamor ti drago).

Vsakič, ko boš nanj kliknila, se ti bo nato v celici pokazal ‘=’.

To lahko narediš tudi z ostalimi znaki če želiš … :))

Lep pozdrav

Lahko pa tudi pritisneš levi Alt in ga držiš ter vpišeš na numerični strani 0061 :))

Preproste račune?
Ah, te delamo takole:
v eno celico vpišemo 1, v drugo 2.
Če označiš obe celici z miško, se ti v statusni vrstici (čisto čisto spodaj skoraj čisto desno, prikaže napis Sum=3
Če z desno klikneš na ta napis si lahko izbereš tudi prikaz povprečja, maksimuma, minimuma in podobno.

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

Mater, ti pa kompliciraš – dovolj je že levi Alt in številka 61 !!!!

Misliš, da sem nora, da bom še dve 00 tipkala :)))

Lep pozdrav

Imam Slo Xp, se v angleščini ne znajdem, lahko še mala pomoč?

Orodja -> Po meri -> zavihek Ukazi -> levo okno/poišči in klikni Vstavljanje -> desno okno/poišči, klikni in odvleči kamor te je volja znak “=”.

Kako za boga ste zlezli skoz v šoli, saj ste se učili angleščino, pa se ne znajdete?!

UČILA NEMŠKO IN ŠPANSKO, PA JEZIKI SLABA STRAN. HVALA.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close