Nisem nič…
Kje je tu ponižnost? Skromnost? Vsaj samokritičnost?
Pa ne zaradi tega, ker sam sebi ne bi bil največji dragulj, no, tudi zaradi tega, pa tudi zaradi tega, ker noben ne mara, da nekdo pri sebi izpostavlja/govori to svojo “dragocenost”.
Vam nima to vonj po neki narcisoidnosti?
Sicer pa, kaj pa smo/imamo, če smo/imamo tovrstno prepričanje…[/quote]
To, da sam sebe jemlješ kot dragulj, ne pove o čem drugem ničesar, zgolj o tem, kako sami sebe dojemamo. Če se bomo imeli za dragulj, se bomo spoštovali, poznali bomo svoje + in svoje – in vedeli, kako lahko gremo preko slabosti in jih spremenimo v dobro. Ker bomo spoštljivi do sebe, bomo tudi do drugih. Ne bomo iskali napak in razlik, ampak bili odprti nanje, zares poslušali drugega in tudi v drugem iskali dragulj.
To ni nič drugega kot ljubezen do sebe. Nima veze z narcisoidnostjo in neponižanjem.[/quote]
Ali res?
Kaj pa vem, kaj pa vem…
Tudi sama sem za sebe včasih bila prepričana/verjela, da sem kot dragulj. Trdna in lepa v svojih prepričanjih, namenih, dejanjih.
Pa nisem ne eno in ne drugo. Ko danes zrem v sebe vidim dvome in krhkost. Vidim šibkost. Vidim veliko prostora za delo na sebi.
Dragulj? Nikakor ne.
Dragulj…. hm to zna bit včasih pravi mlinski kamen za vratom nekoga, ki se odloči skočit v vodo… 😉
Ljubezen do sebe hitro prestopi mejo narcisoidnosti, večvrednosti oz raznih drugih kompleksov, eni in edini resnici, ki jo samo jaz vidim….itd
Onetov Janet, če si pohlepen in si nadaneš prevelik dragulj nase, te jasno potopi 😉
@it, dragulj je mišljeno v povezavi z ljubeznijo do sebe. Kljub svojim pomanjkljivostim si lahko popolna oz. dragocena sama sebi in si lahko pristopaš z razumevanjem.
No, jaz sem govorila o pozitivno naravnanih ljudeh in ne o apatičnih.[/quote]
No, jst pa o takih, ki se infiltrirajo v družbo kot tihe miške, brez svojega mnenja, vedno s komentarjem, da so dobro. Ne pravim, da je z njimi narobe, samo ti ljudje ne širijo dobre volje. Mogoče drugim sedejo, ker vedno poslušajo:).[/quote]
Sama tega nisem prebrala iz napisanega… govori namreč o tem, da ni nič posebnega in ne da ni NIČ.
Nič posebnega pa zame pomeni, da ne izstopa oz. se nima za nekaj veliko boljšega, lepšega, pametnejšega, bogatejšega (v kakršnemkoli smislu pač) od večine. A to še zdaleč ne pomeni, da je tiha miška brez svojega mnenja. So pa redki ljudje, ki znajo poslušati, kajti veliko več je ljudi, ki veliko govorijo kljub temu, da imajo malo povedati. Ravno zato cenim ljudi, ki znajo tudi poslušati.
No, kakorkoli … vsak iz napisanega prebere svoje… in jaz ponavadi ne vidim v vsem najslabše…
No, jst pa o takih, ki se infiltrirajo v družbo kot tihe miške, brez svojega mnenja, vedno s komentarjem, da so dobro. Ne pravim, da je z njimi narobe, samo ti ljudje ne širijo dobre volje. Mogoče drugim sedejo, ker vedno poslušajo:).[/quote]
Sama tega nisem prebrala iz napisanega… govori namreč o tem, da ni nič posebnega in ne da ni NIČ.
Nič posebnega pa zame pomeni, da ne izstopa oz. se nima za nekaj veliko boljšega, lepšega, pametnejšega, bogatejšega (v kakršnemkoli smislu pač) od večine. A to še zdaleč ne pomeni, da je tiha miška brez svojega mnenja. So pa redki ljudje, ki znajo poslušati, kajti veliko več je ljudi, ki veliko govorijo kljub temu, da imajo malo povedati. Ravno zato cenim ljudi, ki znajo tudi poslušati.
No, kakorkoli … vsak iz napisanega prebere svoje… in jaz ponavadi ne vidim v vsem najslabše…[/quote]Zadetek:)))
Onetov Janet, če si pohlepen in si nadaneš prevelik dragulj nase, te jasno potopi ;)[/quote]O tem sem razmišljal, ko sem pisal in sem podvomil v to, da bi obstajali tako veliki dragulji…
Eh mogoče sem pa sam tako nesposoben in jih nisem nikoli srečal oz se me na daleč izogibajo…. 🙂
No tudi prav, imam vsaj smrček še nad gladino….. 😀
To pomeni, da imaš njeno cifro v imeniku ali to pomeni, da ima tudi ona tebe rezerviranega? Ker, če ni slednje, potem dvomim, da te bo kdo čakal.
Sem pozabil dat smeška no. Kaj si tako resen?! :))[/quote]
ti, ampak te moram tut jaz mal okurcat….. kake pa trosiš uni k jo je dal tip na stranski tir….. samozavestna my ass – neumna bi morala bit, da bi tisto kupila za pozitivno
da nisi ti un kekec s kmetije mogoče, pa se mal vadiš vn hmm? :))[/quote]
In kaj bi bilo narobe s tem, da jo je dal? Saj nisem rekel, da je ni. A bi moral bit pod nujno z njo? :)) Potem bi bil pa res en Rožle. Kekec je bil heroj, mimogrede. 🙂
Kako pa veš, da je ti ne zavajaš? 🙂 Jaz sem povedal kar si mislim, tako kot ti. Ali pa misliš, da bi morali stvari vsi videti tako kot ti, sicer prodajajo bučke?
ne rabjo videt tko k jaz ampak vsaj prebrat tko k piše :))[/quote]
Mogoče pa bi morala napisat drugače, bolj “komplicirano”, če te narobe beremo. 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.