Nina Osenar
Anonimno 6387, 23.10.2023 ob 10:16
Anonimno506, 23.10.2023 ob 09:24
Ima težavo ljudi z MOM motnjo.
Ko smo jo pred 15imi leti vsi po vrsti fukali, za večerje in izlete, ni delovala popolnoma nič depresivno. Morda zaradi sperme, ki menda vsebuje hormon sreče. Takrat je tega soka dobivala vsakodnevno dovolj in tudi raznolikost sokov ni manjkala, morda v temu tiči zajec, kdo ve? 🙂
Mar ni to vulgarno.
osmešila je Kontreca, 23.10.2023 ob 17:44
Škoda, da je napisala to knjigo, marsikatero bizarno podrobnost o njenem preteklem življenju-tudi v tem forumu, bi si prihranila.
Ravno o tem sem razmišljala. Vse lepo in prav, ampak razglabljati in vsem na izvolite razkrivati osebne stvari!? Ne to pa ji ne dam prav. Je bilo kar je bilo, naj ostane med partnerjema ali za štirimi stenami doma. Ljudje smo po svoje hijene, ki radi gledamo v sosedovo mrhovišče in se naslajamo nad mrhovino soseda. Ni lepo, ni primerno, ampak roko na srce, tako je v večini primerov.
Knjige zagotovo ne bom kupila in prebrala. Te t.i. osebne izpovedi namenjene v pomoč drugim, ne kupim. Kako si bo pa nekdo pomagal z njeno knjigo, ker in če nikoli ni živel njenega življena. Ni imel niti želel imeti takšnega, kot ga je imela ona. Kaj pa je bilo tako lepega v njem, da bi si ga želeli? Nenehno izpostavljanje in pojavljanje v medijih, Tu pišejo še grše in vulgarne stvari o njej. A to naj bi bilo nekaj lepega? Ma dajte no. En kup enih namišljenih frajerjev si jo je podajalo. Nekje je pisalo, da je bila v vezi z nekom, ki jo je pretepal, jo zmerjal in govoril, da je “niko i ništa”, nesposobna in za nobeno rabo. Res “lepo življenje”.
Ženska ima nedvomno histrionično osebnostno motnjo. Ne morem pripeti linka, ki podrobno opisuje simptome le-te.
Kontrec pa mi je tudi en papak, da ne rečem kaj hujšega. Podleže tej njeni “propagandni gonji” in razlaga, kako ni bilo nobene intime, kako jo je hranil, “ji reševal življenje” in v celoti sam skrbel za otroka. V redu, ampak to so tako osebne stvari, da jih ne trosiš naokoli in se razpričaš prav za vsako “rumeno revijo”.
Mislim, da je vse skupaj navaden fejk in ne bo dolgo, ko bomo spet lahko brali “kako smo šokirani, ker se ta in ta sanjski par ločuje” (ala Mihi in Saška).
Toro114, 23.10.2023 ob 01:00
Vsa čast njenemu descu za konjske živce. To pa je ljubezen!
Ja, dec kot se šika. Očitno mu je otrok na prvem mestu in bi zanj naredil vse. Tudi to, da doma prenaša histerično Drama Queen.
Čestitke! Izjemen oče in mož.
V bistvu bi on moral napisati knjigo, bi resnično lahko pomagala marsikomu.
…nič ne bom pametovala…ampak zakaj gredo take v nosečnost, zakaj z nekom, ki je že imel družino- kot ,da ni bilo nikjer nobenega drugega moškega, kot bi načrtno izbrala, ker je vedela, da bo žrtvovanje- to je otrok- obrodilo sadove..- ker meni ne deluje materinsko,/ celokupno ukvarjanje samo s sabo / tu je rodila- ker se je tako pričakovalo..telo je pa zanikovalo, / ne bom, menjala plenic, dojila, ..-ti daj , ukvarjaj se kot veš in znaš- jaz ne morem-, ne bom, nočem.. se manifestira v bolezen ./, .tu ni vse tako kot se zdi…je pa neka kompenzacija med njima…zdaj je bolje, ker je sin že večji , nima več podzavestnih občutkov krivde, …zdaj bo oživela, svoje je naredila, zdaj bo pevska kariera…
no, bo čas pokazal…samo, da bo očka zdržal, da bo trden, ker ,če se očku kaj sfuzla- pa ubogi fant…
ja, lahk je kaj na tem, da ma fobije pred dojenčki, strahove in je vse on prevzel, zdaj je pa minilo, z ta večjimi otroci se pa bolj šteka in bo šlo na bolje. je en skupek bolj psiholoških težav. dostikrat je to izraženo pri moških, se ne znajdejo okoli dojenčkov, vse mama rihta, on se pa kasneje poveže z otroci. no, to je pri njej obrnjeno- z dojenčki ne zmore, ko so večji pa ima kaj počet. najbrž ima zdaj spet občutke svobode, mali je šolar in bo vedno bolj samostojen, ona pa nazaj v kariero.
skozi psihične borbe, notranji demoni, ki so se realizirale, bežale in se pokazale v telesu…, ko se je nečesa osvobodila ali je to samo odšlo, prenehalo jo matrati je oživela. to je ves proces znotraj- kaže se pa na telesu. recimo, kot ,da te nekaj leta tlači in mori, nato pa se nekaj v sekundi spremeni , okoliščine, in se ta oseba počuti kot prerojena, v momentu in se kaže na telesu, spet polno energije, veselja., brezskrbnosti ../ pojasnjeno v knjigi -Učbenik življenja / Martin Kojc /.
Takole – da bi kar na počez sodili, ne da berete, ni ok. Je zelo zajetna knjiga, malo preveč, se mi že vleče, je pa tale Ninica en konc teorije zarote. Verjamem vse, kar piše tudi iz tuje literature, verjamem tudi to, da dohtarčki dostikrat kaj prikrijejo oz. farmacija, ker brez zdravil ne zasluźijo – ampak vseeno je tole vse skupaj malo hudo. In seveda človek vedno najde linke in raziskave, ki njemu pašejo. Mi je pa zanimivo, covida recimo sploh ne omenja, pa se je to dogajalo ravno v tem času.
ja, ja, ja to je isto kot je blo pri Šnelci, ko jo je uni musli sosed skozi moril , ni mela miru, kako jo je matral , psihično-fizično in zdej ko je preseljena, kot noč pa dan, ja take zadeve al pa , ko se dolgoletni bolnik reši in gre za mavrico kako vdova oživi , se reši bremen, neki tacga je moglo bit pri Nini, neki jo je leta dol tlačl , zdaj pa preobrat in veselje.
Toliko veganov poznam ki so iztrošeni, ne morejo hoditi , dolgotrajna bolniška… Pa še kar vztrajajo v svoji ideologiji. Osenarca je bila fizično iztrošena zaradi te svoje prehrane, obsedena od kilogramov… Dober je tale njen , ali pa neumen, kakor se vzame. Večina moških bi jo brcnila v rit. Takrat bi tudi ona čudežno zmogla vstati iz postelje.
pa štekam to, da probaš raznorazne variante prehrane, vege, vegansko, presno, …in vidiš kaj ti odgovarja ali pa ne in da si pol tolk, da če vidiš, da si škodiš, da začneš normalno jest. da ne togotaš in trmariš, da ne – ti boš vegan, a tvoje telo ne prenaša. nismo vsi za vse. eni komot leta so vege in jim nič ni, druge pa sesuje…
Prebrala sem komentarje tu gor, in res kolk ste ženske zajedljive, zavistne, obsojajoče in noro privoščljive…
Bodite raje srečne, da nimate takšnih problemov, pa naj si bo problem z videzom, ali pa dejansko izgorelostjo. Samo zato, ker vi tega niste dale skozi, še ne pomeni, da to ne obstaja, ali pa je nemogoče, da se ti kaj takega zgodi.
Izgorelost in “novodobne” bolezni niso nekaj izmišljenega, tisti, ki ga to zadeva, ali pa se najde v tem, bo že našel v tej ali pa kaki podobni knjigi, tematiki, to kar rabi. Vi, ki tega ne potrebujete, pa super…next!
kar se tiče prehrane..če je ona zdaj tolk in tolk lat na vege varianti, prej vegetarijanka, zdaj veganka..Očitno ne deluje, če jo je tako zmatralo in uničilo..a ni res?? prehrana je bistvo, to je gorivo za telo, kot nafta za avto….ona pa zdaj reče, da bo s tem nadaljevala, da če ne bi bila veganka, bi bilo še slabše..halo?? kako pa to ve..A nima niti toliko v tisti njeni majhni glavici, da bi pa mogoče podvomila v način prehranjevanja..Kot pravi, je bila izmučena, kronično utrujena, za nikamor, še vsat ni mogla..In ona se zdaj dalje fila s travicami in prehranskimi dopolnili?? Že ptički na veji čivkajo,d a so ta dopolnila ponavadi en nateg in da ob ZDRAVI hrani tega ne potrebuješ..Se pravi ona ne je zdravo, če se s tem fila..
Eh ja, ubogi otrok ob tako zblojeni mami. Mož bi jo mogel zbrcat, naj ustane, se vzame v roke in skrbi za družino..ne pa pedenat od spredaj in zadaj..
Knjiga ni kakšen literarni presežek, niti ni avtobiografija kakšne osebe, ki se je s čim posebej izkazala.
Je nekakšno opravičilo človeku, ki jo je vzel pod svoje okrilje in epopeja sami sebi, češ, kaj vse sem morala prestati, da sem to kar sem.
Tovrstna literatura mi ni všeč in mislim da je Nina sama sebe želela okititi s svojimi kao mega sposobnostmi, ker sedaj nima kaj početi.
Rawisthelaw, 24.10.2023 ob 09:22
Prebrala sem komentarje tu gor, in res kolk ste ženske zajedljive, zavistne, obsojajoče in noro privoščljive…
Bodite raje srečne, da nimate takšnih problemov, pa naj si bo problem z videzom, ali pa dejansko izgorelostjo. Samo zato, ker vi tega niste dale skozi, še ne pomeni, da to ne obstaja, ali pa je nemogoče, da se ti kaj takega zgodi.
Izgorelost in “novodobne” bolezni niso nekaj izmišljenega, tisti, ki ga to zadeva, ali pa se najde v tem, bo že našel v tej ali pa kaki podobni knjigi, tematiki, to kar rabi. Vi, ki tega ne potrebujete, pa super…next!
Nismo zajedljive, le realno razmišljamo in ne kupujemo nekih kvazi nasvetov ženske, ki je v življenju dosegla KAAAJJJ?
Bila je neka bizarna misica, se raztegovala v Playboju in vodila neke proslule šove. Zelo se motiš, če misliš, da ji je katera nevoščljiva in bi rada zamenjala z njo.
Vsi vemo, da ji ves ta medijski pomp služi edino za prodajo knjige.
O izgorelosti ti ne morem napisati nič. Čeprav sem oddelala 38 let delovne dobe (nekaj v proizvodnji v treh izmenah), nekaj v pisarnah. Vmes študirala ob delu, da sem lahko napredovala. Vzgojila in spravila do kruha eno posvojeno dete. Se poročila in tudi ločila. Kupila stanovanje. Pri 53 zbolela za rakom. Ga premagala in danes živim zadovoljno življenje 72 letne penzičke.
Bodi v cvetju!
GOODLIFE, 22.10.2023 ob 08:12
Noben ne pozna ozadja.
Jaz ga iz zaupnih virov.
Samo to bom rekel – Kontrec je… hmmm… se giblje v določenih krogih s toplimi osebami:))
Za vsakega znanega Slovenca slej ko prej nekdo namigne, da je gej … Pa dajte si že kaj originalnega izmisliti.
jejhata6, 23.10.2023 ob 17:29
Ne, 23.10.2023 ob 14:30
Sheila, 23.10.2023 ob 11:09
Blagor vsem tistim ki ne veste kako zgleda izgorelost 🙁
Kako izgleda je eno. Koliko časa traja je pa nekaj drugega. Poznam ljudi z izgorelostjo, tudi znane osebnosti. Večina se jih je pozdravila v 1 – 3 mesecih. Saj moraš že prej čutiti, da si utrujen, se počutiš celo bolnega, ampak butlji vztrajajo namesto, da bi takoj počivali. Ne zgodi se izgorelost kar tako čez noč. Tudi otroka bi lahko pustila babici in dedku pa šla za kak vikend v toplice. To sploh ni bila izgorelost, to je bilo nekaj o čemer jo je očitno sram govoriti. Je pa tudi sama z enim stavkom povedala, da to ni bila izgorelost, ko je rekla, da noben zdravnik ni vedel kaj ji je. Kako pa sploh pride do diagnoze izgorelost, če nihče ne ve kaj to je? Psihične težave pa lahko trajajo, ja, ne 5 let, ampak tudi 20 in več. 5 let ležati v postelji pa se ne pozdraviti izgorelosti??
Sicer pa, že tako je imela neredno prehrano, potem nosečnost in še naprej veganka, njej je vsa hranila v nosečnosti porabil otrok. Po porodu je verjetno zelo shujšala pa še naprej neredno jedla. To ni bila izgorelost, to je bila prej podhranjenost.
Point je, da tudi za izgorelostjo tiči vzrok, niso vsi ljudje nagnjeni k izgorelosti, tudi če imajo hude napore. Običajno je izgorelost znak, da je oseba perfekcionist, kontrol freak, ima osebnostno motnjo ali motnjo hranjenja (nadzor nad telesom). Izgorelost pa nastane, ko oseba izgubi kontrolo – in bolj neka oseba kontrolira sebe in ostale – prej in huje bo zbolela.
Skoraj nemogoče je, da bo flegmatik zbolel za izgorelostjo, ker on bo prej nekaj spremenil – zamenjal službo, našel pomoč, predal odgovornost drugim, zaupal v najboljše, gledal optimistično.
Poznam ljudi, ki so izgoreli in izgorelost ni hec. Nekateri lahko prebrodijo to v mescu, dveh, nekateri rabijo pol leta, lahko se vleče tudi 2 leti. Tisti z hudo izgorelostjo pristanejo na psihiatriji, ker padejo v enako stanje kot je koma. Dejansko ne morejo niti govorit, ne vejo kdo so in kje so. Vegetirajo. Dosti jih potem dobi antidepresive, ker nekdo ki je kontrol freak in perfekcionist težko prenaša, da nima več nadzora in zapade v depresijo.
Tako da jaz mislim, da si Osenarjeva ne izmišljuje – ženska pretirano kontrolira svoje telo, ker je to vse s čimer služi denar in nosečnost ji je verjetno porušila vse. Je pa zagotovo tole – namesto, da bi se ukvarjala z otrokom, se je ukvarjala sama s sabo in svojim telesom. Če ima hkrati še kakšno osebnostno motnjo – MOM, NOM ali histronično, potem je jasno zakaj je bila 5 let “prikovana” na posteljo oz. je skakala od zdravnika do zdravnika, sedaj pa o tem piše knjigo…
A vidiš ravno to je tisto, je bilo tudi pri njej – ni mogla govorit, odpret oči, pobožat otrok, na trenutke je bila na robu smrti… ampak… lahko je pa napisala knjigo. Se pravi za časa bolezni si verjetno ni delala zapiskov, tudi mož verjetno za to ni imel časa. Se pravi si skoraj v stanju kome ampak se vse za nazaj spomniš in napišeš knjigo. Jaz se ne spomnim kaj sem delala, ne vem – 10. oktobra lansko leto, pa sem dokaj zdrava. Sem imela 2 tedna Covid, pa ne vem kaj se je dogajalo, edino to, da sem imela grozen kašelj, drugega se ne spomnim.
Forum je zaprt za komentiranje.